חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

קערה בתיקון

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

קערה בתיקון

הודעהעל ידי ykyk » 15 נובמבר 2009, 15:20

קערה בתיקון
מאחר וטרחתי כלכך לעשות את הקערה לא הייתי מוכן לוותר עליה עשיתי תיקון
זה עוד לא גמור
ביי
קבצים מצורפים
תמונה 2573.jpg
תמונה 2575.jpg
תמונה 2578.jpg
תמונה 2579.jpg
תמונה 2587.jpg
תמונה 2593.jpg
תמונה 2566.jpg
תמונה 2594.jpg
תמונה 2595.jpg
תמונה 2597.jpg
נערך לאחרונה על ידי ykyk בתאריך 29 מרץ 2013, 21:56, נערך 5 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
ykyk
סופר משתמש

Re: קערה בתיקון

הודעהעל ידי Pini Gold » 15 נובמבר 2009, 16:29

נראה מקורי כאילו הקערה מראש תוכננה לתיקון כזה.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי shutter » 15 נובמבר 2009, 17:21

מה היה קורה אילו חתכת את הגוף לשני חצאים באופן מקביל, משייף ומבצע הדבקה בתווך של עץ אחר כלשהו (בדיוק בעובי החלק שהוצאת כדי שהקוטר יישמר) וחורט שוב?
shutter
משתמש ותיק

הודעהעל ידי ykyk » 15 נובמבר 2009, 18:55

אני לא יודע.
בכל מקרה מחר הקערה תעלה על המחרטה ונראה מה קורה
ביי
סמל אישי של המשתמש
ykyk
סופר משתמש

Re: מה שהיה קורה...

הודעהעל ידי max63 » 15 נובמבר 2009, 19:24

מה שהיה קורה לדעתי זה שהתוצאה היתה סימטרית ונראית פחות כתיקון ויותר כקישוט מכוון. במקרה שהצעת רק צריך לשים לב למילוי בעובי הנדרש, לא פחות ולא יותר, כדי שהתוצר לא יהפוך אליפטי (oval) ולא ניתן יהיה לסיימו על המחרטה. משרטטים שני קוים דקים במרחק קבוע זה מזה ולאחר הדבקה מחדש מודאים שהמרחק ביניהם נותר כמו קודם.
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

Re: מה שהיה קורה...

הודעהעל ידי yaakov » 19 נובמבר 2009, 02:26

ווואאוו!! מדהים!
אני עוד חדש בתחום אבל התלהבתי מהדרך מאוד!

כמה עולה מחרטה כזאת?
ראיתי שזה פשוט מנוע עם תופסן או משהוא, אם אני לוקח מנוע ומחבר לו תופסן או חלק שאיכשהוא יתפוס את העץ אני למעשה יגיע לאותה תוצאה? או שזה כלי כבר במיוחד?

שאלה שניה, הדבק שהעצים מודבקים זה דבק נגרים? אה.. ומאיפה אפשר לקנות כזה? אהבתי מאוד את השילוב.

נ.ב. בלי קשר ליצירה חשבתי על דבר כזה: ליצור מחרטה קטנה. לחתוך גלגלי שיניים ולחבר אותם שיגדילו את מהירות הסיבוב בפי כמה ובאחרון לחבר תופסן. מה אתם אומרים? (זה עלה בגלל שעבודה עם גלגלי שיניים ראיתי כבר וזה מאוד חזק ועובד טוב ומהר)
yaakov
משתמש ותיק

זהירות בעבודה

הודעהעל ידי eyal g » 19 נובמבר 2009, 10:28

יש סיבה לדעתי שההנעה היא דוקא רצועה. במקרה של "תפיסה" של העץ במפסלת אתה מעדיף שהרצועה תחליק או שהמנוע ישמיע קצת רעש מאשר איבוד שליטה.
בהנעה ישירה ע"י גלגלי שיניים, הכוח יועבר ישירות לעץ ולדעתי יכול לגרום ליותר תאונות.
לגבי בניה של מחרטה - אני ממליץ לקנות ולא לייצר, אלא אם כן יש לך נסיון וידע.
נכון שזה נראה קלי קלות, אבל יש פה המון שיקולים הנדסיים ותובנות שאין לך.
העץ או כל חלק מכאני אחר שמשתחרר ועף במהירויות שבו עובדים יכול להיות שוה ערך לקליע.

יצא לי להכיר חבר ללימודים שמת מגלגל שיניים. נכון שהגלגל לא הסתובב באותו הזמן אלא רק לא אובטח ונפל עליו.פשוט מישהו לא חשב על זה.

מחרטה משומשת קניתי ב1000 ש"ח.
eyal g
סופר משתמש

Re: זהירות בעבודה

הודעהעל ידי yaakov » 19 נובמבר 2009, 14:02

אני חושב שאתה צודק ואם הייתי יכול הייתי קונה אבל יש כמה דברים לפני,
אבא שלי חשמלאי ויכול לעזור לי ואולי גם להשיג לי מנוע, אני בן 19 וכסף בשביל כלים יקרים אין לי.
היום אני בתחום בשביל לעבוד בו אבל התחלתי מעבודה פשוטה של אדנית שאבא שלי ראה אצל חבר ולקח תוכניות והתחלנו לעשות והכלים כמו מקדחה, מברגה, כל מיני כלים של חשמלאים וחלקים מברזל וכו' ואפילו מסור ג'קסו, משמש את אבי כציוד לעבודה (חשמלאי) בזמן שהוא חוזר מהעבודה אני מכניס את הסולם לבית ומעלה את הכלים לקומה העליונה (שהיא לא בנויה) וככה יש לי איך לעבוד.. בהתחלה אבא שלי השאיל ממשהוא מסור גרונג פנדל ואחריי שראיתי כמה הוא שימושי אבא קנה לי אחד זול יחסית ב600 ש"ח (תוצרת סין). ות'אמת הפעם שהתתנסיתי הבנתי כמה זה שטויות ועדיף לקנות כמה שיותר זול ושממש ממש אין הבדל (ההפך, למסור שלי היה הגנה ותופסן לעץ ככה שאני לא צריך ללהחזיק את העץ עם היד). עשיתי כבר אדניות ונדנדה וגדר לבית, אח"כ גם השתכללתי קצת ועשיתי אדנית מעוגלת בזה שלקחתי את המסור דיסק של אבא שלי והחלפתי את המסור לראש מלטשת, הוא עובד מהר ופחות ממלטש יוצא שאני יכול לעשות איתו צורת מעוגלות יפות. שכן שהיה מתעסק בנגרות הביא לי מלטשת ישנה אבל טובה שיש לו וככה התחלתי.. :D
אח"כ ראיתי עבודה עם גלגלי שיניים והתלהבתי מהאפשרות אז חשבתי לעשות את זה.
אמרת דבר חכם, מה שכנראה כדאי לעשות זה לבנות את המנוע מגלגלי שיניים אבל את הגלגל האחרון לחבר לגלגל אחר באמצעות רצועה (כל זה אם אני לא יצליח להשיג מנוע, אם אני יצליח אז אין צורך בכל העסק הזה..)
עכשיו חשבתי לעשות דבר כזה, לחבר את כל המנוע מהגלגלי שיניים לאבן שאני יניח שהכובד שלה יסובב את הגלגלי שיניים (כמו שבשעון מטוטלת, אם זה עבד ככה.. ראיתי סרטון של כזה פה: http://lisaboyer.com/Claytonsite/Claytonsite1.htm
) וכדי שלא יקרא לי משהוא מסוכן מהגלגלי שיניים אני יכין קופסה או מכסה שיכסה את הגלגלי שיניים.
מה שיוצא זה מנוע ללא פעולה חשמלית ועושה את אותה עבודה.. (מקווה.. חח)
yaakov
משתמש ותיק

הודעהעל ידי ykyk » 29 מרץ 2013, 22:15

קערה בתיקון
תוצאה סופית
קבצים מצורפים
7.jpg
(3.99 KiB) הורד 142 פעמים
7.jpg
(3.99 KiB) הורד 135 פעמים
7.jpg