|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Yair Feldmann » 11 אוגוסט 2009, 15:37
אני מקווה שעברנו את שלב ההתשה, ועכשיו פנינו לדברים האמיתיים. להלן, כמה הצעות לשינויים, ואני בטוח שחברים אחרים יוסיפו עליהן. נדון ביחד עם משה אשל - ונלך הלאה:
1. צמצום מספר הפורומים: לדעתי, אפשר לרכז הכל בשני פורומים: נגרות (שיכלול גם חריטה, צביעה, גילוף, כלים ידניים וכד) ודברים אחרים (שיכלול כל מה שאינו בתחום העשייה, הצעות לשיפור האתר, רכילות עסיסית וכו'). הפיזור הנוכחי אינו מועיל. ומי שאינו מעוניין בשרשור העוסק בצביעה - פשוט ידלג עליו.
2. עריכה: כדי להקל על מנהל האתר, יצטרפו אליו עוד שני "עורכים" שסמכויותיהם שוות לשלו מבחינת מחיקה / העברה לפורום אחר. המדיניות תהיה ברורה ואחידה לכל העורכים: כל שרשור שכולל גסות רוח והשתלחות - פשוט יימחק במלואו (ולא רק הקטע הבעייתי). אבל צריך להיות ברור: תשבחות מצד אחד וביקורת מצד אחר - מותרים ורצויים. רק מה שעובר קו אדום - ייפסל. העורכים יעברו בזמנם החופשי, כמו משה אשל, על החומר שהגיע, ויפעלו בהתאם.
3. תפקיד העורך / העורכים: הם אינם מומחים לכל דבר, וכאלה שצריכים להשיב בצורה כפייתית לכל מי שכותב משהו. תפקידם כמו זה של עורך בעיתון: לדאוג לכך שתיכנס הידיעה הראוייה, במקום הראוי - והקורא אינו יודע כלל על קיומם. העורכים רשאים כמובן להשתתף בשרשורים כחברים מן השורה.
אלה כאמור רעיונות ראשונים. נא התייחסו אליהם, הוסיפו עליהם - ונתקדם.
-

Yair Feldmann
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe Eshel » 11 אוגוסט 2009, 17:07
שלום חברים,
מכיוון שבאדיבותו של סבא ישראל ומספר חברים נוספים הפורום האמיתי עבר לפה בשקט בשקט, כדי שאף אחד לא ישים לב ויבוא ללכלך אותו (צביקה למה גילית  ?) אני אמשיך את הדיון כאן, ואכן זה מקומו.
יאיר, אני חושב ששתי ההצעות במקומן, הניסוי הארוך שערכנו בעניין ריבוי הפורומים הראה שיש מקום רק לשתי אלה (אולי גם פורום חריטה? למרות שאין בעיה אמיתית לחבר). וההצעה הזאת מקובלת עלי לחלוטין - נשאר רק לשמוע מה דעת אחרים בעניין (חברים, הבמה פתוחה).
לגבי ההצעה השניה, זה בדיוק מה שאני רוצה בשביל ההמשך, אולי אפילו להגדיל את המספר לשלושה כדי שיהיה מענה מהיר יותר וגם פורום להתייעצות (בין השלושה, ואם צריך לערב אותי). גם הקו של הטיפול מתאים לי (חוץ ממחיקת שרשור כוללת - זה לא תמיד דבר טוב (אבל אולי עם עריכה שמסבירה את המחיקה).
אני גם רוצה לחזק את הבקשה של יאיר, תחשבו על עוד רעיונות ותכתבו אותם, כל רעיון יתקבל בברכה. כמו כן דרושים מתנדבים לתפקיד העורכים (נא לשלוח אלי במייל [email protected] )
תודה
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי zigi » 11 אוגוסט 2009, 20:19
אכן הרעיון של יאיר לצמצום הפורומים הוא טוב, ולראיה במהלך השנה האחרונה בעצם התנקזו מירב ההתכתבויות בפורום נגרות ובפורום צבע, שעם הזמן גם פורום הצבע התחבר לפורום הנגרות. אז כן, שני פורומים האחד נגרות שיכלול בתוכו את יתר התחומים, צבע , חריטה וכו' והשני הכל דיבורים לכל הבלה בלה שלנו.מפגשים ,ויכוחים ,רעיונות וכו'. אז משה צא לדרך,שנה מה שצריך וכולנו אחריך.
אגב, משה, באם זו לא בעיה טכנית גדולה כדאי שתעשה את השינוי במיידי.
-

zigi
- מנהל פורום
-
על ידי icemen » 11 אוגוסט 2009, 21:17
סליחה רבותי, אבל ריבוי תת הפורומים הוא לא זה שגרם לכל המפולת הזו...!!
ויש לכם טעות אם אתם חושבים שאם הכל יצטמצם ל-2 פורומים מרכזיים ,הדבר יביא לפריחה מחודשת..!!
כולנו יודעים היטב מבלי להאשים איש (בכנות..) שהייתה בעייה בניהול, בפיקוח, ובהשקעה (ובאמת שהסיבות לכך לא חשובות כרגע..וגם לנו החברים הפסיביים יש חלק בכך..)
אם פנינו לשינוי ולפריחה מחודשת, עלינו להתחיל לעבוד על כך. משה חייב לבזר את סמכויותיו, להכביד את האצבע על ההדק..(זה לא אומר שכל שטות חייבת להימחק, אבל בהחלט כל עלבון, או אמירה פוגעת, ובתוך זה אני כולל כל מיני התבטאויות על הידע הדיקדוקי של הגולשים בפורום, או רמת ידיעתם בתחומי הנגרות..)
הדגשתי לא אחת בעבר ואני חוזר על כך שוב, כי איש מאיתנו לא מחוייב לקרוא, או להגיב על הנכתב בפורום.. ובעניין זה אני לא מסכים עם יוסי שאמר שהכותב/מציג בפורום- אמור לצפות לתגובות שלא תמיד יהיו אוהדות..
אם נראה לכם שבניתי/יצרתי משהו שטותי, לא שימושי, לא מקצועי, לא יפה, וכו' וכ'ו.., סייעו בידי, הראו לי, למדו אותי, תקנו אותי, עודדו אותי ..גירמו לי לרצות ולנסות ולשפר, ללמוד מניסיונכם העשיר, ללמוד מכישוריכם , ולהסתייע בידיכם..
אתם רוצים פורום מוביל שימשוך עוד חברים, ועוד גולשים, ועוד שאלות, ועוד אלבומים של חברים שגאים להיות חברי פורום נגרות.קום..??
כותרת הפורום נושאת לוגו בו נכתב"ללמוד, להבין ולקדם את עבודת העץ, נגרות,גילוף ,חריטה ופיסול בישראל.." ואין לי מה להוסיף על כך..!!
-
icemen
- סופר משתמש
-
על ידי Eliko » 12 אוגוסט 2009, 00:01
אם זכרוני אינו מטעני זאת הייתה הסיבה שיהודה הפסיק את פעילותו כרכז\מנהל פורום הנגרות כאן... חוסר סמכויות .אבל יותר טוב מאוחר מאף פעם לא.
-

Eliko
- סופר משתמש
-
על ידי Saba_jackson » 12 אוגוסט 2009, 01:11
משה, אתה צודק!
כמו כן הצעתי את עזרתי בעבר, והצעתי עדיין בעינה, ובשמחה!
-
Saba_jackson
- סופר משתמש
-
על ידי Yair Feldmann » 12 אוגוסט 2009, 01:18
אליקו, כחוקר תולדות העבר, אתה יודע היטב שסמכויות לא ניתנות - הן נלקחות על ידי בעלי המנהיגים ובעלי היוזמה. נפוליאון, בן גוריון, מאיר הר-ציון וביל גייטס לא חיכו שאיש יעניק להם סמכויות.
משה: אל תחכה ליותר מדי תגובות ואל תערוך משאלים: תן יום-יומיים לתגובות, ולאור מה שיתקבל ערוך את השינויים הנחוצים. עורך אחד בהתנדבות כבר יש לך (אני). אני בטוח שאם לא יופיעו המתנדבים בעם, שניים-שלושה טלפונים יפתרו את הבעייה. תן לנו את הכלים הטכניים הנחוצים לעריכה, בוא נחליט מה וכמה מוחקים אם צריך - ומהר מאוד יהיה לנו פורום יעיל, זריז, וכזה שהחברים יצביעו במקלדת ויהיו פעילים בו, למרות האזהרות שאם לא תפקיד ערבות בנקאית, הפורום הזה עלול חס ושלום חלילה להיסגר.
-

Yair Feldmann
- סופר משתמש
-
על ידי Eliko » 12 אוגוסט 2009, 05:53
יאיר : תן לנו את הכלים הטכניים הנחוצים לעריכה, בוא נחליט מה וכמה מוחקים אם צריך -
תן לנו זאת בקשה ולא לקיחת סמכויות -ההשואה לביל גייטס ולאחרים לא במקום. כאשר אדם אחד שולט על הכפתור (ואני לא נכנס אם זה טוב או רע) אי אפשר לקחת סמכויות אלא לבקש וזה מה שהיה ושנינו יודעים שכך היה .
-

Eliko
- סופר משתמש
-
על ידי zvika002 » 12 אוגוסט 2009, 08:27
צודק ב100 אחוז.
היחוד של הפורום הזה על פני 2 האחרים הוא בהפרדה לתת פורומים.
אותי אישית לא מענין גילוף בעץ ומעולם לא נכנסתי לתת פורום הזה.
אותי אישית גם לא מענינות שיחות הרכילות של חלק מחברי הפורום שהופיעו בתת הפורום המקצועי במקום במקום המיועד להם.
לדעתי זהו מקור כל הבלאגן
-
zvika002
- סופר משתמש
-
על ידי yossi » 12 אוגוסט 2009, 09:45
יאיר לא מבין שסמכויות ללא כלים אין.
לנהל פורום זה לא רק לארגן מפגשים וסיורים
צריך עוד כלים כמו לחצן המחיקון שיאיר כל כך משתוקק לו.
הרי היה ברור שבעניין זה רוח ההתנדבות שלך לא תימס בחום אוגוסט ומן הסתם תצרף את זיגי,אליקו (ספק יסכים) .
הרווח של מטיבי הקריאה מהשרשורים האלו,שכל השררה שהתקיימה מאחורי הפורום על הקמתו והשליטה בו,יוצאת החוצה.
כנופית השרון מתגלה במערומיה.
-
yossi
- סופר משתמש
-
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־4 אורחים
|