|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי guy » 09 אפריל 2010, 15:08
שלום רב לחברי הפורום ולכולם!
א-שאלתי אליכם,מה הסיבה לכך שבצביעת דלתות הפנים שלנו("אוניאור של נירלט ע"ב מים),יוצא לי מירקם מחוספס ולא חלק...???
ב-מספר נתונים:1)הדלתות לא חדשות והיו צבועות בצבע שמן.
2)ביצעתי שיוף די יסודי...
3)צובע ברולר ספוג...
4)מלטש בין שכבה לשיכבה...
מה אני עושה לא נכון...???
אודה מאד על עזרתכם בנידון,
בברכה ותודה רבה מראש ,
גיא
-
guy
-
על ידי harel » 10 אפריל 2010, 23:09
דלתות צובעים בשמן ולא באקריל.
צבע השמן מייצר שכבה מעל העץ ובזכות המרקם שלו מייצב עצמו בצורה כזו שנוצר המשטח החלק. צבע האקריל נספג בדיקט של הדלת וכמה שכבות שלא תעשה לא יהיה חלק.
בקיצור... לא איש בשורות אנוכי. הצבע לא מתאים למשימה.
-

harel
- סופר משתמש
-
על ידי guy » 11 אפריל 2010, 09:48
בוקר טב ושבוע מצוין הראל!
קודם כל תודה שענית...
כמו כן,הצבע הוא לא אקרילי!!!זה צבע שניקרא "אוניאור" של נירלט מיוחד לצביעת עץ ומתכת ע"ב מים...מצ"ב מיפרט מאתר נירלט...
"צבע ללא ריחות לוואי, מתייבש במהירות, ידידותי לסביבה (ללא עופרת), קל לרחיצה וניקוי, מאפשר להחזיר במהירות את המקום הצבוע לפעילות רגילה. צבע לצביעת עץ, מתכת וקירות. מיועד לצביעה חיצונית ופנימית. מיועד הן לצביעה חדשה והן לחידוש משטחים צבועים. (צבע ישן יש ללטש להסרת הברק)."
ועכשיו מה דעתך...???
תודה מראש על העזרה בנידון.
-
guy
-
על ידי guy » 11 אפריל 2010, 10:18
חברים יקרים ,אנא מכם...קצת עזרה לטירונים שבקבוצה...
זה הצבע שהמליצו לי (נירלט)לעבוד איתו...אם יש למישהו היסתייגות,אנא יאמר,ינמק וייתן תחליף...
ממתין לישועתכם...
תודה!!!
-
guy
-
על ידי harel » 11 אפריל 2010, 10:41
אני לא מומחה גדול אבל אני משוכנע שהצבע אקרילי כי הוא על בסיס מים. צבע אקריל הוא תערובת של השרף (אקריל) או הפיגמנט הלבן עם מים. ברגע שהמים מתאדים נשאר רק הצבע. דלתות צובעים בצבע על בסיס שמן. נקודה.
מה שקורה בצבע שלך הוא שהמים חודרים לעץ ומזקירים את השבבים, כי הוא נרטב, לכן לא תגיע למצב חלק אף פעם.
אני לא יודע מי המליץ לך עם החומר הזה לצביעת דלתות פנים אבל לעניות דעתי ולפי התיאור שלך הטעו אותך.
הדרך לנסות (ואני מדגיש לנסות) להגיע לתוצאה דומה למה שאתה מבקש הוא ליישם על הדלתות מרק שפכטל בנדיבות. להחליק בנייר לטש בהדרגה (גרעין 80, 120 וגמר ב150) על זה ליישם את הצבע שלך. במצב זה השפכטל יעשה את פעולת ההחלקה והתשתית לצבע אבל הדלת תהיה הרבה יותר פגיעה לשריטות/כתמים וכד' אם לא תגן על הצבע בלכה אף היא על בסיס מים.
לחסוך לך כסף ואת כל הבלאגן - תחליף את הצבע לצבע פוליאור של טמבור.
אגב, אני מניח שאתה יודע שדלתות צובעים שהדלת אופקית ולא אנכית...
בהצלחה.
-

harel
- סופר משתמש
-
על ידי guy » 11 אפריל 2010, 10:52
הראל שוב תודה!
אז ככה,
א-הדלתות היו כבר צבועות בצבע שמן ,עברו ליטוש והכנה לצביעה החדשה כמו שצריך,כך שלא יתכן שהצבע חודר כפי שאתה מציין את העץ ובגלל זה מייצר את החיספוס...
ב-הממליצים אלו מומחי הצבע של נירלט.......
ג-לא ניסיתי לחסוך כסף,נהפוך הוא,זה צבע שיקר הרבה יותר מפוליאור...
ד-כן,אני יודע שדלתות צןבעים ב"אופקי"...
ה-לא מיסתדר לי שכל כך המליצו על הצבע הזה ואתה נישמע מאד סקפטי לגביו...יש אפשרות שתישאל עוד חבר שנהיה סגורים על הנושא לפני שאני רץ עכשין להוציא עוד כסף...
מודה לך מאד על תשומת ליבך וזמנך !
-
guy
-
על ידי harel » 11 אפריל 2010, 11:50
למה אם כך אתה שואל פה? תתקשר אליהם ואם זה מה שיעצו לך שיסבירו לך איפה טעית, או, שתחכה פה להמשך חו"ד של חברים (קראו את ההתכתבות שלנו מספיק אנשים ואם מישהו היה חולק על הדברים מן הסתם היה קם ומציע חלופה), או, שתתקשר לטמבור או יעקובי המתחרים, תתייעץ שם ותראה מה יהיו התשובות.
שוב, לא מכיר את הצבע של נירלט אבל על פניו ולפי התיאור שלך זה המצב.
-

harel
- סופר משתמש
-
על ידי guy » 11 אפריל 2010, 13:33
הראל שלום,
לשאלתך למה אני שואל באתר,תשובתי לך היא :
א-כבר שאלתי לפני כן את טמבור ונירלט
ב-ניראה לי(מבלי לפגוע חס וחלילה במישהו...)שהמיקצועיות באתר הרבה יותר גבוהה מאשר אצל הפקידות שעונות במחלקת השרות לקוחות של חברות הצבע...בכל זאת הניסיון המעשי מדבר...
בכל מיקרה,שוב תודה על הרצון הטוב!!!
-
guy
-
על ידי guy » 11 אפריל 2010, 18:58
היי הראל,
שוב,לפני הכל,תודה!!!
כרגע חזרתי מ"הום סנטר" סניף ב"ב ושוב גם לאחר כל טענותיי הם באופן חד משמעי הימליצו על אותו סוג צבע...!!!מה שכן,רכשתי רולר קצוץ שיער(לפני כן צבעתי עם רולר ספוג...)זה די משפר את המצב...!
שלא יהיה ספק ושלא יתפרש כחסכנות,הצבע שרכשתי יקר בכ-30 % מהשני(ע"ב שמן).
חבל שלא אמרו לי מהתחלה להישתמש ברולר הזה...
הראל,אלף תודות על הכל,כן ירבו כמותך...!!!
גיא
-
guy
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים
|