|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Amir28 » 19 פברואר 2010, 00:20
היי לגבי אקדחי הצבע , יש לי אקדח אחד עם דיזה 1.8 מ"מ - זה לא אקדח HVLP - אותו אני מייעד להתזת היסוד .
בנוסף קניתי והגיע אליי לפני מספר ימים אקדח כוס עליונה עם דיזה 1.4 מ"מ - של חברת דוילביס דגם GTI - השימוש איתו יהיה לצבע גמר .
האם משתמשים ב- MDF לרוב לצביעת שלייפלק בגלל שעל ה - MDF רואים הכי טוב את השלייפלק או בגלל שהוא חומר זול .
למשל אם אני יצבע עם אותם חומרים על לביד מסויים - נאמר סנדביץ' לדוגמא - שהוא מצופה בפורמיקה האם טני אקבל תוצאה פחות טובה מהצביעה על ה- MDF ? .
במידה ואני מתיז יסוד בשתי שכבות , האם בין השכבות צריך ללטש ? .
נאמר לי שכדאי אחרי שסיימתי עם השכבה הראשונה של היסוד - להמתין 4 דק' ואז שוב להתיז יסוד פעם שנייה .
האם הרעיון מאחורי ההמתנה של 4 דק' - היא ע"מ שהחלק העליון יספיק להתייבש ? .
תודה וסופ"ש נעים לחברי הפורום , אמיר .
-
Amir28
- סופר משתמש
-
על ידי elico » 19 פברואר 2010, 01:28
ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪MDF ֳ₪ֳ¥ֳ ֳ°ֳ¥ֳ§ ֳ¬ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ¥ֳ®ֳ÷ֳ ֳ©ֳ ֳ¢ֳ ֳ¬ֳ§ֳ¸ֳ¥ֳ¨ ֳ¡ֳ¥ ֳ·ֳ°ֳ¨ֳ©ֳ ֳ¥ֳ®ֳ ֳ§ֳ¦ֳ© ֳ©ֳ£ ֳ¬ֳ®ֳ¢ֳ©ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ¥ֳ«ֳ£ֳ¥' ֳ¥ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ¢ֳ ֳ§ֳ¦ֳ· ֳ©ֳ§ֳ±ֳ©ֳ÷
ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ¨ֳ§ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪MDF ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ©ֳ ֳ¥ֳ ֳ©ֳ°ֳ ֳ®ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ«ֳ©ֳ ֳ®ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ© ֳ¹ֳ¬ ֳ®ֳ®ֳ¹ ֳ¡ֳ«ֳ£ֳ© ֳ¬ֳ¶ֳ·ֳ÷ ֳ²ֳ¬ֳ©ֳ¥ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¹ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ´ֳ¬ֳ ֳ·,
ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ£ֳ₪ ֳ¥ֳ¶ֳ¥ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ ֳ®ֳ¹ֳ¨ֳ§ֳ©ֳ ֳ¢ֳ£ֳ¥ֳ¬ֳ©ֳ ֳ¬ֳ¬ֳ ֳ²ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ£ ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ§ֳ£ <ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ¬ֳ®ֳ¹ֳ¬ ֳ§ֳ©ֳ´ֳ¥ֳ© ֳ·ֳ©ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ¥ֳ«ֳ£ֳ¥'> ֳ©ֳ¹ ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ®ֳ¶ֳ¡ֳ²ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ®ֳ¦ֳ®ֳ©ֳ°ֳ©ֳ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ¡ֳ¶ֳ©ֳ´ֳ¥ֳ© ֳ®ֳ¬ֳ®ֳ©ֳ¯, ֳ¹ֳ¡ֳ²ֳ¶ֳ ֳ®ֳ¹ֳ®ֳ¹ ֳ¬ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ²
ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ¡ֳ¯ ֳ¹ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ¬ֳ¨ֳ¹ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ®ֳ¬ֳ®ֳ©ֳ¯<ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¸ 320 ֳ ֳ¥ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸> ֳ¡ֳ«ֳ£ֳ© ֳ¬ֳ§ֳ±ֳ´ֳ± ֳ ֳ÷ ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ¨ֳ§ ֳ¬ֳ·ֳ¡ֳ¬ ֳ ֳ÷ ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ÷ ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ₪ֳ²ֳ¬ֳ©ֳ¥ֳ°ֳ₪
ֳ ֳ©ֳ¯ ֳ±ֳ©ֳ¡ֳ₪ ֳ®ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ÷ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ¥ֳ² ֳ²ֳ¬ ֳ¢ֳ¡ֳ© ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ®ֳ©ֳ©ֳ·ֳ₪ , <ֳ¬ֳ ֳ§ֳ¡ֳ¬ ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ«ֳ±ֳ³?> ֳ®ֳ₪ ֳ¢ֳ ֳ¹ֳ₪ֳ¨ֳ·ֳ±ֳ¨ֳ¥ֳ¸ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ®ֳ©ֳ©ֳ·ֳ₪ ֳ¡ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ®ֳ©ֳ©ֳ·ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ²ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ¥ֳ÷ ֳ ֳ©ֳ°ֳ₪ ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ₪ . ֳ¥ֳ¢ֳ ֳ©ֳ¶ֳ©ֳ·ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ«ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ¥ֳ÷ ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ¬ֳ "ֳ©ֳ®ֳ¬ֳ ֳ¥" ֳ ֳ÷ ֳ¦ֳ₪,
ֳ¡ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ§ֳ©ֳ£ֳ¥ֳ¹ ֳ¸ֳ₪ֳ©ֳ¨ֳ©ֳ ֳ ֳ¥ ֳ ֳ¸ֳ¥ֳ°ֳ¥ֳ÷ ֳ®ֳ¨ֳ¡ֳ§ ֳ¥ֳ«ֳ£ֳ¥' ֳ«ֳ¹ֳ©ֳ¹ ֳ²ֳ¬ֳ©ֳ₪ֳ ֳ«ֳ¡ֳ¸ ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ®ֳ©ֳ©ֳ·ֳ₪, ֳ°ֳ©ֳ÷ֳ¯ ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ ֳ´ֳ¥ֳ·ֳ±ֳ©, ֳ¡ֳ¸ֳ¥ֳ¡ ֳ₪ֳ´ֳ²ֳ®ֳ©ֳ ֳ¬ֳ¬ֳ ֳ¶ֳ¥ֳ¸ֳ× ֳ¡ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ÷ ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ¡ֳ¹ֳ©ֳ©ֳ¥ֳ³ ֳ¨ֳ¥ֳ¡ ֳ¨ֳ¥ֳ¡ ֳ¹ֳ¬ ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ¨ֳ§ ֳ¥ֳ₪ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ¨ֳ·ֳ±ֳ¨ֳ¥ֳ¸ֳ₪,
ֳ¦ֳ®ֳ¯ ֳ₪ֳ₪ֳ®ֳ÷ֳ°ֳ₪ ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ₪ ֳ¬ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£, ֳ®ֳ¯ ֳ₪ֳ±ֳ÷ֳ ֳ®ֳ© ֳ¹ֳ ֳ®ֳ¸ ֳ¬ֳ× ֳ ֳ®ֳ¸ ֳ®ֳ₪ֳ±ֳ©ֳ¡ֳ₪ ֳ«ֳ£ֳ© ֳ¹ֳ¬ֳ ֳ©ֳ¥ֳ¥ֳ¶ֳ¸ֳ¥ ֳ¬ֳ× "ֳ ֳ¢ֳ®ֳ©ֳ" ֳ¹ֳ¬ ֳ¶ֳ¡ֳ², ֳ¥ֳ ֳ© ֳ ֳ§ֳ©ֳ£ֳ¥ֳ÷, ֳ ֳ¥ ֳ°ֳ¦ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ÷ <ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ ֳ°ֳ«ֳ©ֳ÷>
ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ¥ֳ ֳ¹ֳ¬ ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ× ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ¡ֳ¶ֳ² ֳ¡"ֳ₪ֳ¶ֳ´ֳ₪" ֳ¹ֳ¬ ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ¨ֳ§ ֳ¡ֳ ֳ§ֳ©ֳ£ֳ¥ֳ÷, ֳ¹ֳ©ֳ¥ֳ³ ֳ¨ֳ¥ֳ¡, ֳ¥ֳ ֳ ֳ©ֳ¹ ֳ¶ֳ¥ֳ¸ֳ× ֳ¬ֳ§ֳ¦ֳ¥ֳ¸ ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ´ֳ²ֳ¥ֳ¬ֳ₪,
-

elico
- מנהל פורום
-
על ידי elico » 21 פברואר 2010, 17:20
ֳ¢ֳ ֳ¹ֳ¬ֳ ֳ÷ֳ®ֳ©ֳ£ ֳ₪ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ®ֳ©ֳ©ֳ·ֳ₪ ֳ®ֳ¥ֳ£ֳ¡ֳ·ֳ÷ ֳ¡ֳ¶ֳ¥ֳ¸ֳ₪ ֳ ֳ§ֳ©ֳ£ֳ₪,
ֳ©ֳ¹ ֳ´ֳ²ֳ®ֳ©ֳ ֳ¹ֳ©ֳ¹ "ֳ¢ֳ¬ֳ©ֳ" ֳ¡ֳ¢ֳ¬ֳ¬ ֳ₪ֳ£ֳ¡ֳ· ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ®ֳ©ֳ©ֳ·ֳ₪
-

elico
- מנהל פורום
-
על ידי Amir28 » 21 פברואר 2010, 22:18
היי במידה והפורמיקה היא פורמיקה לבנה פשוטה שמודבקת טוב , ניתן ליישם שלייפלק ישירות על הפורמייקה ללא צורך ביסוד כלשהו - אם הבנתי נכון .
לפי מה שאני יודע צריך לכוון את לחץ האוויר בקומפרסור ל - 4 אטמוספרות .
האם זה נכון ? .
עלה לי רעיון , אולי נשמע קצת הזוי , ברגע שאני צובע לא בחדר צבע , יש את הבעייה של הגזים המרחפים באוויר ואת הבעייה של האבק .
אם אני צובע חתיכת MDF קטנה ולאחר הצביעה שם על חתיכת ה - MDF קרטון הפוך- ע"מ שיכסה את החתיכה הצבועה שזה יכול לעזור - כי כך יהיה פחות אבק .
תודה ושבוע טוב ,אמיר.
-
Amir28
- סופר משתמש
-
על ידי elico » 22 פברואר 2010, 01:24
ֳ ֳ§ֳ¸ֳ© ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ², ֳ¸ֳ¥ֳ ֳ©ֳ ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ«ֳ®ֳ₪ ֳ₪ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ®ֳ©ֳ©ֳ·ֳ₪ ֳ¬ֳ ֳ®ֳ®ֳ¹ ֳ®ֳ¥ֳ£ֳ¡ֳ·ֳ÷ ֳ ֳ§ֳ©ֳ£ֳ₪, ֳ«ֳ× ֳ¡ֳ¸ֳ¥ֳ¡ ֳ₪ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ©ֳ, ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ§ֳ£ ֳ¡ֳ´ֳ¬ֳ¨ֳ₪ ֳ±ֳ°ֳ£ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳµ', ֳ¥ֳ¬ֳ ֳ¹ֳ¬ֳ ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ× ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ ֳ ֳ¹ֳ©ֳ©ֳ´ֳ÷ ֳ¨ֳ¥ֳ¡, ֳ¥ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ¨ֳ§ ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ©ֳ ֳ¥ֳ ֳ§ֳ©ֳ£ֳ©ֳ, ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ©ֳ«ֳ¥ֳ¬ ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ©ֳ¹ֳ©ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ,
ֳ©ֳ¹ ֳ²ֳ¥ֳ£ ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ₪ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ®ֳ©ֳ©ֳ·ֳ₪ ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ§ֳ©ֳ£ֳ¥ֳ¹ ֳ¸ֳ₪ֳ©ֳ¨ֳ©ֳ ֳ¹ֳ¬ ֳ«ֳ÷ֳ®ֳ©ֳ ֳ¹ֳ®ֳ°ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ©ֳ, ֳ ֳ¥ ֳ¦ֳ©ֳ²ֳ÷ ֳ©ֳ£ֳ©ֳ©ֳ, ֳ¥ֳ©ֳ¹ ֳ¶ֳ¥ֳ¸ֳ× ֳ¬ֳ₪ֳ¥ֳ±ֳ©ֳ³ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ ֳ°ֳ¨ֳ© ֳ±ֳ©ֳ¬ֳ©ֳ·ֳ¥ֳ¯
ֳ¡ֳ¶ֳ©ֳ´ֳ¥ֳ© ֳ®ֳ¬ֳ®ֳ©ֳ¯ <ֳ§ֳ£ֳ¹> ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ¨ֳ§ ֳ ֳ®ֳ¥ֳ¸ֳ©ֳ ֳ¬ֳ₪ֳ©ֳ¥ֳ÷ ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ©ֳ, ֳ ֳ ֳ ֳ©ֳ¯ ֳ®ֳ«ֳ¥ֳ÷,
4 ֳ ֳ¨ֳ®ֳ¥ֳ±ֳ´ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ¦ֳ₪ ֳ₪ֳ®ֳ©ֳ°ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ ֳ¹ֳ¬ ֳ¬ֳ§ֳµ, ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ¹ֳ¥ֳ¬ֳ¨ ֳ¡ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳ¸ ֳ¡ֳ´ֳ©ֳ±ֳ¨ֳ¥ֳ¬ֳ¨
ֳ₪ֳ¸ֳ²ֳ©ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ·ֳ¸ֳ¨ֳ¥ֳ¯ ֳ ֳ¥ֳ¬ֳ© ֳ©ֳ²ֳ¦ֳ¥ֳ¸ ֳ¬ֳ× ֳ¬ֳ ֳ§ֳ¸ֳ© ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ¸ֳ¥ֳ¡ ֳ₪ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ©ֳ·ֳ©ֳ ֳ®ֳ±ֳ´ֳ©ֳ·ֳ©ֳ ֳ¬ֳ₪ֳ£ֳ¡ֳ· ֳ÷ֳ¥ֳ× ֳ«ֳ£ֳ© ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪, ֳ ֳ¬ ֳ÷ֳ¹ֳ«ֳ§ ֳ¹ֳ¦ֳ®ֳ¯ ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ¹ ֳ₪ֳ§ֳ©ֳ¶ֳ¥ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¥ֳ ֳ®ֳ₪ֳ©ֳ¸ ֳ¬ֳ®ֳ£ֳ©, ֳ¡ֳ«ֳ¬ ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ₪ ֳ¡ֳ¡ֳ¸ֳ· ֳ¹ֳ¬ 100% ֳ·ֳ¹ֳ₪ ֳ¬ֳ© ֳ¬ֳ₪ֳ ֳ®ֳ©ֳ¯ ֳ¬ֳ÷ֳ¥ֳ¶ֳ ֳ₪ ֳ¸ֳ ֳ¥ֳ©ֳ₪ ֳ®ֳ§ֳ¥ֳµ ֳ¬ֳ§ֳ£ֳ¸ ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ±ֳ¨ֳ©ֳ¸ֳ©ֳ¬ֳ©
-

elico
- מנהל פורום
-
על ידי Amir28 » 22 פברואר 2010, 10:12
המטרה שלי זה 25%30% ברק ולא יותר מזה , אני ריאלי .
אני יודע מה המגבלות שלי ללא חדר צבע .
אני מקווה שבימים הקרובים אני אערוך את הניסוי ויתעד אותו ויחזור ע"מ לדווח מעל דפי הפורום .
בינתיים שיהיה המשך יום נעים , אמיר .
-
Amir28
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־7 אורחים
|