חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

משור - המלצות

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: משה ידידי . כאשר נותנים פרטים טכנים מוטב שנדייק פן נגרום

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 02 דצמבר 2009, 20:52

yossi כתב:כאשר אתה אומר שהמשורים האמריקאים פחות בטיחותיים אנא גלה את אזני במה וממה עלי להזהר בשימוש במשור פן יבולע לי ואנזק.
אודה לך על כך

יוסי,
המשורים האמריקאיים, לפחות עד לפני שנה בערך לא כללו את המתקן שהוא סטנדרד אירופי כבר הרבה זמן, הנקרא באנגלית Riving Knife ה"סכין" הנ"ל דואג להפרדה של חלקי העץ מאחורי המשור ומצמצם בהרבה את הסיכוי לKickBack תופעה מסוכנת שמעיפה לוחות עץ לכיוון המפעיל. כמו כן בעבודה עם עגלה אתה לא דוחף עם הגוף לתוך המשור כמו במשור "אמריקאי" (גם הבוש השולחני הוא כזה למרות שהוא אירופאי - כי אין לו עגלה) מה שגם מגביר את הסיכוי לפציעה.
באופן כללי התקנים האירופיים לבטיחות יותר מחמירים מהאמריקאיים (ואני באמת אוהב את אמריקה) - זה לא אומר שהמשורים פחות "בטוחים" בהכרח, אלא שיותר קל להיפצע בעבודה איתם... כמו שדיסק 9" זה לא מכשיר שהוא איננו בטיחותי אבל הרבה יותר קל להיפצע ממנו מאשר מסרגל...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הגריזלי שלי בן מעל 3 שנים

הודעהעל ידי yossi » 02 דצמבר 2009, 22:13

יש לו סכין הפרדה וגם שתי לוחות משוננים שמונעות את התופעה אותה הזכרת.
בכל זאת יש חיסרון והוא שהסכין אינה יורדת עם הלהב,דבר שמונע אפשרות לעבודה עם הדדו וזו הסיבה שאני אישית מוריד את הסכין למרות הסיכונים וגם מצאתי שיטה למנוע זאת וכן לעמוד מהצד כדי להמנע אם וכאשר.
לאחרונה ראיתי שהם הוציאו דגמים עם סכין שמשנה את גובהה ואין ספק שזה עדיף
yossi
סופר משתמש

Re: ֳ®ֳ¹ֳ₪ ֳ©ֳ£ֳ©ֳ£ֳ© . ֳ«ֳ ֳ¹ֳ¸ ֳ°ֳ¥ֳ÷ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ´ֳ¸ֳ¨ֳ©ֳ­ ֳ¨ֳ«ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ®ֳ¥ֳ¨ֳ¡ ֳ¹ֳ°ֳ£ֳ©ֳ©ֳ· ֳ´ֳ¯ ֳ°ֳ¢ֳ¸ֳ¥ֳ­

הודעהעל ידי elico » 02 דצמבר 2009, 22:56

Moshe Eshel כתב:ֳ©ֳ¥ֳ±ֳ©,
ֳ₪ֳ®ֳ¹ֳ¥ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ₪ֳ ֳ®ֳ¸ֳ©ֳ·ֳ ֳ©ֳ©ֳ­, ֳ¬ֳ´ֳ§ֳ¥ֳ÷ ֳ²ֳ£ ֳ¬ֳ´ֳ°ֳ© ֳ¹ֳ°ֳ₪ ֳ¡ֳ²ֳ¸ֳ× ֳ¬ֳ  ֳ«ֳ¬ֳ¬ֳ¥ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ®ֳ÷ֳ·ֳ¯ ֳ¹ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ±ֳ¨ֳ°ֳ£ֳ¸ֳ£ ֳ ֳ©ֳ¸ֳ¥ֳ´ֳ© ֳ«ֳ¡ֳ¸ ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ¦ֳ®ֳ¯, ֳ₪ֳ°ֳ·ֳ¸ֳ  ֳ¡ֳ ֳ°ֳ¢ֳ¬ֳ©ֳ÷ Riving Knife ֳ₪"ֳ±ֳ«ֳ©ֳ¯" ֳ₪ֳ°"ֳ¬ ֳ£ֳ¥ֳ ֳ¢ ֳ¬ֳ₪ֳ´ֳ¸ֳ£ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ© ֳ₪ֳ²ֳµ ֳ®ֳ ֳ§ֳ¥ֳ¸ֳ© ֳ₪ֳ®ֳ¹ֳ¥ֳ¸ ֳ¥ֳ®ֳ¶ֳ®ֳ¶ֳ­ ֳ¡ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ±ֳ©ֳ«ֳ¥ֳ© ֳ¬KickBack ֳ÷ֳ¥ֳ´ֳ²ֳ₪ ֳ®ֳ±ֳ¥ֳ«ֳ°ֳ÷ ֳ¹ֳ®ֳ²ֳ©ֳ´ֳ₪ ֳ¬ֳ¥ֳ§ֳ¥ֳ÷ ֳ²ֳµ ֳ¬ֳ«ֳ©ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ₪ֳ®ֳ´ֳ²ֳ©ֳ¬. ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ«ֳ¯ ֳ¡ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ²ֳ­ ֳ²ֳ¢ֳ¬ֳ₪ ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ¬ֳ  ֳ£ֳ¥ֳ§ֳ³ ֳ²ֳ­ ֳ₪ֳ¢ֳ¥ֳ³ ֳ¬ֳ÷ֳ¥ֳ× ֳ₪ֳ®ֳ¹ֳ¥ֳ¸ ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ¡ֳ®ֳ¹ֳ¥ֳ¸ "ֳ ֳ®ֳ¸ֳ©ֳ·ֳ ֳ©" (ֳ¢ֳ­ ֳ₪ֳ¡ֳ¥ֳ¹ ֳ₪ֳ¹ֳ¥ֳ¬ֳ§ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ«ֳ¦ֳ₪ ֳ¬ֳ®ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ ֳ©ֳ¸ֳ¥ֳ´ֳ ֳ© - ֳ«ֳ© ֳ ֳ©ֳ¯ ֳ¬ֳ¥ ֳ²ֳ¢ֳ¬ֳ₪) ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ¢ֳ­ ֳ®ֳ¢ֳ¡ֳ©ֳ¸ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ±ֳ©ֳ«ֳ¥ֳ© ֳ¬ֳ´ֳ¶ֳ©ֳ²ֳ₪.

ֳ®ֳ¹ֳ¥ֳ­ ֳ®ֳ₪ ֳ¸ֳ¥ֳ¡ ֳ₪ֳ°ֳ¢ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ®ֳ¥ֳ¸ֳ©ֳ£ֳ©ֳ­ <ֳ¡ֳ·ֳ¸ֳ©ֳ©ֳ¦ֳ©ֳ·> ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¸ֳ©ֳ¡ֳ©ֳ°ֳ¢ ֳ·ֳ°ֳ©ֳ©ֳ³ ֳ₪ֳ¦ֳ₪, ֳ¥ֳ ֳ§ֳ÷ ֳ₪ֳ±ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ²ֳ©ֳ·ֳ¸ֳ©ֳ¥ֳ÷, ֳ¹ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ£ֳ₪ ֳ¥ֳ₪ֳ±ֳ«ֳ©ֳ¯ ֳ®ֳ·ֳ¡ֳ¬ֳ÷ ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳ°ֳ¶' ֳ·ֳ¨ֳ¯ ֳ®ֳ®ֳ«ֳ₪ , ֳ©ֳ¹ ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ±ֳ©ֳ«ֳ¥ֳ© ֳ¹ֳ©ֳ²ֳ¥ֳ´ֳ¥ ֳ§ֳ÷ֳ©ֳ«ֳ¥ֳ÷,
ֳ¡ֳ¹ֳ¡ֳ©ֳ¬ ֳ¹ֳ¬ֳ  "ֳ©ֳ²ֳ¥ֳ´ֳ¥" ֳ§ֳ÷ֳ©ֳ«ֳ¥ֳ÷ ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ× ֳ¬ֳ£ֳ²ֳ÷ ֳ ֳ©ֳ× ֳ¬ֳ§ֳ÷ֳ¥ֳ×, ֳ¥ֳ¡ֳ ֳ©ֳ¦ֳ¥ ֳ¶ֳ¥ֳ¸ֳ₪ ֳ¬ֳ₪ֳ¹ֳ÷ֳ®ֳ¹ ֳ°ֳ«ֳ¥ֳ¯ ֳ¡ֳ¬ֳ ֳ£ֳ₪, ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ®ֳ¥ֳ¡ֳ©ֳ¬,
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

Re: משור - המלצות

הודעהעל ידי Shlomo » 03 דצמבר 2009, 12:19

Pini Gold כתב:ג. אם תרצה להתרשם מקרוב אפשר לתאם באיזור המרכז

תודה פיני,

איך אני יכול ליצור קשר?
Shlomo
משתמש ותיק

הקודם

חזור אל נגרות