חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

יום הולדת לאמא - פרוייקט בהתהוות

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

יום הולדת לאמא - פרוייקט בהתהוות

הודעהעל ידי javali » 17 ינואר 2010, 07:48

אמי חוגגת בקרוב את יום הולדתה והשנה היא תקבל מעמד לשרשראות.

השרשור הזה יעקוב אחרי המעמד בהווצרותו. כרגע יש תוכנית ויש עץ (Silky oak למי שמתעניין). אין לי הרבה זמן לנגרות, אז זה הולך לקחת קצת זמן...
קבצים מצורפים
NecklaceRack.png
תוכנית
IMG_2541.jpg
עץ
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

Re: יום הולדת לאמא - פרוייקט בהתהוות

הודעהעל ידי zigi » 17 ינואר 2010, 11:35

ראשית מזל טוב ליום הולדתה של אמך
הנה רעיון נוסף למתלה תכשיטים, באופן יחסי קל להכנה.
קבצים מצורפים
מתלה לתכשיטים 007.jpg
מתלה לתכשיטים כולל טבעות ניתן לעשות בגדלים שונים.
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

הודעהעל ידי javali » 17 ינואר 2010, 13:22

תודה זיגי...

עכשיו צריך להתחיל להכין את העץ. זה אומר לקצר ולפצל לכמה מוטות. מאחר ואני שונא ripping, אני מתחיל עם קיצור העץ מדדתי - 4 דקות.

זה תמיד חשוב להציג את הצד היפה ביותר של העץ. בפרוייקטים קטנים זה חשוב עוד יותר. כמו באלון, גם ה-silky oak הרבה יותר מרשים כאשר רואים את ה-medullary rays (מישהו יודע איך קוראים לזה בעברית?) לכן, אני מנסה לחתוך כמה שיותר במקביל אליהן.

למי שלא מכיר, ה-medullary rays הן ה"קרניים" שיוצאות ממרכז העץ לכיוון הקליפה. בתמונה השלישית הן נראות בבירור כקווים דקים.

הניסור לא כל כך נוח, כי העץ עדיין לא ישר, וקשה מאוד להחזיק אותו. לפעמים אני שמח שאין לי את השליטה העצמית הדרושה בשביל דיאטה.

הניסור לוקח הרבה יותר זמן מאשר קיצור העץ (בערך 12 דקות). מספיק להיום.
קבצים מצורפים
IMG_2542.jpg
תחילת קיצור
IMG_2545.jpg
וסיומו
IMG_2546.jpg
מבט על הטבעות והקרניים
IMG_2547.jpg
ניסור לאורך
IMG_2548.jpg
מפוצל
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

הודעהעל ידי zigi » 18 ינואר 2010, 16:38

עוד משהו, :shock:
האם אצלכם באוסטרלה אין נעלי בטיחות, או שמה שמונח לרגלך אלו סנדלים מיוחדות המונעות פגיעה ברגל :lol: כדאי לשים לב ולו במעט שתוך כדי עבודה בל נזיק / נפגע בגופינו. ושכרו יצא בהפסדו.
תמשיך ליצור ולשמור.
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

הודעהעל ידי javali » 19 ינואר 2010, 09:54

ועוד קצת - אחרי הקצעת צד אחד אפשר לסמן את הלוח הראשון ולנסר לאורף הסימון. אחרי כמה נסיונות הצלחתי לתפוס את הנסורת כשהיא יוצאת מהמסור...

לכל מי שעלול להיות מוטרד מהתכשיטים, אני מזכיר שהמסור הזה עובד בערך ב-30 פעימות בדקה, ושהוא כולל מנגנון דומה ל-Sawstop. ברגע שהוא נתפס במשהו או נוגע בבשר הוא נעצר. מאחר ואין לי שום דבר שמסתובב יותר מהר מ-200 סיבובים בדקה, הסיכון שבתכשיטים הוא בעיקר הנזק שייגרם לתכשיט.

כמה דקות אח"כ, הלוח הראשון מוכן. התמונה היא של הצד המוקצע - הפסים והנקודות הם ה-Medullary rays. יפה. לא? אני חושב שאני אשנה את הזוית בעוד כמעלה או שתיים בשביל להגדיל את מספר הקווים שמתקבלים.
קבצים מצורפים
IMG_2557.jpg
ניסור
IMG_2559.jpg
לוח מנוסר
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

הודעהעל ידי Dganit » 19 ינואר 2010, 13:35

איזה תיעוד יפה, נהניתי , ולאמא שלך שיהיה הרבה מזל טוב.
Dganit
סופר משתמש

הודעהעל ידי javali » 23 ינואר 2010, 07:33

איך שהזמן טס... בלי לשים לב עברו ארבעה ימים. עוד קצת ניסורים והקצעות והקרשים מוכנים לעבודה. לא צילמתי את כל השלבים של הקצעת הקרשים והגעה לגודל הסופי. זה כבר הוצג מספיק פעמים. נקודה אחת שכן שווה להתעכב עליה היא נושא הסימון. בעצים כהים ובעצים עם דוגמאות מסויימות קשה לפעמים לראות את פסי הסימון. במצבים כאלו מה שאני עושה זה לעבור עם גיר (כזה שפעם היה בבתי הספר) על העץ. הפס על הגיר ברור מאוד וקל לעבוד לפיו. בתמונה הזו גם רואים את הצד השני של העץ. אחד השמות של העץ הזה הוא lacewood - עץ תחרה. אני מניח שלא צריך להסביר למה.

השלב הבא הוא להתחיל לחתוך את המחברים.
קבצים מצורפים
IMG_2567.jpg
קרשים
IMG_2565.jpg
סימון ותחרה
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

הודעהעל ידי javali » 23 ינואר 2010, 10:23

טוב, צריך להתחיל את המחברים...

הרגליים נוטות פנימה בזוית של כחמש מעלות. אחד הייתרונות של עבודה ידנית הוא שברוב המקרים לא צריך מידות מדוייקות. כל מה שצריך זה להתאים את המידות של החלקים השונים. במקרה הזה לא כל כך משנה אם הזוית היא חמש או שש מעלות. מה שחשוב הוא שהזוית תהיה אחידה ושהאורכים של כל החלקים יתאימו לזוית. לכן, אני קובע זוית של בערך חמש מעלות על ה-bevel gauge, ומכאן והלאה זו הזוית הקובעת.

הפעולה הראשונה היא לקצוץ את המוט המרכזי לשלושה חלקים שיתחברו לעמודים. החיתוך הוא בזוית של נטיית העמודים. שלב ראשון אני מסמן את הקו לחיתוך. בשביל לוודא שהחיתוך באמת מתחיל בזוית הנכונה, אני יוצר תעלה קטנה לאורך הקו, כך שיהיה למסור קו להתחיל. השלב הבא זה ניסור.

אותו דבר בצד השני, ועכשיו צריך ליצור סינים.
קבצים מצורפים
IMG_2569.jpg
Bevel gauge
IMG_2568.jpg
סימון
IMG_2571.jpg
תעלה
IMG_2572.jpg
ניסור
IMG_2573.jpg
סיימנו
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

הודעהעל ידי javali » 23 ינואר 2010, 14:54

ועוד - סין וגרז נטויים.

לחיתוך הסין אני מסמן את העומק תוך שימוש ב-Bevel gauge. את רוחב הסין קובעים לפי רוחב המפסלת שתשמש לגרז. מסמנים את גבולות הסין, ומנסרים. לרוב אני צריך לנקות קצת את השוליים של הסין, זה חשוב כי מהניסור נשארים קצת סיבים בפינה ומשטח חלק נדבק יותר טוב.

לחפירת הגרז אני מחזיק את ה-Bevel Gauge ליד רק בשביל שיהיה לי מושג איזו זוית אני צריך. את עיקר החפירה אני עושה בזוית יותר חדה כדי לשמור על מקדם בטחון. מאותה סיבה אני לא חופר את כל אורכו של הגרז. את הניקוי הסופי אני עושה עם Paring chisel (אין תמונה). אחרי קיצור הסינים הכל משתלב.

במקרה הזה לא מדובר על מחבר שאמור לעמוד בעומס לכן זה יספיק. אם הייתי בונה שער אמיתי הייתי משתמש במחבר אחר.
קבצים מצורפים
IMG_2575.jpg
סימון עומק הסין
IMG_2576.jpg
כיוון ה-mortice gauge לפי הרוחב של המפסלת
IMG_2578.jpg
סימון רוחב הסין
IMG_2582.jpg
ניסור
IMG_2583.jpg
הצדדים של הסין מנוסרים
IMG_2584.jpg
סין
IMG_2585.jpg
ניקוי הסין
IMG_2588.jpg
חפירה
IMG_2589.jpg
גרז לפני ניקוי סופי
IMG_2591.jpg
הכל משתלב
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

הודעהעל ידי javali » 24 ינואר 2010, 02:20

עכשיו צריך לתת צורה לקורה העליונה. ראשית אני מסמן את הצורה וכמה קוים ניצבים. לאורך הקוים האלו אני מנסר, כדי שכאשר אנסר את הצורה אני לא אצטרך להתמודד עם פיסה ארוכה של עץ שעלולה להישבר. אח"כ אני מנסר את הצורה בקירוב. (בטיחות הוא חלק חשוב בעבודה ולכן אני דואג שלא יהיו בגדים רפויים שעלולים להתפס במכונות.) הניסור אינו חלק - את הניקוי הראשוני אני עושה עם Spoke shave. ישנם אנשים שמסוגלים להוציא משטח מושלם עם ה-Spoke shave. אני לא אחד מהם. קצת מעבר עם נייר שיוף והצורה מוכנה.

במחשבה לאחור, עדיף היה קודם לחפור את הגרזים בקורה. עכשיו נצטרך להתמודד עם הבעיה...
קבצים מצורפים
IMG_2595.jpg
סימון
IMG_2596.jpg
ניסור 1
IMG_2597.jpg
ניסור 2
IMG_2598.jpg
לאחר הניסור
IMG_2600.jpg
Spoke shave
IMG_2601.jpg