|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Shlomo » 12 אוגוסט 2009, 09:57
1. אני נגד איחוד תת פורומים, אני חושב שהחלוקה לתת פורומים היא חלק מהיחודיות והנגישות של האתר. עם זאת יש לשפר את העריכה ולודא שאכן כל נושא נמצא במקומו, ושדברי בלע לא יופיעו באתר.
2. לדעתי ניתן לחזק ולשפר חלקים אחרים בפורום כמו הגלריות, מאמרים. יתר על כך, רבים מהגולשים כאן הם אנשים שמגששים בתחילת דרכם ומחפשים מידע בסיסי על עבודות עץ, מקומות מומלצים לקניית מוצרים שונים ומחירים סבירים לדוגמה. סבורני שניתן לייחד פינה לנושא זה, ובכך לעזור לאנשים רבים יותר ללמוד את הנושאים להתקדם ולהנות מהתחביב.
3. לדעתי כדאי לשקול ברצינות התקשרות עם נותני חסות (sponsors) שאולי גם יתנו הנחות לגולשי האתר, או פרסים (giveaways) למשתתפים. זה יכול לתרום רבות לפיתוח האתר ועידוד ההשתתפות בו.
4. לסיום, בעבר כבר שלחתי למשה אימייל פרטי בנושא, כאיש מחשבים צעיר חובב עבודות עץ (שאיננו חלק משום קליקה), אשמח לתרום ולעזור בכל תחום שאוכל.
-
Shlomo
- משתמש ותיק
-
על ידי sosi321 » 12 אוגוסט 2009, 10:32
אולי כדאי להוסיף גם את זיגי ופיני כדי שתשמרו על השמנת
-
sosi321
- משתמש ותיק
-
על ידי Eliko » 12 אוגוסט 2009, 13:11
1) כנופיה ? אני חושב שהגזמת והרחקת לכת. את שור מי גזלנו ...?
2) סוסי קצת אומץ להסיר את המסווה אלא אתה מפחד מהכנופיה...
3) זאת התגובה האחרונה שלי בנושאים שלא קשורים לנגרות !
-

Eliko
- סופר משתמש
-
על ידי moshik » 12 אוגוסט 2009, 14:39
אכן צדק משה אשל בנבואתו שאלה ימיו האחרונים של הפורום,לפחות עפ"י ההתנהלות שאני קורא פה לאחרונה.
להבנתי מטרתו העיקרית של הפורום היא לגרות אנשים חדשים להתחיל ולעסוק
בנגרות כתחביב וליצור קהילה הרבה הרבה יותר רחבה.
אני דווקא חושב שהדרך להציל פה משהו היא דווקא להעביר את שרביט הניהול והעריכה דווקא לאנשים חדשים בתחום צעירים ורעבים.
ויסלחו לי כל "הוותיקים" ,אבל הגיע הזמן שלכם לזוז קצת הצידה.
פורום הוא במה להצגת עבודות,טכניקות,מענה לשאלות בחינה של כלים ועוד,
הוא אינו מקום פוליטי על כל המשתמע מכך.
נשק המחיקה או בלשון עדינה "עריכה" הוא נשק לא יעיל הרסני ולא יוביל לשום מקום.פורום בריא אינו נדרש לנשק הזה.
ישנם אני מעריך הרבה חדשים שצופים בפורום אבל אינם פעילים בעיקר כי מה שהם רואים זה פורום סגור,ציני,ולא ידידותי.
"צניעות וסלחנות" אין דרך אחרת.
-

moshik
- מנהל פורום
-
על ידי Pini Gold » 12 אוגוסט 2009, 15:02
חבל על הרמיזות האישיות שבכלל לא במקומן. אם יש לך רעיון חדשני למה שנאמר בדיון זה - בבקשה, אבל אינני רואה כל תרומה בהערות קנטרניות שכאלה.
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe Eshel » 12 אוגוסט 2009, 15:14
אני מאוד שמח על כל העניין שהשרשור הזה מעורר.
לגבי ריבוי הפורומים, הדעות חלוקות ביותר על היתרונות/חסרונות, נראה שהפתרון הנכון הוא צמצום מספרם, תוך השארת הריבוי, אולי לפי כמות ההודעות - ואז לאחד את הפורום המצומצם לתוך הפורום הכי קרוב לו.
מושיק, אני מסכים איתך ברמת העקרון, הרעיון הוא למצוא דרך לצמצם למינימום את התוכן הלא רצוי על ידי הגברת המעורבות של העורכים בפורום (למשל על ידי מחיקה גם של שאלות כמו מאיפה אתה בארץ, על ידי יצירת קשר ישיר של עורך עם השואל והוספת המידע לשאלה המקורית וכו',). נכון שצעירים רעבים זה חשוב אבל יש גם יתרון בותק ובגרות... רשימת העורכים ממש לא נקבעה, האמת היא שאין בכלל רשימה עדיין. אני עוד מחכה שתהיה רשימת מתנדבים בינתיים יש כ4 חברים שהציעו את עצמם (רובם במסגרת השרשור, ועוד אחד במייל) ואני אשמח לעוד כדי שאוכל לייצר רשימה מייצגת עד כמה שניתן.
לאליקו ולכל אלה שתוהים, הכלים קיימים וקלים לשימוש מאוד, כל מה שצריך הוא אנשים שמתאימים ומוכנים לקחת את זה על עצמם!
ליאיר, אני רוצה לעשות את זה הכי מהר שניתן, אבל אני רוצה לגבש את רשימת העורכים הכי טובה שניתן. ולכן אני לא רוצה להגביל את זה לכל כך מעט זמן, הפורום החזיק מעמד עד עכשיו, הוא יחזיק עוד שבוע לפחות ככה  .
אליקו, צביקה, שלמה, סוסי (עדיף בשמך האמיתי, האימייל שלי פנוי), מושיק,יוסי, כולם - האם אתם מעוניינים בתפקיד עורך? צרו איתי קשר, פה בשרשור או באימייל (למעלה) - אולי יש לכם רעיונות לעוד תפקידים (אם אתם לא מעוניינים דוקא בתפקיד העורך, אני מחכה לכם!!!
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי Moshe Eshel » 13 אוגוסט 2009, 05:07
yehuda levy כתב:moshik כתב:אכן צדק משה אשל בנבואתו שאלה ימיו האחרונים של הפורום,לפחות עפ"י ההתנהלות שאני קורא פה לאחרונה. להבנתי מטרתו העיקרית של הפורום היא לגרות אנשים חדשים להתחיל ולעסוק בנגרות כתחביב וליצור קהילה הרבה הרבה יותר רחבה. אני דווקא חושב שהדרך להציל פה משהו היא דווקא להעביר את שרביט הניהול והעריכה דווקא לאנשים חדשים בתחום צעירים ורעבים. ויסלחו לי כל "הוותיקים" ,אבל הגיע הזמן שלכם לזוז קצת הצידה. פורום הוא במה להצגת עבודות,טכניקות,מענה לשאלות בחינה של כלים ועוד, הוא אינו מקום פוליטי על כל המשתמע מכך. נשק המחיקה או בלשון עדינה "עריכה" הוא נשק לא יעיל הרסני ולא יוביל לשום מקום.פורום בריא אינו נדרש לנשק הזה. ישנם אני מעריך הרבה חדשים שצופים בפורום אבל אינם פעילים בעיקר כי מה שהם רואים זה פורום סגור,ציני,ולא ידידותי. "צניעות וסלחנות" אין דרך אחרת.
מושיק כנראה שמשה לא הבין את כוונתך אתן משל וחומר למחשבה אני רואה לפני אוניה במצוקה לאוניה יש קברניט ובעלים שהם צריכים לעשות הכל להצלת האוניה מטביעה ,ועל מי הוטלה כנראה או לקח את המשימה אחד המלחים,מי שהוביל אותנו מוואלה לכאן ,הוא לא מבין שמלח לא יכול להציל אוניה מטביעה אלה הבעלים והקברניט ,הקברניט כי זה תפקידו והבעלים צריך להזרים ולדאוג לציוד הצלה,אך כאן הבעלים והקברניט לא מראה נחישות לא לוקח מנהיגות ומשאיר למלח להוביל,והחברים הצביעו לא פעם די חלאס נמאסת,כמעט 900 מלחים רשומים בצוות האוניה וכולם נדמו וזה למה ?? הצעתי פעמיים- דברים צריכים להעשות בהדברות ויש דרכים לטובת כלל הקהילה אף אחד לא נענה למפגש הדברות,כי כנראה רב הנסתר על הגלוי יאיר כדאי שמישהו אחר יעשה את מה שאתה עושה,לפעמים לא די בלשון חלקלקה ובמעטה וזלין,
יהודה, עם כל הכבוד - אני לא צריך שתיתן לי שיעורים בהבנת הנקרא - הבנתי יפה מאוד מה מושיק אומרף ובין זה למה שאתה כותב אין כל קשר.
מושיק מבקש להתרחק מפוליטיקה ומקליקות, וזה מה שאני מנסה לעשות. ואתה רק מלבה את אתה האש שכבר נמאס ממנה לגמרי.
די!
על יאיר פלדמן לא הוטלה שום משימה, הוא מנסה להציע הצעות (במקרה גם לא רעות בכלל לדעתי), ומציע את עצמו כמתנדב לעריכת הפורום. משהו שלא אתה יהודה, ולא מושיק הציעו (ואני מתייחס אליך יהודה כחבר בפורום ולא כעורך הפורום השני כמובן, למרות שזה קצת מוזר, כמו שמוזר שאתה כותב כאן בביקורת על הפורום שאתה הפרדת את עצמך ממנו).
אני עדיין לא יודע אם יאיר יהיה עורך כאן או לא, מכיוון שאין עדיין רשימת עורכים אלא רק רשימת מתנדבים קצרה ביותר.
כשכתבתי שותק זה דבר רצוי התכוונתי בתחום הנגרות ולאו דוקא בפורום, ובהחלט אני מתכוון לשתף את כל מי שרוצה ומוכן להקדיש את הזמן הנדרש.
כשמושיק מבקש להעביר את שרביט העריכה (שמעולם לא היה בידיו של יאיר, למעט כעורך לשוני באיזור המאמרים - דבר שכמעט לא בא לידי ביטוי עקב "ריבוי" המאמרים) לצעירים זה טוב ויפה ואפילו רצוי, אבל איפה הצעירים? אם אתם (הצעירים כלשוננו) רוצים להיות בעלי תפקיד עורך בפורום נא לפנות אלי ולבקש ואני אשמח לצרף אתכם לקבוצת העורכים.
יהודה, כשמישהו מציע הצעה, כדאי להתייחס להצעה ולא לנסות לראות מתחת לפני השטח דברים שאינם קיימים. יאיר מדבר כחבר בפורום, בדיוק כמוך וכמו מושיק, אין לו מעמד מיוחד ולא שררה, לא הוטלה עליו משימה, ולא בטיח. פשוט הוא החליט להיענות לקריאתי להצעת הצעות ורעיונות לשיפור הפורום, וזהו זה.
כל הכבוד יאיר, מי יתן ועוד אנשים יציעו הצעות איכותיות כאלה (אולי כולכם חשבתם, אבל אף אחד לא ענה).
מפנסילבניה הרחוקה,
משה
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי ranshara » 13 אוגוסט 2009, 21:55
מלא ירוק בפנסילווניה!
-
ranshara
- מנהל פורום
-
על ידי zigi » 14 אוגוסט 2009, 09:48
משה שים לב וגם על הילדים. בפנסילבניה יש קרציה שנקראת קרצית האיילים קרציה מאד אלימה. אז רצוי להזהר מ"התגלגלות " על הדשאים בחורשות ובשטחים פתוחים.
הסימנים שבאים לידי ביטוי הם התנפחות במקום העקיצה ועליה בחום הגוף. נדרש טיפול מיוחד ומהיר לטיפול במחלה.
המשך לבלות ולהנות, שבת שלום זיגי
-

zigi
- מנהל פורום
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים
|