|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Moshe Eshel » 20 ינואר 2010, 20:57
אני פותח פה נושא חדש, כולם מוזמנים להעלות כתגובות תמונה שלהם, כמה מילים על עצמם ותמונה של ה"נגריה" שלהם, בין אם היא משתרעת על 1000 מ"ר עם כל הציוד שבעולם, ובין אם מדובר במברג שמוחזק במגירה בבית - וכל מה שבינהם...
הנושא יהיה דביק וממוקם למעלה, מקווה לראות פה את כל החברים - לא להתבייש גם לשאול שאלות ולבקש הבהרות - ותמיד נקבל בברכה עוד תמונות (כידוע ניתן בפורום שלנו לערוך את ההודעה גם אחרי שעלתה לשרת).
אני אפתח עם הסדנא שלי, כדי שלא תגידו שאין דוגמה אישית
עדכון 21/1/2010 : בשביל לעשות את זה מעניין וגם בשביל הסיפתח לשנה החדשה מבין כל מי שיוסיף תמונות של הנגריה שלו עד לסוף חודש ינואר (עד ל 31/1/2010 23:59:59) יוגרל זוכה (ללא פיקוח רואה חשבון - אלא בפיקוחי האישי) - הזוכה (גם אם התמונות שלו לא יפות, אבל הן חייבות להיות של הנגריה שלו - יידרש וידוא  ) יזכה בספר מעניין בנושא נגרות (ספר באנגלית או עברית לבחירה מתוך רשימה שאתן בהמשך).
נערך לאחרונה על ידי Moshe Eshel בתאריך 21 ינואר 2010, 14:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי Moshe Eshel » 20 ינואר 2010, 21:18
שלום לכולם, למי שלא מכיר אותי, אני בן 33 + 2 ילדים מקסימים וגברת נהדרת שבלעדיה לא היה את הפורום הזה ולא הייתי מתעסק בכלל בתחביב הזה כנראה...
במקצועי אני מהנדס תוכנה עם התמחות בבניית אתרים, היום אני עצמאי עם עסק שמתפצל בין יעוץ ופיתוח תוכנה ובין עבודה בעץ (רוב הזמן לצערי "מתבזבז" על נושאי המחשבים)
לפני ממש מעט חודשים סיימתי את בניית הסדנה שלי אחרי שמספר שנים הנגריה שלי הייתה מחסן כתר קטן.
הנה קצת תמונות, ואני אוסיף בקרוב כמה תמונות של הרכישות האחרונות וגם שיפורים שעשיתי למחרטה.
- קבצים מצורפים
-

- הכניסה
-

-

-

-

-

- המחרטה
-

-

-

- מדרגות לאיזור שהיה פעם שוקת לפרות, ועכשיו הוא איזור איחסון לכל מיני דברים עד שיבנה מחסן למחסן...
-

- מבט מאחורה (סככה לאחסון עץ, יבוש ועוד פעילויות ודברים)
-

- מבט יותר כולל של אחורי הנגריה
-

- יש הרבה שאריות מנגריות מתחת ליריעה הזו
-

- הרבה עץ מתייבש ומתפוצץ, הגיע ברובו אכול על ידי תולעים ופטריות, חומר מאוד מעניין (ולעיתים מתסכל) לחריטה
-

- קצת מכנף נאה מחכה לתורו על המחרטה (אטום עם פוליגג למי שמעניין אותו התחום, מוצר נהדר שעובד טוב מאוד לאטימת עץ, ולמרות שמאוד יקר - יוצא מאוד משתלם כי לא צריך הרבה בשביל לאטום גזע - מספיקה שכבה אחת)
-

- החורשה שנטענו לפני כ20 שנה, - חומר גלם לעתיד? יש כאן אורנים מכל מיני סוגים, ברושים, ואלונים
-

- צד נוסף של הנגריה (מזרח) כאן מתוכנן עוד חדרון שיאכלס את הקומפרסור ושואב האבק (ויתן יותר שקט בנגריה ופחות אבק)...
-

- המחרטה מקרוב
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
-

javali
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe Eshel » 21 ינואר 2010, 08:30
הי ישראל, לצערי אני לא יכול לקחת קרדיט על הרעיון - הוא כבר ישן מאוד ואין לי מושג מי הראשון שהגה אותו - אבל עובד מצוין בהרבה פורומים אחרים בעולם - ראיתי, אהבתי, יישמתי...
תודה על השיתוף!
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי udi koren » 24 ינואר 2010, 09:39
לי יש נגריה לא ביתית אבל די קטנה.
שמי אודי קורן, אני מנסה לבסס נגריה לצורכי פרנסה - בינתיים במושב נחלים (ליד פתח תקוה, אם כי העתיד לוטה בערפל. מדובר בכ-90 מ"ר, ואני חולק את המקום עם עוד שני שותפים.
בניגוד לתמונה, כעת כבר יש לנו קרייזיק, ישן, בן כ40-50 שנה ועוד ציוד, והעבודות נהיות יותר ויותר מורכבות. בתקוה להמשיך כך. אנו מתעסקים (כמו כולם) עם עץ מלא ועם פורמיקות, פורנירים וכדו'. הרצון שלי הוא שגם כשאתרחב יותר יישאר הטאץ' האישי של נגרות קטנה - ביתית - גם בהרגשה, וגם בעבודות.
אנסה להוסיף בהמשך גם תמונות עדכניות מהיום, ואולי אפילו שרטוט עילי.
- קבצים מצורפים
-

- כיום החדר הקטן הזה משמש כחדר צבע - מברשת והתזה, וכמשרד לעת מצוא.
-

- כאן רואים את הGT10 של בוש - הישן - עם שולחן שבניתי סביבו. עשיתי איתו עבודות לא קטנות, וחיתוך של פלטות שלמות וכבדות (MDF 30 ממ), אבל קרייזיק עם עגלה יותר עדיף. בהרבה.
-
udi koren
- סופר משתמש
-
-

harel
- סופר משתמש
-
-
idomohar
- משתמש ותיק
-
על ידי dudi » 31 ינואר 2010, 16:05
וואו! כל הכבוד על הארגון וניצול החלל
-

dudi
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe Eshel » 31 ינואר 2010, 17:00
בינתיים יש סיכוי מעולה לזכות...
הכניסו את הנגריה שלכם עוד היום... לא צריך יותר מדי אבל צריך משהו...
יאללה, יאללה!
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־6 אורחים
|