|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Shlomo » 01 דצמבר 2009, 01:15
-
Shlomo
- משתמש ותיק
-
על ידי Pini Gold » 01 דצמבר 2009, 12:49
אלה הם משורים לעבודות ניסור לוחות בסדר גודל בינוני ומשוייכים לסדרת ה CONSTRACTOR דהיינו לביצועיסטים מקצוענים בשטח שאין להם הרבה מקום ונדרשים לניידות. שלושתם בעלי ביצועים דומים ובשל גודלם וגמישות הפעלתם הם נקלטו יפה גם אצל חובבים, הסובלים בדרך כלל ממקום מוגבל.
אני מכיר ומשתמש ב GT10 והרחבתי את יכולת החיתוך ללוחות רחבים יותר באמצעות אביזרים חיצוניים מקוריים של BOSCH , תומך נשלף לצד שמאל ולדופן האחורי, עליהם קיבלתי המלצה בפורום וואלה. יש לי אותו שנתיים וכבר החלפתי במסגרת האחריות מנוע. גם משתמש אחד לפחות סבל מכך. אבל מאז הכל תקין.
אם יש לך מקום גדול יותר - אני ממליץ לרכוש משור שולחני של גריזלי - כמו שיש אצל יוסי עלמני וגם אצל ג'ילבר - אומנם דורש כפליים מקום אך נותן פי ארבע בתמורה (חוזק, דיוק, גודל חיתוך, אמינות)
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי Shlomo » 01 דצמבר 2009, 14:45
פיני תודה על התשובה, מספר הערות ושאלות נוספות.
1. מקום הוא בעיה מספר 1 שלי, ולכן לצערי בשלב זה לא אוכל לרכוש משור גדול יותר.
2. המשורים שציינת, אם אני מבין נכון הם אמרקאיים דהיינו 110V, אני מבין שניתן בעזרת שנאי להתגבר על זה אך לא על התדר.
3. ההגדלות המקוריות של בוש, אם אני מבין נכון מתאימות לגירסה האמריקאית (4100), ולא לגרסה האירופאית שמשווקת בארץ וחסרה עזרים נוספים שניתן להשיג בארה"ב.
4. איך ההגדלה מצד שמאל ומאחור עוזרות לחתוך רחב יותר? האם תוספת זו עוזרת להרחיק את הגובל מהלהב ביותר מ65 ס"מ?
-
Shlomo
- משתמש ותיק
-
על ידי yossi » 01 דצמבר 2009, 14:59
מסור הגריזלי הוא 220 וולט ומנוע בעל 3 כ"ס כך שהפסדים עקב התדר ממש לא מורגשים.
למרות כל התאוריות המפוצצות שעפות פה בפורומים השונים מסתבר שמכשירי ה 60 הרץ מתפקדים היטב פה ברשת ועלותם 50% מאלו שבארץ
-
yossi
- סופר משתמש
-
-
על ידי Pini Gold » 01 דצמבר 2009, 19:59
Shlomo כתב:פיני תודה על התשובה, מספר הערות ושאלות נוספות.
1. מקום הוא בעיה מספר 1 שלי, ולכן לצערי בשלב זה לא אוכל לרכוש משור גדול יותר. 2. המשורים שציינת, אם אני מבין נכון הם אמרקאיים דהיינו 110V, אני מבין שניתן בעזרת שנאי להתגבר על זה אך לא על התדר. 3. ההגדלות המקוריות של בוש, אם אני מבין נכון מתאימות לגירסה האמריקאית (4100), ולא לגרסה האירופאית שמשווקת בארץ וחסרה עזרים נוספים שניתן להשיג בארה"ב. 4. איך ההגדלה מצד שמאל ומאחור עוזרות לחתוך רחב יותר? האם תוספת זו עוזרת להרחיק את הגובל מהלהב ביותר מ65 ס"מ?
א. משור בוש שלי 220 וולט ומהדגם הים תיכוני. האביזרים הותאמו קלות ומתפקדים
ב. ההרחבה תומכת לממדים גדולים יותר מ 65 . לא משהו אינסופי אבל בהחלט קרוב ל 110 ס״מ
ג. אם תרצה להתרשם מקרוב אפשר לתאם באיזור המרכז
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe Eshel » 01 דצמבר 2009, 23:55
כמו פיני, גם אני קניתי את ה GTS 10, שלא כמוהו אני עוד לא הוצאתי אותו מהאריזה - ככה שאני לא יכול להמליץ.
מכל המחקרים שערכתי - כולל שאילת הרבה אנשים שקנו הבוש הוא המשור המומלץ ביותר בקטגוריה, ועם מספיק כוח לעבוד כמו הגדולים. בתוספת (היקרה) של העגלה היעודית שלו, הוא גם נייד ונוח לאפסון בצורה מדהימה (אני לא קניתי מפאת החיסכון - אחת הסיבות שהוא עדיין ארוז זה שאין לי שולחן בשבילו).
את המקיטה ראיתי בהדגמה, ולא התרשמתי במיוחד, הסרגל/גובל הרגיש לא יציב ולא ננעל היטב - והיה נראה מסורבל קמעה, את המטבו מעולם לא ראיתי.
לגבי חיתוך פלטות גדולות, אפשר היוםך לקנות אפילו אביזר של עגלה (כמו במשור ארופאי) שמתחבר למשור, ומרחיב את יכולותיו (זה התכנון שלי בשלב מאוחר יותר).
לחובב כמוני, שמתעסק יותר בדברים אחרים (חריטה וגילוף) מאשר בנגרות, המשור הזה הוא מעל ומעבר...
לגבי משור גדול יותר, הייתי הולך על משור ארופי (שפך או משהו כזה) הם לא גדולים מדי (הרבה יותר קטנים מהאמריקאיים) יותר בטיחותיים, והעגלה מאפשרת לטפל בלוחות גדולים יחסית מאוד בקלות (בלי שולחנות מקדימה אחורה והצדדים)
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי Saba_jackson » 02 דצמבר 2009, 00:16
גם אני הצטרפתי למועדון משתשמי ה GTS10
הפתעתי לטובה בייחוד מהדיוק והעוצמה הוספתי בסיס תוצרת בית ושולחנות משני הצדדים.
ממליץ בחום,
תבדוק בחנות בשם מנמ בכפר סבא יש להם תמיד במלאי ושם המחירים הכי טובים שמצאתי, דבר איתי ואפנה אותך לאדם המתאים שם.
050-7496351
-
Saba_jackson
- סופר משתמש
-
על ידי Shlomo » 02 דצמבר 2009, 00:36
Moshe Eshel כתב:לגבי חיתוך פלטות גדולות, אפשר היוםך לקנות אפילו אביזר של עגלה (כמו במשור ארופאי) שמתחבר למשור, ומרחיב את יכולותיו (זה התכנון שלי בשלב מאוחר יותר).
נשמע מעניין, האם תוכל לצרף לינק למוצר זה? האם זו תוספת של בוש או של חברות אחרות?
תודה,
שלמה
-
Shlomo
- משתמש ותיק
-
על ידי zigi » 02 דצמבר 2009, 19:14
פיני היה הראשון בחבורה עם ה GTS 10 , בהמלצתו גם אני קניתי אחד שכזה, בניתי לו שולחן ע"פ הדגם שפיני בנה , עם שינויים קלים, עד היום אני מאד מרוצה מהביצועים של המשור, יש לי כמו לפיני את ההרחבות לצד שמאל ולפנים. בקיצור לך על זה.אתה יכול לבוא ולראות מקרוב את המשור.
בהצלחה
-

zigi
- מנהל פורום
-
על ידי yossi » 02 דצמבר 2009, 20:26
כאשר אתה אומר שהמשורים האמריקאים פחות בטיחותיים אנא גלה את אזני במה וממה עלי להזהר בשימוש במשור פן יבולע לי ואנזק.
אודה לך על כך
-
yossi
- סופר משתמש
-
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים
|