חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

הסיור במפעל טמבור רשמים ותודות

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

הסיור במפעל טמבור רשמים ותודות

הודעהעל ידי zigi » 25 מאי 2010, 18:05

זה עתה סיימנו ביקור במפעלי טמבור שבעכו, הביקור תואם ע"י הגב' לובה שאיתה אנו מנהלים "רומן" מזה זמן, בפעילות משותפת של הפורום שלנו עם חברת טמבור.תודתינו ללובה נתונה מראש.
קיבל את פנינו בחיוך רחב, מנהל התפעול מר שלמה מלכה, אשר ערך עמנו סיור ברחבי המפעל , הסביר לנו על התהליכים השונים, ועל סוגי הצבעים הנפוצים כיום,
ועל הפיתוחים בתחום. המשכו של הסיור התקיים במעבדת גיוון צבע בכיכובו של מר בוריס אייזנשטט, האחראי על התאמת צבעי החברה, לעבודות עץ השונות. הדרכתו היתה מאלפת ועניינית, הוא ידע לתת תשובות לכל שאלה שנשאלה על ידי הנוכחים. את הביקור חתמנו בכובע מצחיה שלובה דאגה להעניק לנו.
תודתי ותודת יתר החברים נתונה ללובה ולמארחינו במפעל, ועדיין אנו לא מסיימים את "הרומן " שלנו עם טמבור. תזכורת על המשך פעילות איתם תתפרסמנה בהמשך.
ובנוסף משהו שלא קשור לעסק תודה קטנה למושיק בשם החברים.
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

הסיור בטמבור: מה למדתי היום?

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 25 מאי 2010, 21:43

אחרי כל פגישה עם אנשי טמבור (הראשונה היתה בסדנה ברמת גן, והשנייה היום בסיור בעכו), אני מגבש כמה וכמה תובנות בתחומים שונים:

1. סוף-סוף חברינו מבינים שאין שום סיבה (חוץ משמרנות) לדבוק בצבעים על בסיס ממיס (טינר, טרפנטין) כשאפשר להשיג אותן תוצאות בצבעים על בסיס מים, שהם הרבה יותר נוחים לעבודה. מה שלא יעשה השכל יעשה הזמן: בעקבות העולם הגדול, שאחריו אנחנו כבר מפגרים, תוך זמן לא רב ייעלמו הראשונים מסיבות אקולוגיות.

2. אני לא מבין שום דבר בצביעה, ובכל מיפגש כזה אני לומד המון דברים חדשים. האם זה יגרום לי להתחיל לשייף בניירות מס' 400 שמביאים את העץ לחלקות של ישבן-תינוק, ולהשתמש בלכות דו-רכיביות מקצועיות במקום ה"ורנית" המוכר לי? לא בטוח. מה שבטוח שאעשה הכל כדי לצבוע בעיקר בהתזה.

4. הרומן עם טמבור מוצלח מאוד מבחינתנו: יש להם ידע רב, נכונות רבה לשתף אותנו בידע ולתרום לנו, והם עוסקים בתחומים שונים שמעניינים אותנו (צבע, דבק ועוד).

5. אין כמו סיום של הביקור - במסעדת חומוס טובה. והפרחים למושיק!
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

Re: הסיור במפעל טמבור רשמים ותודות

הודעהעל ידי aaron burg » 26 מאי 2010, 12:05

הסיור במפעל טמבור התחלק מבחינתי לארבעה חלקים מהנים ומשכלים.
חלק א - הנסיעה למפעל וממנו: נהג יאיר, עוזר נהג זיגי ונוסע אנוכי. במהלך הנסיעה התקיימו דיונים מעמיקים בנושאי העבר ההווה עתיד, ציונות, חינוך ובעיקר אופטימיות. סיכום הדיונים - העתיד צופן לנו רק טוב והכוס במקרה הגרוע חצי מלאה, במקרה הטוב מלאה.
חלק ב - סיור והסבר במפעל עצמו. תודה רבה לשלמה מלכה, מנהל התפעול, שהתפנה להדריכנו ולהאיר את עינינו בנושא יצור הצבעים ואיכויותם. (ראו דברי יאיר בנושא איכות הסביבה)
חלק ג - פגישה עם בוריס והדרכה והכוונה בנושא צבעי עץ. אני מרגיש שלמדתי הרבה וקיבלתי תשובות לנושאים שונים שלא היו ברורים לי עד היום. בוריס הרשים אותנו כמקצעון וידען רציני ביותר בתחום צביעת עץ וכאדם חביב המוכן לעזור. תודה רבה רבה לבוריס.
חלק ד - ארוחת חומוס טעימה ומזינה באדיבות מושיק. קבל תודה.

לסיכום - הסיור היה גם מהנה וגם לימודי, כל מי שלא השתתף - הפסיד.
הרבה תודה למארגנים.
aaron burg
סופר משתמש

Re: הסיור במפעל טמבור רשמים ותודות

הודעהעל ידי Ran » 27 מאי 2010, 19:52

ישנם כמה דברים שהייתי מקובע אליהם כמו צבעים לכות על בסיס ממיסים
הפנמתי כמה נושאים חדשים (לא בטוח שאשתמש בהם בכולם) אבל הופנם
הבנתי שאמור להיות המשך למפגש הזה עם טמבור !!??

תודות למושיק על החומוס
Ran
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־10 אורחים