יש לי שאלה, מה ההבדל בין צבעים על בסיס מים (אקריליק) לבין צבעי בייץ באבקה שגם כן על בסיס מים, אני יודעת שצבעי הבייץ הינם צבעי צריבה ובכל זאת איני מבינה את ההבדל או שמה אין הבדל אשמח לתשובתך
תודה ושבת שלום
היי ושבת שלום , שאלה לממון
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
היי ושבת שלום , שאלה לממוןיש לי שאלה, מה ההבדל בין צבעים על בסיס מים (אקריליק) לבין צבעי בייץ באבקה שגם כן על בסיס מים, אני יודעת שצבעי הבייץ הינם צבעי צריבה ובכל זאת איני מבינה את ההבדל או שמה אין הבדל אשמח לתשובתך
תודה ושבת שלום
Re: היי ושבת שלום , שאלה לממוןנסתפק בחג-שמח..(היום רק יום רביעי..)
Re: היי ושבת שלום , שאלה לממוןצבע אבקה , צריבה... בוויץ...
כול אלה מגוונים , נותנים ומשנים את הגוון של העץ, ולא מגנים עליו מפני מזיקים וטבע צבע לקה או יסוד, או סנדינג סילר בא להשלים את העבודה ולעשות הגנה בעץ , ולתת לו מגע חלק ואסטיטי, באלה יש וורניש , פוליטרין , ואקרילים על בסיס מים ועל בסיס אחר, יש גם שמנים , בין אלה יש כאלה שכבתים , שעושים שכבה בפני העץ , וכאלה לא שכבתים , שאי אפשר לבנות איתם שכבה בפני העץ כול הבלבול נובע מהמילה צבע, שבעברית היא כוללת את הכול
אני יודע שלא שאלו אותיאבל לאדיוטות כמוני נדמה לי שהתשובה טמונה בחדירות לשכבות הפנימיות של העץ.
בייץ- צריבה- חודר אל תוך העץ ומגיב עמו. - כך שנוצרת שכבה עליונה בעץ ששנתה את צבעה (לא מעל העץ אלא בקו אפס - כביכול לא הוסף עובי) צבע אקרילי - הוא שכבה נוספת, מעל קו האפס של העץ, בעלת עובי של חומר כימי המכיל פגמנטים צבע - הוא נקשר לעץ ולא חודר אליו (או כמעט לא). מאמון סליחה על ההתפרצות חג שמייח
Re: אני יודע שלא שאלו אותיאני מכבד כול בעל דיעה וידיעה
אבל תיקון ועדכון בוויץ\מגוון\צריבה\עיקול ובליעה.... וכול בלה שיגידו : זה מורכב משני חורמים או כול אחד לחוד, שני תיכנקות , אחד זה שהצבע מגוון את תאי העץ בשכבה שהוא יכול לחדור אליה, העליונה, והשניה זה שהצב יושב עם מקשר כמו דבק מעל העץ , לא עושה שכבה , אלא גרגרי צבע שיושבים על העץ בשיתה השניה אתה מעין חוסם את העץ , רוב הצבעים הם ערבוב של שני התכנקות האלה, בראשונה העץ שסופג יותר נהיה כהה יותר, שזה העץ היותר מסיבי , בשיטה השניה איפה שיש יותר חריצים יש יותר צבע. הגנה, שכבה מגנה: זה תהליך שאתה עושה בשביל לקבל הגנה לעץ ומראה איסטטי ויפה, משתמשים בכמה סוגי חומרים, שזה מתחיל מהגנה נמוכה כמו שמנים סימי-מתייבשים לניהם כמו שמן פשטן ושמן טיק , עולה לשמן בתערובת עם וורניש, שזה שרף עץ מורתח עם טרמפנטין וזה גם המדלל, עולה לשיילק עולה לניטרו סילולוס , ואחרי זה בהגנה יש וורניש , ומעל זה יש את הפולטריין והפוליטריין דו רכיבי ולא לא בטעות שכחתי את האקרילי, במהלך השנים ועם הזיהום העולה בעולם החליטו למנוע שימוש בטינר בכמה מכומות בארצות הברית , והחברות נאלצו להמציא את האקרילי , שזה על בסיס מים , ובמקום לקבל אידי טינר מקבלים אידי מים, שזה לחות . יש בזה חומר רע אחד , אבל הוא באחוז מאוד נמוך, והאקרילי משתווה לפוליטריין בעמידות והחוזק אבל ביופי לא
Re: אני יודע שלא שאלו אותיתודה
אז טעיתי לגבי האקרילי, לגבי הבייץ גם? נראה לי שאני אבין לחלוטין רק בדיון מילולי בשיחה. אז במפגש הבא..
Re: אני יודע שלא שאלו אותיאני מתכנן עוד שבועים להתחיל לארגן את החומר קצת אז עד אז
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים | |||||