חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

תביעת ענק נגד יצרני משור שולחן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

תביעת ענק נגד יצרני משור שולחן

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 05 מאי 2010, 11:08

ראיתי את זה לפני כחודש, אבל לאור ההודעות האחרונות בפורום, חשבתי שזה נהיה רלוונטי עוד יותר
http://www.finewoodworking.com/item/269 ... aw-lawsuit

זה באנגלית כמובן, לתמצת את העניין:
בחור אחד התקבל לעבודה בחברה להתקנת פרקטים, במהלך עבודתו הוא רצה לחתוך איזה קרש, והמשור קצת עשה קונצים (רעידות ורעש) אז הוא הפסיק את העבודה (עצר את המסור), ניקה את המשור מכל הלכלוך שהצטבר והתחיל מחדש, הבעיות חזרו - אז הוא דחף חזק יותר, כתוצאה מכך משהו התפרק - היד שלו עפה לתוך המשור ונחתכה לו אצבע אחת לגמרי ועוד שלוש נפגעו קשה - ניתוחים, פיזיותרפיה ועוד...
כמה עובדות: מדובר במשור שולחני מתוצרת ריובי. מגן הלהב והספליטר לא היו מחוברים, הוא ביצע את החיתוך ללא תמיכה של הסרגל, הלהב היה מוגבה עד הסוף וגם בזוית...
התביעה נגד היצרן בגלל שלא התקין במשור את טכנולוגית ה SawStop למרות שכבר הייתה זמינה בזמן הייצור של המשור
http://www.sawstop.com/

נכון לכרגע בית המשפט (או יותר נכון חבר המושבעים) קבעו שעל החברה לשלם לו 1.5 מליון דולר!!!

הדבר הזה עלול לגרום לכל החברות שמייצרות את המשורים, להתקין בהם את הטכנולוגיה הנ"ל (או מקבילה) - וכמובן לעלייה דרמטית במחירים של המשורים... וכל זה בגלל אחד שלא שמר על הוראות הבטיחות...

באופן אישי פסק הדין הזה (שכמובן יערערו עליו) די משמח אותי, אני מעדיף לשלם יותר ושלמשור השולחן שלי (שאני מפחד ממנו) יהיה קשה יותר לעשות לי נזק.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

Re: תביעת ענק נגד יצרני משור שולחן

הודעהעל ידי moshik » 05 מאי 2010, 11:38

אפשר לדלג לשלב הבא:
לחייב את יצרני המסורים לצרף למסור רובוט שיחתוך את העץ בשבילך.
האמריקאים האלה ממש חכמים מה אכפת להם לשלם פיצויים
ולחייב יצרנים בכל מיני דברים ממילא הם לוקחים את הכסף מהסינים
תמורת נייר מודפס יפה שכתוב עליו: אג"ח.
יש לסינים אגחי"ם (ניירות) של ארה"ב בסכום של כטריליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 05 מאי 2010, 12:21

כבר עבר מזמן את הטריליון 1.03 נכון לוויקיפדיה (פברואר 2010), אם מוסיפים את טיוואן למשוואה (שזה גם סוג של סין) עז הגענו ל 1.2

תחשוב מה יקרה כשסין תדרוש לפדות ותבין למה יש להם כזה כוח כשמדברים על סנקציות נגד אירן ודברים אחרים - ארה"ב אולי נהנית מהכסף כרגע, אבל הצמרת משקשקת מפחד ממה יהיה הצעד הבא של הסינים (לא לשכוח שמכיוון שכל התעשייה בסין שקונה את האגחי"ם נשלטת די ישירות על ידי הממשל - אז בעצם כל הסכום הזה נמצא בשליטה מוחלטת של הממשלה של סין).

לענייננו, אני שמח על זה, לא בגלל שאני אוהב להכביד על יצרנים, אלא נטו בגלל נושא הבטיחות (זה כבר על הגבול, אבל מתחתיו מבחינתי) - כמו ששמחתי כשבארה"ב החליטו לאמץ חלק מהתקינה האירופית (שהרבה יותר מחמירה) ולהכניס את ה Riving Knife כסטנדרט בכל המסורים - גם זה עולה כסף - אבל לא הייתי קונה מסור בלי התכונה הזו גם אם היה משמעותית יותר זול...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי max63 » 05 מאי 2010, 12:38

אז בעצם מי שקונה ציוד סיני מסייע להפלת ארה"ב. אולי כדאי שנתחיל להקפיד על קניית ציוד כחול לבן ........ אדום.
קבצים מצורפים
chinese_quality.jpg
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 05 מאי 2010, 12:55

זה נכון בעקרון, אבל שים לב לבעיה הבאה, אפילו חברת דלתא שהוציאה את המשור המפורסם שלה (לא מפורסם בישראל, אבל בארה"ב) ה Unisaw - כמשור שמיוצר בארה"ב, שמה באותיות הקטנות את הפרט המעניין הבא - התגית "מיוצר בארה"ב" היא לפי הגדרותיה של החברה עצמה (אין תקן כזה), והיא אומרת שלפחות 80% מהחלקים מיוצרים בגבולות ארה"ב - ושאר ה20% ??? (החישוב גם מבוצע לפי מחירי עלות, ולכן יכול להיות שבפועל - חלקים גדולים מהמשור מיוצרים מחוץ לגבולות ארה"ב)

http://blogs.popularwoodworking.com/edi ... e+USA.aspx

הדוגמא של דלטה היא דוגמא לא מייצגת, שכן הם יחסית חברה שטורחת לוודא ולעקוב אחרי העניין, בעוד שהרבה מאוד חברות אחרות עובדות לפי מספרים של 50% ובלי הבדיקה המעמיקה - מכאן שהיום "Made in the USA" הוא שווה ערך ל "בערך 50% מהמוצר יוצר בארה"ב, השאר בסין"... ותחשבו על זה.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי max63 » 05 מאי 2010, 13:51

אכן סוגיה לא פשוטה ובעצם מקבילה לדיון המתמשך של חובבי הנגרות (ובטח גם בכל מלאכה אחרת), האם לרכוש ציוד מחברה מוכרת, יקרה ומוכחת או מיצרן זול יחסית, אשר איננו מתמחה רק בכלי עבודה אבל "מספק את הסחורה" עד דרגה מסוימת של סיפוק ואיכות. כנראה שדלי האמצעים והחוסכים ירכשו זול, העקשניםירכשו זול ובשלב הבא יעברו ליקר ובעלי האמצעים יתחילו ביקר (ואל תתחילו בבקשה עם הפתגם "זול זה יקר").
גן באי! (Gan bei בסינית מנדרינית זה "רוקן את הכוס", כלומר "לחיים")
מקס
קבצים מצורפים
139098.jpg
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

הודעהעל ידי moshik » 05 מאי 2010, 13:53

נהפוך הוא:
אם תפסיק לקנות מוצרים סיניים לסינים לא יהיה כסף
ואז הם ירוצו למכור את האגחים בשוק החופשי ואני מניח שאף אחד לא ירצה לקנות אותם במחיר שלהם עכשיו ,המחיר שלהם ירד ומהר מאד האגח של האמריקאים יהפוך לאגח זבל כשהמשמעות של זה זה ירידה משמעותית בשער הדולר
וקריסה טוטלית של הכלכלה בארהב (בדיוק מה שקורה עכשיו ביוון שחייבת הרבה כסף לגוש היורו ואין לה איך להחזיר).
בנוסף נצטרך לקנות את אותם מוצרים במקומות אחרים שזה אומר במחירים הרבה יותר גבוהים.
כך שכרגע מזל שלסינים יש מוצרים זולים למכור וכדאי מאד להמשיך ולקנות מהם.

יש הטוענים שכדאי להגיע לקריסה כלכלית ולהתחיל ממקום יותר צנוע ושפוי (אני ביניהם).

צריך לזכור שאנחנו חובבים ,זה אומר שלא קמנו בשש בבוקר לעבוד במכרות הפחם
וחזרנו הבייתה עייפים ורצוצים בשמונה בערב.
הסינים מאפשרים לנו להשתעשע בפיתוח מוצרי מותרות להרויח לא מעט כסף
ולהשאר עם הרבה זמן פנוי שנוכל לקשקש חופשי בענייני כלי עבודה לנגרות.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי mushon » 06 מאי 2010, 15:14

הפורום הפך להיות פורום כלכלי :lol:
סמל אישי של המשתמש
mushon
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים