חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

גימור לכה לפסנתר - איך?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

גימור לכה לפסנתר - איך?

הודעהעל ידי tnsilver » 04 נובמבר 2009, 18:37

אני לא מצליח להגיע לגימור 'מראה' על פסתר ששיפצתי. יש על הפסנתר בייץ, לזור ואין סוף שכבות לכה - מסוגים שונים. לא נראה רע - אבל אני לא מצליח לקבל את הגימור הרצוי. אני מורח לכה (פוליאוריטנית) עם סמרטוט - וכשהיא טרייה - הכל נראה פיקס. עם הייבוש, היא נהיית עמומה. ניסיתי לכה של נירלט, ואח"כ ורניט של טמבור. אלו לכות שמצאתי לא 'בשריות' מספיק. הן יורדות עם הליטוש (אפילו עם נייר P2000). עברתי ללכה של ד"ר נוימן והיא יותר טובה - אבל עדיין - לא מספיק. אני עובד בבית. לא יכול לרסס ולהתיז. רק מברשת או סמרטוט. מישהו יכול לעזור? אולי מכיר חומר יותר מתאים? שיטה יותר טובה?
tnsilver

Re: ֳ¢ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¸ ֳ¬ֳ«ֳ₪ ֳ¬ֳ´ֳ±ֳ°ֳ÷ֳ¸ - ֳ ֳ©ֳ×?

הודעהעל ידי elico » 04 נובמבר 2009, 21:49

ֳ ֳ°ֳ© ֳ¡ֳ¨ֳ¥ֳ§ ֳ¹ֳ¡ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ¥ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ¹ֳ¬ ֳ«ֳ¬ֳ© ֳ°ֳ¢ֳ©ֳ°ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ«ֳ¬ֳ¥ ֳ¬ֳ«ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ ֳ¥ֳ÷ֳ× ֳ¡ֳ®ֳ£ֳ¥ֳ©ֳ©ֳ·,

ֳ¡ֳ«ֳ¬ ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ₪ ֳ÷ֳ¶ֳ¨ֳ¸ֳ× ֳ¬ֳ¡ֳ¶ֳ² ֳ¡ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ₪ ֳ¡ֳ«ֳ£ֳ© ֳ¬ֳ·ֳ¡ֳ¬ ֳ¢ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¸ ֳ ֳ®ֳ©ֳ÷ֳ©,

ֳ®ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ ֳ°ֳ© ֳ®ֳ«ֳ©ֳ¸ ֳ₪ֳ«ֳ© ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ©ֳ·, ֳ÷ֳ°ֳ±ֳ₪ "ֳ£ֳ¥ֳ¸" ֳ¹ֳ¬ ֳ¨ֳ®ֳ¡ֳ¥ֳ¸, ֳ ֳ©ֳ¯ ֳ¬ֳ© ֳ®ֳ¥ֳ¹ֳ¢ ֳ ֳ©ֳ× ֳ¦ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ¶ֳ  ֳ¡ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ¡ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ₪ ֳ¦ֳ₪ ֳ®ֳ¹ֳ ֳ©ֳ¸ ֳ®ֳ¸ֳ ֳ₪ ֳ®ֳ¸ֳ ֳ₪ ֳ¥"ֳ¸ֳ¨ֳ¥ֳ¡"
ֳ©ֳ¹ ֳ²ֳ¥ֳ£ ֳ¬ֳ«ֳ₪ ֳ®ֳ÷ֳ¥ֳ¶ֳ¸ֳ÷ ֳ¢ֳ¸ֳ®ֳ°ֳ©ֳ÷ ֳ¹ֳ¹ֳ«ֳ§ֳ÷ֳ© ֳ«ֳ¸ֳ¢ֳ² ֳ ֳ÷ ֳ¹ֳ®ֳ₪ , ֳ¢ֳ­ ֳ¡ֳ®ֳ¸ֳ ֳ₪ ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ©ֳ· ֳ¥"ֳ¸ֳ¨ֳ¥ֳ¡"...
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

Re: גימור לכה לפסנתר - איך?

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 04 נובמבר 2009, 22:47

tnsilver כתב:אני לא מצליח להגיע לגימור 'מראה' על פסתר ששיפצתי. יש על הפסנתר בייץ, לזור ואין סוף שכבות לכה - מסוגים שונים. לא נראה רע - אבל אני לא מצליח לקבל את הגימור הרצוי. אני מורח לכה (פוליאוריטנית) עם סמרטוט - וכשהיא טרייה - הכל נראה פיקס. עם הייבוש, היא נהיית עמומה. ניסיתי לכה של נירלט, ואח"כ ורניט של טמבור. אלו לכות שמצאתי לא 'בשריות' מספיק. הן יורדות עם הליטוש (אפילו עם נייר P2000). עברתי ללכה של ד"ר נוימן והיא יותר טובה - אבל עדיין - לא מספיק. אני עובד בבית. לא יכול לרסס ולהתיז. רק מברשת או סמרטוט. מישהו יכול לעזור? אולי מכיר חומר יותר מתאים? שיטה יותר טובה?

שלום לך וברוך הבא לפורום שלנו...
גימור זה עסק לא פשוט ואתה התחלת מהכי גבוה (וקשה) כמעט שניתן... מה הרקע שלך בתחום והאם בדקת לפני את השלבים הנדרשים?
ספר מאוד מומלץ:
http://tinyurl.com/yfcqv4r

מדובר בפרוייקט קשה, ועיקר העבודה זה הברקה (לא ליטוש), אני לא מומחה או מבין גדול בעניין אבל זה דורש חומרים מיוחדים (לצבע וברק) ורוב הסיכוי שלא תמצא את מבוקשך בחנויות טמבור, אלא תצטרך לחפש מוצרים קצת יותר מתמחים... אם תרצה אנסה לחקור עבורך את הנושא ולהעלות לפה ידע יותר מקצועי ממקורות שיש לי בחו"ל.

נשמח להמשיך לעזור ולתמוך, ולשמוע על התקדמות (כולל תמונות אם זה אפשרי).
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי sagit » 04 נובמבר 2009, 23:29

מניסיוני, והוא לא רב, פרנץ' פוליש יתן לך את התוצאה שאתה רוצה
החומרים הנדרשים: אבקת פומיס, שלאק, שמן מינרלי - שמן תינוקות יתאים, פד כותנה
בתחילה לשייף את הפסנתר קלות, לנקות אבק ולהתחיל בשלאק
מעט לטפטף על פד הכותנה ובתנועות סיבוביות ושמיניות מתחילים לעבד
ברגע שפד הכותנה מתחיל להיות מאוד קשה יש למרוח מעט מאוד שמן על מנת שהעבודה תהיה קלה יותר
העבודה היא כל פעם על קטעים מאוד קטנים ולא במהירות גבוהה כך שפסנתר זו חתיכת עבודה
5 שכבות כאלה ומעלה מקנות ברק שנקרא פרנץ' פוליש
כדאי להעזר בספיריט - אלכוהול ולמרוח ממש בעדינות אחרי מספר שכבות וזאת על מנת לזהות אם הברק הוא מהשמן או מהשלאק - האלכוהול ממיס את השמן אך לא פוגע בשכבת השלאק
רצוי מאוד לעשות לא מעט ניסיונות לפני פרוייקט כזה גדול
אין שום התזה שמתקרבת למראה ולעומק שנוצר
בהצלחה
sagit

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 04 נובמבר 2009, 23:38

שגית,
פרנץ' פוליש הוא בהחלט פיניש יפיפה ועמוק, אבל זה לא מה שמשתמשים בגימור לפסנתרים שצריך להיות הרבה יותר עמיד לשריטות ובכלל חזק.
מצד שני ידידינו לא אמר בדיוק מה האפקט שהוא רוצה להשיג - אז אולי זו עצה טובה בשבילו...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

Re: ֳ¢ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¸ ֳ¬ֳ«ֳ₪ ֳ¬ֳ´ֳ±ֳ°ֳ÷ֳ¸ - ֳ ֳ©ֳ×?

הודעהעל ידי elico » 04 נובמבר 2009, 23:47

ֳ²ֳ£ ֳ¬ֳ´ֳ°ֳ© ֳ¹ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ²ֳ±ֳ· ֳ₪ֳ¦ֳ₪ ֳ₪ֳ©ֳ¥ ֳ·ֳ¥ֳ¸ֳ ֳ©ֳ­ ֳ´ֳ¥ֳ¬ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ¸ֳ₪

ֳ₪ֳ©ֳ¥ֳ­ ֳ¬ֳ«ֳ¬ ֳ¢ֳ©ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ·ֳ¥ֳ³ ֳ·ֳ¥ֳ¸ֳ ֳ©ֳ­ ֳ´ֳ¥ֳ¬ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ¸ֳ₪

ֳ ֳ°ֳ© ֳ¦ֳ¥ֳ«ֳ¸ ֳ®ֳ¬ֳ´ֳ°ֳ© ֳ¹ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ¸ֳ¡ֳ¥ֳ÷, ֳ¡ֳ ֳ©ֳ¦ֳ¥ֳ¸ ֳ®ֳ¢ֳ¥ֳ¸ֳ© ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ¡ֳ§ֳ¥ֳ¸ ֳ®ֳ¸ֳ¥ֳ·ֳ ֳ© ֳ«ֳ¡ֳ¯ 70 ֳ ֳ¥ 80 ֳ¹ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ®ֳ¥ֳ®ֳ§ֳ₪ ֳ¡ֳ¸ֳ®ֳ₪ ֳ¬ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ¥ֳ÷ ֳ§ֳ©ֳ£ֳ¥ֳ¹ ֳ¸ֳ₪ֳ©ֳ¨ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ´ֳ¥ֳ¬ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ¸ֳ₪, ֳ¬ֳ  ֳ®ֳ ֳ®ֳ©ֳ¯ ֳ¹ֳ²ֳ¥ֳ£ֳ°ֳ¥ ֳ«ֳ ֳ¯ ֳ¡ֳ¹ֳ¡ֳ©ֳ¬ ֳ¬ֳ¹ֳ ֳ¥ֳ¬ ֳ ֳ¥ֳ÷ֳ¥ ֳ´ֳ¸ֳ¨ֳ©ֳ­ ֳ¥ֳ©ֳ£ֳ² ֳ®ֳ·ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ©....
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

Re: קדימה למאה ה21

הודעהעל ידי max63 » 05 נובמבר 2009, 10:31

חברה, לא מדובר פה בשימור ענתיקה. שכחו משיטות הצביעה של לפני 50 ומאה שנה הדורשות מגוון חומרים וכן טכניקות הנלמדות כשוליה במשך שנים. כבר מזמן שאין צורך בכך כדי לקבל כל ברק נדרש. את הפסנתר צריך ללטש ולהחליק עד נייר 400 או אפילו 600 ולצבוע בשלוש שכבות לפחות של צבע דו-רכיבי בהתזה ולתת להתייבש בחדר נטול אבק. צבע מתאים יכול להיות על בסיס פוליאורתני. אחרי שכבה ראשונה ולעיתים גם שניה עוברים בליטוש עדין בלבד.
בהצלחה,
מקס
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

Re: לא! חזרה למאה ה-19

הודעהעל ידי tnsilver » 06 נובמבר 2009, 04:10

חברה, כן מדובר פה בשימור ענתיקה - מסוף המאה ה-19 או תחילת ה-20. אין לי שום כוונה לרסס. הרעיון הכי טוב, שמצאתי לו גיבוי גם באתרים לשיפוץ פסנתרים בגרמניה - הוא פרנ'ץ פוליש. נכון, זה מסובך לשפץ פסנתר ולהגיע לרמת גימור מקורית, מצד שני, עשה את זה איזה יקה מייסטר לפני מאה שנה בכפור הפרוסי, ללא אקדח התזה וקומפרסור וחומרים נחותים בהרבה מאלה שיש היום. גם אני יכול. השקעתי חודשיים עד היום (בעיקר על שיפוץ המכניזם) ולא אכפת לי לעשות נסיונות בגימור. תמיד אני יכול לשייף קצת - לעשות הולצלזור (או בייץ - אם הגזמתי בשיוף) ולחזור לנקודת האפס. אני מהנדס תכנה ודור שלישי למשפחת נגרים ובוני גגות ועם כל הכבוד למקצוע - הוא לא כזה מסובך - וגם אני יודע לקרוא הוראות על קופסת לכה (בחמש שפות) ולבטח לחפש איך עושים מה.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver בתאריך 07 נובמבר 2009, 01:25, נערך 3 פעמים בסך הכל.
tnsilver

Re: תודה sagit

הודעהעל ידי tnsilver » 06 נובמבר 2009, 04:15

תודה רבה. זה בדיוק מה שאעשה. קראתי על זה בגרמנית - ככה עשו פסנתרים פעם ואין לזה משתווה. נכון, זה המון עבודה. דרך אגב - מה יחס הערבוב של אלכוהול בשללק? קראתי משהו בסגנון חצי-קילו בגלון (4 ליטר) - זה נכון?
נערך לאחרונה על ידי tnsilver בתאריך 06 נובמבר 2009, 04:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
tnsilver

Re: לא מפחד מעבודה ולא קונה לכה לפסנתר בטמבוריות

הודעהעל ידי tnsilver » 06 נובמבר 2009, 04:19

איזה טמבור? קרעתי את תל-אביב - אבא שלי הביא לי יכט-ורניש מברלין ואני חודשיים מלקק את הפסתר.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver בתאריך 06 נובמבר 2009, 04:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
tnsilver

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־7 אורחים