|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?
על ידי idomohar » 06 מרץ 2010, 22:19
שלום לכולם.
הרשו לי להציג את עצמי, שמי עידו, אני קורא את הפורומים כאן מידי פעם, בעיקר את החריטה והנגרות וכיף לי לראות כמה אנשים טובים ונחמדים יש פה וכמה ידע והנאה הם מביאים אחד אל השני.
בעברי למדתי חריטה וגילוף אצל אלי אבוחצירא (יחד עם משה אשל האיש והאגדה - מומלץ) וגם עשיתי קורס נגרות של משרד העבודה (גם מאוד מומלץ). כרגע אני סטודנט לעיצוב תעשייתי בבצלאל, בעיצומה של השנה השניה (והעמוסה).
אחרי שזכיתי בפרס באדיבות מנהל הפורום, החלטתי שאולי גם אוכל להקדיש מזמני ולתרום משהו מהתחום אותו אני לומד ואוהב במקומות בו הוא רלוונטי לעולם הנגרות, החריטה והעץ.
אני מבטיח לנסות ולהתמיד בלכתוב כל כמה זמן על דבר מה הקשור בעיצוב, הכל כמובן תלוי בכמה אצליח לעניין אתכם, מה יהיו התגובות והאם אני אעמוד בלחץ של הלימודים...
אז זו ההקדמה, והנה מגיע הטיפ הראשון...
-
idomohar
- משתמש ותיק
-
על ידי idomohar » 06 מרץ 2010, 22:50
הנושא הראשון שאכתוב עליו מדבר על ניתוח הצורות שאנחנו יוצרים על המחרטה (ואולי בכלל על צורות בעולם). ישנן דרכים רבות לעשות ניתוח, פירוק לגורמים של צורה, אני אציג כאן אחת מהן.
ניקח כדוגמה צלחת בעלת קווים פשוטים מול אחת יותר "מהודרת". ננסה לפרק את החתך של הצלחות לסדרה של קווים ישרים או קשתות. ונמנה את מספרן.
כל שבירה בצורה, כל מעבר בין קשת לקו או בין קשת לקשת הוא למעשה פיסת אינפורמציה שהעין והמוח שלנו מקבלים מהאובייקט. בצלחת הפשוטה נספור מעט קווים ומעט נקודות מעבר. באחרת יהיו ודאי יותר.
אין לטעון שהאחת טובה יותר או נכונה יותר מהשניה, אלא רק לנסות ולשים את האובייקט איפשהו על הציר הזה שבין מעט אינפורמציה ויזואלית להרבה אינפורמציה כזו. ואז אפשר לשפוט אותו בצורה השוואתית או אל מול הכוונה שלנו.
- קבצים מצורפים
-

- מעט אינפורמציה
-

- הרבה אינפורמציה
-
idomohar
- משתמש ותיק
-
על ידי ranshara » 07 מרץ 2010, 03:03
יוזמה ברוכה כל הכבוד.
רן.
-
ranshara
- מנהל פורום
-
על ידי gal-galim » 07 מרץ 2010, 16:45
אכן מחכים
תמשיך יישר כוח.!!!!!
-
gal-galim
- סופר משתמש
-
על ידי idomohar » 11 מרץ 2010, 22:00
אני מקווה שהפינה הבאה תהייה מעניינת יותר ואולי יתפתח דיון...
בקרוב!
-
idomohar
- משתמש ותיק
-
על ידי elico » 11 מרץ 2010, 22:17
ֳ¬ֳ¡ֳ©ֳ°ֳ÷ֳ©ֳ©ֳ ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ®ֳ²ֳ¥ֳ¬ֳ₪
ֳ ֳ¬ ֳ÷ֳ¶ֳ´ֳ₪ ֳ¬ֳ₪ֳ¶ֳ´ֳ₪ ֳ®ֳ¨ֳ¥ֳ¸ֳ´ֳ÷ ֳ¹ֳ¬ ֳ÷ֳ¢ֳ¥ֳ¡ֳ¥ֳ÷
ֳ÷ֳ±ֳ÷ֳ«ֳ¬ ֳ²ֳ¬ ֳ®ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¯ ֳ₪ֳ«ֳ°ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ÷
ֳ¹ֳ ֳ´ֳ¥... !
-

elico
- מנהל פורום
-
על ידי ranshara » 12 מרץ 2010, 09:43
אין לטעון שהאחת טובה יותר או נכונה יותר מהשניה
אני בהחלט חולק על דעתך ועוד אוסיף שאני באופן אישי מעדיף (למרות שאף פעם לא חשבתי על זה בצורה כזו) כמה שפחות אינפורמציה אולי זה מעיד על אופי הבנאדם??
אפשר לומר שעד היום העדפתי "קווים נקיים" ומהיום אני מעדיף "אינפורמציה מועטה"!!
רן.
-
ranshara
- מנהל פורום
-
על ידי Moshe Eshel » 12 מרץ 2010, 09:54
רן, זו בדיוק הפואנטה של המאמר - כשעידו אמר שאין לטעון -הוא התכוון ברמה האובייקטיבית, לא הסובייקטיבית...
ולכן זכותך (וחובתך) להעדיף צורה אחת וקווים מסויימים על פני האחרים, אבל זה לא אומר שהשניה לא טובה...
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי Saba_jackson » 12 מרץ 2010, 10:40
תיאוריה מעניינת, מעולם לא חשבתי על כך...
מעבר לאינפורמציה, מעטה או רבה, הקו שמנחה לדעתי את המעצב, או את המתבונן, הוא התכנות הפנימי של שניהם, כלומר איזו אינפורמציה מקובעת אצלנו וכמה המוח שלנו מסוגל לספוג לעבד ולעכל שינויים...
רוחב הפס של האלסטיות בתודעה העיצובית הפנימית, מאפשר בצורה סוביקטיבית לחולל ומאידך לקבל חידושים, כמו יכולת ההמרה של דמיון למציאות או להיפך..
אנחנו יכולים באותה מידה להגיב לכסא מהמאה ה-16 או לרעיון עיצובי "עתידני"
נסה להיזכר באיזה וואוו התקבלו המכוניות בתערוכות החידושים של שנות השבעים
וכיום העיצוב המהפכני והחדשני הוא נחלת ההרגל.
כל האמור הנו סוג של עיבוד אינפורמציה בין האובייקט לתכנות הפנימי שלנו.
-
Saba_jackson
- סופר משתמש
-
על ידי gal-galim » 12 מרץ 2010, 13:33
עידו ידוע שיש צורות ( קלאסיות ) שיותר "נכונות" צורות שמופיעות במהלך ההיסטוריה מימי הרומאים וגם כאלה עתיקים מאוד צורות כדים וקערות מלפני 2500 שנה .
אני מניח שעיצוב הוא גם דבר אופנתי ( ז'א אנחנו יכולים להתרגל למשהו חדש עם הזמן ) אבל יש בו גם בסיסי שקיים לאורך השנים וטבוע באדם אם תוכל להרחיב על זה יהיה נחמד
- קבצים מצורפים
-

- כד מתקופת תחילת האיסלאם לא משתנה????
-
gal-galim
- סופר משתמש
-
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים
|