חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

דבק חם - כמה וואט?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

דבק חם - כמה וואט?

הודעהעל ידי max63 » 25 מרץ 2010, 16:25

כבר שנים שאני עושה שימוש באקדח הדבק החם. כלי מצויין ומומלץ לכל מי שאין לו! עד שלפני שבוע השתמשתי באקדח של חבר וגיליתי שהדבק אצלו זורם בקלות ותחילת העבודה מהירה יותר. בדיקה קצרה הראתה ששלי רק 40W ושלו 60W. חשבתי מייד לצאת ולרכוש דומה, ואז נתקלתי ב65W וב-100W. שאלתי, למי שמבין בעניין, האם יש מינוס בקניית אקדח בעוצמה גבוהה? האם הדבק נשרף אם עומד דקות ללא שימוש? איזה עוד השלכות יש לעניין?
[אגב, ראיתי אתר שמוכר אקדחים לבתי אריזה: 400W, 600W...]
תודה,
מקס
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

Re: דבק חם - כמה וואט? לא יודע... אבל יש הרבה מה ללמוד!

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 25 מרץ 2010, 17:08

אחרים בוודאי יענו בעניין ששאלת, אבל כדאי לדעת שדבקים חמים הם הרבה יותר מן המוצר הסטנדרטי שנמכר ברשתות עשה זאת בעצמך! יש דבקים שונים לחומרים שונים, למשך זמן פתיחה שונה עד להתייבשות ועוד.

באתר הזה (למשל)
http://www.layogev.co.il/3M-Adhensives/ ... sive.shtml
אפשר ללמוד על כך - ובעיקר לראות את שני הקטלוגים של חברת 3M המופיעים בו, שם יש המון הסברים בנושא.
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

Re: דבק חם - כמה וואט? לא יודע... אבל יש הרבה מה ללמוד!

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 25 מרץ 2010, 17:35

הי מקס,

ראה תשובתו של יאיר, נכונה ובודאי תראה שזה נושא מעניין, במיוחד לכימאים, אח שלי משגע אותי כל פעם שאני אומר ניילון, מתקן לפוליפרופילן, וכל פעם שאני מעיז להגיד אפוקסי או רסין - הוא מנסה לרצוח אותי עם סכין (מסתבר שזה שם שלא אומר כלום למקצוענים - הם רוצים לדעת חברה, דגם, ספציפיקציות מדוייקות, אחרת לא שווה להם כלום).

לגבי הפרקטיקה, אני חייב להגיד שאין לי מושג מה העוצמה של אקדח הדבק שלי (קניתי היכן שהוא ב30 ש"ח) - אבל אני מאוד מרוצה ממנו, לא הייתי עובר את ה60W - לא רואה איך חום גבוה יותר, יועיל לי יותר בשימושים שלי (ואני משתמש לא מעט - אחלה לחריטה!!! ובכלל) - לדעתי אם החום גדל צריך סוג שונה של חומר גלם בכלל כדי שהחום לא ישרוף אותו...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

ואני לא ידעתי שזה קשור לנגרות

הודעהעל ידי Saba_jackson » 25 מרץ 2010, 18:16

ואשמח ללמוד שימושים וטיפים בדבק חם לצרכי נגרות.

יש לי כזה אחד אולי שנים בבית, אבל באגף של "פינת יצירה" ולא ב"נגרות"....
Saba_jackson
סופר משתמש

Re: ואני לא ידעתי שזה קשור לנגרות

הודעהעל ידי max63 » 25 מרץ 2010, 18:42

השמיים הם הגבול:
בחריטה, למשל תפיסה של קערה גמורה בצורה מהופכת בתוך Jam chuck
בשיוף עזרה בתפיסה רגעית למי שאין שולחן נגרות
בהרכבה לצורך מסמור או הברגה ע"י תפיסה רגעית של מספר לוחות (כמו תיבה)
ועוד.

משה - בדוק אם שלך 40W. אחרי שתנסה 60W לא תבין למה חיכית. לגבי חריכה, לא בטוח שאקדח 100W יחרוך את הדבק. לכן אני שואל בפורום.

יאיר - יש לי שקוף המיועד לנייר וגם צהוב המיועד לעץ. משום מה עושה הכל עם השקוף שבעצם מחזיק הכי חלש אבל גם נפרד הכי בקלות. תודה על הקישור.
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

Re: דבק חם - כמה וואט?

הודעהעל ידי zigi » 25 מרץ 2010, 21:16

ככל שעצמת האקדח עולה מבחינת הוואט , כך התחממות החומר מהירה יותר. לא הייתי הולך על יותר מ 60- 65 וואט מכיון שאז הדבק נוזל לו מלכלך ומתבזבז. לצרכים של כיסוי שטחים מאד גדולים , אולי רק שם צריך עוצמות גדולות יותר. וחג שמח לכולם (וכשר למי ששומר)
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

דבק חם - 3M - שאלות

הודעהעל ידי eyal g » 05 אפריל 2010, 09:13

הסתכלתי באתר של 3M על דבקים חמים, ולא הצלחתי לצאת ממנו. המון מידע טכני איכותי. אבל...
המחירים לא זולים, ואפשר לקנות רק בכמויות (דבק בתפזורת במשקל 5-6 ק"ג תלוי בסוג עולה 130-150$). צריך 2-3 סוגים כדי ל"סגור" את רוב האפליקציות ההדבקה הביתיות/עבודה בעץ)
האקדח ה"רגיל" הוא לא פחות מ100W ויש גם 150, וגם שם המחיר לא ממש זול.
האם יש למישהו אקדח כזה?
האם בישראל/ בחו"ל מישהו מכיר אפשרות לקנות כמות קטנה יותר?
האם מישהו (אולי יאיר ) מצליח להשתמש בדבקים האיכותיים של 3M באקדח 60W?
אם אני מבין נכון, ניתן להשתמש הכל תלוי בנקודת הרתיחה של קצה האקדח.

במקרה עכשיו נתבקשתי לקנות אחד לטובת היצירה של הילדים, וחשבתי לנצל הזדמנות ולקנות משהו איכותי
eyal g
סופר משתמש

Re: ֳ£ֳ¡ֳ· ֳ§ֳ­ - 3M - ֳ¹ֳ ֳ¬ֳ¥ֳ÷

הודעהעל ידי elico » 06 אפריל 2010, 00:04

ֳ®ֳ«ֳ©ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ₪ֳ¥ֳ²ֳ¬ֳ₪ ֳ₪ֳ°ֳ¥ֳ¹ֳ  ֳ¹ֳ¥ֳ¡

ֳ¬ֳ© ֳ©ֳ¹ ֳ ֳ·ֳ£ֳ§ ֳ£ֳ¡ֳ· 80 W ֳ²ֳ¥ֳ¡ֳ£ ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ±ֳ¥ֳ± ֳ·ֳ°ֳ©ֳ÷ֳ© ֳ¡ֳ ֳ©ֳ¦ֳ₪ ֳ§ֳ°ֳ¥ֳ÷ "ֳ¸ֳ¢ֳ©ֳ¬ֳ₪" ֳ¬ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ֳ© ֳ¡ֳ°ֳ©ֳ¯ ֳ¥ֳ«ֳ¬ֳ© ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪,
ֳ¬ֳ ֳ§ֳ¸ ֳ¹ֳ²ֳ¡ֳ£ֳ÷ֳ© ֳ²ֳ­ ֳ ֳ·ֳ£ֳ§ 40W ֳ¥ֳ®ֳ®ֳ¹ ֳ¬ֳ  ֳ²ֳ¹ֳ₪ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ¹ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ×< ֳ¡ֳ·ֳ¥ֳ¹ֳ© ֳ¸ֳ¡ֳ² ֳ°ֳ¸ ֳ ֳ´ֳ¹ֳ¸ ֳ¬ֳ₪ֳ²ֳ¡ֳ©ֳ¸ ֳ¡ֳ®ֳ«ֳ₪ ֳ ֳ§ֳ÷, ֳ¡ֳ°ֳ¥ֳ±ֳ³ ֳ ֳ­ ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ× ֳ¬ֳ₪ֳ¥ֳ¶ֳ©ֳ  ֳ®ֳ₪ֳ§ֳ¹ֳ®ֳ¬ ֳ®ֳ÷ֳ·ֳ¸ֳ¸ ֳ®ֳ ֳ¥ֳ£ ֳ®ֳ₪ֳ¸, ֳ¥ֳ«ֳ®ֳ²ֳ¨ ֳ¡ֳ¬ֳ÷ֳ© ֳ ֳ´ֳ¹ֳ¸ֳ©>

ֳ¥ֳ¬ֳ¹ֳ ֳ¬ֳ÷ֳ× ֳ±ֳ¡ֳ  ֳ¢'ֳ·ֳ±ֳ¥ֳ¯,
ֳ¬ֳ®ֳ¹ֳ¬ ֳ ֳ÷ ֳ«ֳ¬ ֳ₪ֳ´ֳ ֳ°ֳ¬ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ§ֳ°ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ¬ GAP ֳ¡ֳ®ֳ®ֳ©ֳ¬ֳ  <ֳ¹ֳ ֳ®ֳ°ֳ­ ֳ₪ֳ¥ֳ£ֳ¡ֳ·ֳ¥ ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ¬ֳ©ֳ·ֳ¥ֳ¯> ֳ¡ֳ®ֳ·ֳ¥ֳ­ ֳ¬ֳ₪ֳ§ֳ¦ֳ©ֳ· ֳ²ֳ£ ֳ¹ֳ₪ֳ±ֳ©ֳ¬ֳ©ֳ·ֳ¥ֳ¯ ֳ©ֳ÷ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ¹, ֳ₪ֳ£ֳ¡ֳ·ֳ°ֳ¥ ֳ¡ֳ°ֳ·ֳ¥ֳ£ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ¬ ֳ£ֳ¡ֳ· ֳ§ֳ­ ,
ֳ₪ֳ ֳ·ֳ£ֳ§ ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ®ֳ§ֳ¥ֳ¡ֳ¸ ֳ¬ֳ§ֳ¹ֳ®ֳ¬ ֳ«ֳ®ֳ₪ ֳ©ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ¸ֳ¶ֳ©ֳ´ֳ¥ֳ÷ , ֳ¥ֳ²ֳ£ֳ©ֳ©ֳ¯ ֳ²ֳ¥ֳ¡ֳ£ ֳ©ֳ´ֳ₪,
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

Re: דבק חם - 3M - שאלות

הודעהעל ידי eyal g » 06 אפריל 2010, 21:23

אליקו, תודה
אולי תוכל לפרט את פירמת האקדחואת הדגם, ואם אתה משתמש בדבק הרגיל שנמכר בחנויות או ב3M.
eyal g
סופר משתמש

Re: ֳ£ֳ¡ֳ· ֳ§ֳ­ - 3M - ֳ¹ֳ ֳ¬ֳ¥ֳ÷

הודעהעל ידי elico » 07 אפריל 2010, 20:25

ֳ ֳ©ֳ¯ ֳ¬ֳ© ֳ®ֳ®ֳ¹ ֳ®ֳ¥ֳ¹ֳ¢ ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ´ֳ©ֳ¸ֳ®ֳ₪
ֳ ֳ¥ֳ¬ֳ© ֳ÷ֳ®ֳ¥ֳ°ֳ₪ ֳ÷ֳ²ֳ¦ֳ¥ֳ¸ ֳ¬ֳ×

ֳ₪ֳ£ֳ¡ֳ· ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ₪ֳ¸ֳ¢ֳ©ֳ¬ ֳ₪ֳ°ֳ®ֳ«ֳ¸ ֳ¡ֳ§ֳ°ֳ¥ֳ©ֳ¥ֳ÷ <ֳ¬ֳ´ֳ© ֳ®ֳ¹ֳ·ֳ¬ ֳ«ֳ®ֳ£ֳ¥ֳ®ֳ°ֳ©>
קבצים מצורפים
P4070182.jpg
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים