חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בבקשה עזרה בצביעת דלתות פנים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: ֳ¡ֳ¡ֳ·ֳ¹ֳ₪ ֳ²ֳ¦ֳ¸ֳ₪ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ÷ ֳ£ֳ¬ֳ÷ֳ¥ֳ÷ ֳ´ֳ°ֳ©ֳ­

הודעהעל ידי elico » 11 אפריל 2010, 23:10

ֳ¡ֳ ֳ¹ֳ®ֳ÷ֳ© ֳ¹ֳ°ֳ²ֳ£ֳ¸ֳ÷ֳ© ֳ®ֳ«ֳ ֳ¯ ֳ¬ֳ©ֳ¥ֳ®ֳ©ֳ©ֳ­, ֳ²ֳ·ֳ¡ ֳ₪ֳ¹ֳ¡ֳ÷ ֳ¥ֳ©ֳ¶ֳ©ֳ ֳ₪ ֳ®ֳ·ֳ¥ֳ¥ ֳ₪ֳ¡ֳ¸ֳ©ֳ ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ±ֳ£ֳ©ֳ¸,
ֳ ֳ¸ֳ¹ֳ₪ ֳ¬ֳ²ֳ¶ֳ®ֳ© ֳ¹ֳ¬ֳ  ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ©ֳ©ֳ§ֳ± ֳ¬ֳ÷ֳ§ֳ¬ֳ¥ֳ´ֳ÷ ֳ₪ֳ£ֳ¡ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ¹ֳ°ֳ«ֳ÷ֳ¡ֳ¥ ֳ«ֳ ֳ¯ ֳ¡ֳ°ֳ©ֳ®ֳ₪ ֳ§ֳ£ ֳ®ֳ¹ֳ®ֳ²ֳ©ֳ÷ ֳ¬ֳ«ֳ ֳ¯ ֳ¥ֳ¬ֳ«ֳ ֳ¯,

ֳ¬ֳ¢ֳ¥ֳ´ֳ¥ ֳ¹ֳ¬ ֳ²ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¯, ֳ©ֳ¹ ֳ¡ֳ£ֳ¡ֳ¸ֳ©ֳ× ֳ₪ֳ¸ֳ ֳ¬ ֳ®ֳ¹ֳ₪ֳ¥ ֳ®ֳ¯ ֳ₪ֳ ֳ®ֳ÷ ֳ¬ֳ¢ֳ¡ֳ© ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ²"ֳ¡ ֳ ֳ·ֳ¸ֳ©ֳ¬ֳ© ֳ¹"ֳ®ֳ¸ֳ©ֳ­" ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ±ֳ©ֳ¡ֳ©ֳ­, ֳ¥ֳ¬ֳ«ֳ× ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ¥ֳ­ ֳ ֳ©ֳ°ֳ¥ ֳ©ֳ¥ֳ¶ֳ  ֳ§ֳ¬ֳ· ֳ¥ֳ ֳ§ֳ©ֳ£, <ֳ ֳ­ ֳ«ֳ© ֳ¹ֳ₪ֳ¹ֳ¸ֳ´ֳ©ֳ­ ֳ²ֳ¬ֳ©ֳ₪ֳ­ ֳ®ֳ¡ֳ¥ֳ±ֳ±ֳ©ֳ­ ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ­ ֳ£ֳ₪ֳ©ֳ¥ֳ­, ֳ₪ֳ©ֳ°ֳ­ ֳ¡ֳ¨ֳ«ֳ°ֳ¥ֳ¬ֳ¥ֳ¢ֳ©ֳ₪ ֳ®ֳ÷ֳ·ֳ£ֳ®ֳ÷ ֳ₪ֳ®ֳ ֳ´ֳ¹ֳ¸ֳ÷ ֳ÷ֳ´ֳ©ֳ±ֳ₪ ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ§ֳ¦ֳ·ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ±ֳ¥ֳ¢ֳ© ֳ₪ֳ®ֳ¹ֳ¨ֳ§ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ₪ֳ­ ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ²ֳ£ ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ²>
ֳ¥ֳ©ֳ÷ֳ¸ֳ₪ ֳ®ֳ«ֳ× , ֳ¥ֳ¡ֳ«ֳ× ֳ¬ֳ£ֳ²ֳ÷ֳ© ֳ₪ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ₪ ֳ₪ֳ²ֳ©ֳ·ֳ¸ֳ©ֳ÷ ֳ¹ֳ¬ ֳ®ֳ¸ ֳ¢ֳ©ֳ , ֳ₪ֳ©ֳ  ֳ¹ֳ«ֳ¬ ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ 90 ֳ ֳ§ֳ¥ֳ¦ ֳ®ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ¥ֳ­ ֳ₪ֳ°ֳ«ֳ¥ֳ¯ ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ₪ֳ«ֳ°ֳ₪ ֳ¨ֳ¥ֳ¡ֳ₪ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ¹ֳ÷ֳ¡ֳ¥ֳ  ֳ®ֳ®ֳ¹ ֳ¡ֳ±ֳ¥ֳ³, ֳ¬ֳ«ֳ× ֳ®ֳ¹ֳ÷ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ­ ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ±ֳ°ֳ£ֳ©ֳ· ֳ±ֳ©ֳ¬ֳ¸ ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ÷ ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£, ֳ ֳ¥ ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ ֳ§ֳ÷ ֳ¥ֳ¹ֳ©ֳ¥ֳ³ ֳ¨ֳ¥ֳ¡ ֳ¥ֳ¬ֳ ֳ§ֳ¸ ֳ®ֳ«ֳ¯ ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ¹ֳ°ֳ©ֳ₪ ֳ¥ֳ ֳ¥ֳ¬ֳ© ֳ¢ֳ­ ֳ¹ֳ¬ֳ©ֳ¹ֳ©ֳ÷ ֳ²ֳ£ ֳ¬ֳ·ֳ¡ֳ¬ֳ÷ ֳ₪ֳ®ֳ¸ֳ·ֳ­ ֳ₪ֳ¸ֳ¶ֳ¥ֳ©,

ֳ¡ֳ°ֳ¥ֳ±ֳ³ ֳ¡ֳ¸ֳ¥ֳ¸ ֳ¢ֳ­ ֳ¹ֳ₪ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ¡ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ°ֳ«ֳ¥ֳ°ֳ₪ ֳ¥ֳ®ֳ·ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ©ֳ÷ ֳ÷ֳ÷ֳ¯ ֳ·ֳ¡ֳ¬ֳ÷ ֳ®ֳ¸ֳ·ֳ­ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ®ֳ£ֳ¥ֳ©ֳ©ֳ· ֳ¥ֳ®ֳ¥ֳ²ֳ£ֳ³,
ֳ¥ֳ²ֳ¥ֳ£ ֳ£ֳ¡ֳ¸ ֳ®ֳ ֳ¥ֳ£ ֳ§ֳ¹ֳ¥ֳ¡ ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ₪ֳ£ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ¬ ֳ₪ֳ°ֳ«ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ¡ֳ₪ֳ÷ֳ ֳ­ ֳ¬ֳ₪ֳ¥ֳ¸ֳ ֳ¥ֳ÷, ֳ¥ֳ¡ֳ÷ֳ¥ֳ× ֳ®ֳ±ֳ¢ֳ¸ֳ÷ ֳ₪ֳ₪ֳ¥ֳ¸ֳ ֳ¥ֳ÷, ֳ¢ֳ­ ֳ®ֳ¹ֳ§ֳ· ֳ¹ֳ¬ ֳ÷ֳ¥ֳ¶ֳ ֳ₪ ֳ®ֳ¥ֳ²ֳ£ֳ´ֳ÷, ֳ¬ֳ£ֳ¥ֳ¢' ֳ¡ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ₪ ֳ£ֳ·ֳ©ֳ·ֳ₪ ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ©ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ®ֳ²ֳ¨ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ£ֳ¬ֳ©ֳ¬, ֳ¥ֳ¬ֳ  ֳ÷ֳ÷ֳ ֳ´ֳ¹ֳ¸ ֳ₪ֳ¶ֳ´ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ®ֳ¹ֳ¨ֳ§, ֳ®ֳ¶ֳ£ ֳ¹ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ ֳ¥ ֳ₪ֳ¸ֳ¥ֳ¬ֳ¸ ֳ¬ֳ  ֳ©ֳ₪ֳ©ֳ¥ ֳ§ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ₪ֳ©ֳ¥ֳ÷ ֳ®ֳ®ֳ¹ ֳ¸ֳ«ֳ©ֳ­ , ֳ¡ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ₪ ֳ¹ֳ©ֳ¹ ֳ¸ֳ¶ֳ¥ֳ¯ ֳ¬ֳ₪ֳ¶ֳ©ֳ³ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ®ֳ¹ֳ¨ֳ§ ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ©ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ±ֳ®ֳ©ֳ× ֳ®ֳ²ֳ¨, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ¡ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ ֳ¥ ֳ₪ֳ¸ֳ¥ֳ¬, ֳ©ֳ₪ֳ©ֳ¥ ֳ¸ֳ«ֳ©ֳ­ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸,

ֳ«ֳ¬ ֳ¦ֳ₪ ֳ¥ֳ«ֳ¬ֳ¬ֳ©ֳ­ ֳ°ֳ¥ֳ±ֳ´ֳ©ֳ­ ֳ©ֳ₪ֳ©ֳ¥ ֳ÷ֳ·ֳ´ֳ²ֳ­ ֳ®ֳ®ֳ¹ ֳ¡ֳ¢ֳ®ֳ¸ ֳ₪ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪, ֳ¥ֳ₪ֳ©ֳ  ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ¡ֳ²ֳ¶ֳ®ֳ₪,
ֳ¬ֳ ֳ§ֳ¸ ֳ¹ֳ©ֳ¥ֳ³/ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£/ֳ±ֳ°ֳ£ֳ©ֳ¢ ֳ±ֳ©ֳ¬ֳ¸/ֳ₪ֳ±ֳ¸ֳ÷ ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ°ֳ©ֳ­/ֳ¥ֳ²ֳ£,ֳ¥ֳ²ֳ¥ֳ£

ֳ¡ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ֳ× ֳ¢ֳ©ֳ ,
ֳ ֳ¥ֳ¬ֳ© ֳ¥ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ·ֳ¸ ֳ®ֳ¹ֳ¥ֳ­ ֳ¹ֳ₪ֳ£ֳ¬ֳ÷ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ©ֳ¥ ֳ¶ֳ¡ֳ¥ֳ²ֳ©ֳ­ ֳ·ֳ¥ֳ£ֳ­ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ± ֳ¹ֳ®ֳ¯ ֳ¥ֳ«ֳ£ֳ¥' ֳ¥ֳ¬ֳ«ֳ¬ֳ¥ֳ× ֳ¥ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ®ֳ©ֳ°ֳ©ֳ₪ֳ­ ֳ¹ֳ£ֳ¡ֳ·ֳ¥ ֳ¡ֳ¥ ֳ¡ֳ®ֳ¹ֳ× ֳ₪ֳ¦ֳ®ֳ¯, ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ₪ֳ ֳ·ֳ¸ֳ©ֳ¬ֳ© ֳ¬ֳ  ֳ°ֳ÷ֳ´ֳ± ֳ«ֳ£ֳ¡ֳ²ֳ©, ֳ¥ֳ₪ֳ₪ֳ«ֳ°ֳ₪ ֳ£ֳ¥ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ®"ֳ¹ֳ©ֳ¥ֳ³ ֳ±ֳ¡ֳ©ֳ¸" ֳ¹ֳ«ֳ÷ֳ¡ֳ÷ ֳ¡ֳ¸ֳ©ֳ¹ֳ ,
ֳ ֳ®ֳ°ֳ­ ֳ¢ֳ­ ֳ«ֳ÷ֳ¡ֳ÷ ֳ¹ֳ¹ֳ©ֳ©ֳ´ֳ÷ ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ₪ ֳ¬ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ₪, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ₪ֳ¸ֳ© ֳ¦ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ± ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ«ֳ°ֳ₪ ֳ¬ֳ  ֳ®ֳ±ֳ´ֳ©ֳ·ֳ₪,

ֳ¡ֳ°ֳ¥ֳ±ֳ³ ֳ₪ֳ¸ֳ¥ֳ¬ֳ¸ ֳ¹ֳ₪ֳ¹ֳ÷ֳ®ֳ¹ֳ÷ ֳ¡ֳ¥ ֳ¬ֳ¸ֳ ֳ¹ֳ¥ֳ°ֳ₪ ֳ ֳ­ ֳ ֳ©ֳ°ֳ¥ ֳ§ֳ£ֳ¹ ֳ¥ֳ°ֳ·ֳ© ֳ¢ֳ­ ֳ©ֳ¢ֳ¸ֳ¥ֳ­ ֳ¬ֳ× ֳ¬ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ¥ֳ÷, ֳ¥ֳ«ֳ¯ ֳ¡ֳ«ֳ¬ ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ₪ ֳ°ֳ¥ֳ±ֳ´ֳ÷ ֳ¹ֳ÷ֳ²ֳ¹ֳ₪ <ֳ©ֳ÷ֳ«ֳ¯ ֳ¢ֳ­ ֳ¹ֳ₪ֳ¸ֳ¥ֳ¬ֳ¸ ֳ₪ֳ§ֳ£ֳ¹ ֳ¹ֳ¸ֳ«ֳ¹ֳ÷ ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ©ֳ²ֳ©ֳ¬ ֳ«ֳ© ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ´ֳ¹ֳ¥ֳ¨ ֳ§ֳ£ֳ¹, ֳ¥ֳ¬ֳ  ֳ¡ֳ₪ֳ«ֳ¸ֳ§ ֳ®ֳ¹ֳ¥ֳ­ ֳ¹ֳ©ֳ·ֳ¸ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸>

ֳ₪ֳ«ֳ¬ֳ¬ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪- ֳ₪ֳ«ֳ°ֳ₪ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ²!
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

Re: בבקשה עזרה בצביעת דלתות פנים

הודעהעל ידי guy » 12 אפריל 2010, 00:28

ערב טוב אליקו!
בהמשך לתגובתך,לא כל כך הבנתי את הפתיח לתגובה,אולי זה רק נידמה לי שהיה איזה סוג של "סרקסטיות" כלשהי,שאני לא הצלחתי לפרש,אבל זה לא מעיניני...
ולעיניני,אליקו,לסיכום,להבדיל מהפתיח(שממש לא ניסיתי גם להבין יותר מידי...) ,את ההמשך הבנתי ואת כוונתך לגבי ההכנה לצבע ותודה!אבל לפני כל ההסבר המיקצועי,מה דעתך על סוג הצבע לעבודה הספציפית הנ"ל...???האם ולמרות כל ההמלצות של המוכרנים (טמבור ונירלט)היה עדיף לעבוד עם צבע ע"ב שמן כמו פעם ולא "להיתקדם" עם הטכנולוגיה החדשה(בסיס מים לעץ...) ???
שוב אודה לקבל מניסיונך המיקצועי תשובה עינינית ,

בברכה,
גיא.
guy

הודעהעל ידי moshik » 12 אפריל 2010, 09:37

שלום גיא
אני מניח שכבר כל הדלתות צבועות ואתה לא מרוצה.
אז ככה:
צבע שמן ישן הוא בסיס מצויין לצביעה חדשה מספיק למלא חריצים ופגיעות שיוף קל וצביעה.
אני לא חושב שרולר זה שיטה טובה אם רוצים מרקם אחיד וחלק
עדיף מברשת טובה עם צבע סמיך ונדיב.
אני מסכים עם הראל דלתות צובעים בשמן בעיקר בגלל שזה מה שהיה קודם.
יכול להיות שהצבע שהמליצו לך הוא בסדר אני לא בטוח בפועל זה לא יצא טוב.
השאלה כרגע היא מה עושים?
אפשר לשייף עדין ולמצוא חומר מקשר ואז לצבוע עם פוליאור או סופרלק.
אפשר להשאיר את זה ולהתרגל.
אפשר להתעקש על אותו סוג צבע לבצע הכנה טובה ולצבוע עפ"י ההוראות
(יחס דילול) ולצבוע עם מברשת טובה ולקוות לתוצאות יותר טובות.

באופן כללי אני לא מצליח להגיע לתוצאות טובות עם צבעים על בסיס מים
אלה בהתזה, במברשת או רולר זה תמיד יוצא כמעט. אבל בהחלט יכול להיות כי אני שמרן ולא מוכן ללמוד לעומק דברים חדשים.צביעה על בסיס שמן היא מאד סלחנית וגם ביד פחות מקצועית יש תוצאות טובות,לייבוש האיטי יש יתרונות בעניין הזה. הצבע על בסיס מים נוצר כי הנגרים לא היו מוכנים יותר לחכות בין שכבה לשכבה, החסרון של צבע על בסיס מים תוצאה טובה מצריכה יישום בהתזה.

ההמלצה שלי תשאיר את זה ככה אתה תתרגל ועוד מספר שבועות כבר לא תראה את זה.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי guy » 12 אפריל 2010, 10:56

מושיק שלום ובוקר טוב!
כל מילה שאוסיף מיותרת,שאפו על תגובתך ואלף תודות!!!
(מאד עזרת לי בגיבוש ההמשך...)

בברכה,
גיא.
guy

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: elyasaff, Google [Bot] ו־9 אורחים