חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

נכון, זו לא נגרות - אבל בכ"ז כמה הרהורים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

למאיר היקר...

הודעהעל ידי harel » 09 אוגוסט 2009, 23:43

רק לכבודך לא ערכתי את ההודעה מחדש על טעות הכתיב הגסה שעשיתי.
"כישורים ויכולת" ולא "קישורים ויכולת"....

תודה שהעמדת אותי על הטעות - אין כמוך!
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: התוודות

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 10 אוגוסט 2009, 03:51

sosi321 כתב:אני נמצא בפורום הזה מספר חודשים לא רב.
כן, אני נמצא ולא נמצאת והרגשתי את הדברים שיוסי כותב עליהם.
ניסיתי להעיר לכם על כך אבל איש לא התיחס.בעצם למה שמישהו יתיחס לדברים שאיזה ינוקא כותב?מה הוא בעצם מבין?ומה עוד שאינו שייך ל"קליקה"?
אז לבשתי מסכה בשם sosi שלא הציגה דבר ולא התיחסה לדבר מלבד ההתנהלות בפורום.
ההתיחסות של חברי הפורום לא אחרה לבוא. כי מי זו אותה זקנה בת 60 שתגיד לנו מה לעשות ואיך להתנהל?
שום הערה ושום בקורת לא פקחו את עיניכם.
המשכתם להלל ולשבח (פוצי מוצי)האחד את השני לאורך שרשורים ארוכים.המשכתם לכתוב על מקצוע מזו... לאורך שרשור ארוך כאורך הגלות מבלי שמנהל הפורום יעביר אתכם למקום הראוי-כלים ידניים.
הרשימה עוד ארוכה, תאמינו לי!!!(לא התיחסתי לדוגמא להתנהלות מנהל הפורום מול הכורת המהולל)
תקותי הגדולה היא שיהודה ידע ללחוץ על הכפתור המתאים בעכבר המחשב שלו כמו שמקס עושה בהצלחה רבה.
למעשה יש לנו כיום 2 פורומים צבוריים, הפורום של מקס והפורום של יהודה.
הפורום של משה הוא פורום פרטי וחבל שהמצב הגיע לכך

שלום לך,

אני לא מתייחס למסיכות, ולא לקליקות - ואפשר לשאול את החברים השונים ולראות עד כמה אני מתרחק מדברים כאלה, אני משתדל לתת לכולם יחס שווה ואפילו מוותר עד שלא ברור שמדובר בבעיה.
ללחוץ על הכפתור זה לא קשה, אפילו קל, הדבר הקשה זה מתי לא ללחוץ על הכפתור. וזכורני הרבה פעמים בפורום בוואלה שהכפתור נלחץ והיה הרבה רעש (לא בהכרח מוצדק) - מאוד מאוד דומה (הייתי אומר העתק מדויק) של מה שקורה היום בפורום הזה. גם אז היה רעש וצלצולים, וגם אז איומים על מעברים ופתיחת פורומים מתחרים (לא, לא זה - אני פתחתי את הפורום פה לא כנגד הפורום בוואלה ולא בגלל שחזבתי שסותמים שם פיות, אלא בגלל יכולות טכניות שהנהלת וואלה לא רצתה לתת, וגם רצון לתת בית לתוכן, שגם בוואלה וגם בתפוז מאוד קשה עד בלתי אפשרי לעשות).
בעיית לחיצת הכפתור גם תחזור (אם יותר לי לנבא) בפורום החדש, וזה רק טבעי שלא כולם יסכימו עם מנהל(י) הפורום - ויחשבו שמשהו לא מוצדק, או לא מספיק קשוח.

אני מודה שלא הייתי המנהל הכי טוב, ואני שואף לתקן את זה על ידי מציאת מישהו שלא שייך לקליקה כלשהי עם כושר שיפוט וקשיחות מתאימה, משיהו שהוא לא אני. אני מקווה שזה יעזור לשפר את הפורום והנגישות שלו לכולם.

אני חושב שהביקורת שהעלית היא ברובה נכונה, גם כלפי וגם כלפי חלק מהחברים - אני לוקח על עצמי לשפר איפה שאני יכול (לא בהכל אני מסכים, אבל כמו שאמרתי הרבה נכון - ראה פסקה קודמת), לגבי החברים - אני לא יכול לשפר אותם (וגם לא רוצה). זה תלוי רק בהם. בהרבה דברים כיוונת לרצונות המקוריים שלי, שפשוט לא עמדתי בהם (חוסר זמן, עצלנות, ועוד תירוצים רבים ומגוונים :cry: ).

אני לא חושב שאפשר להגדיר את הפורומים האחרים כציבוריים יותר משלי, באיזה מובן הם כאלה? ההרשמה פה פתוחה בפני כולם (כמו באחרים), פה יש מנהל אחד (או יותר תלוי במצב) - בדיוק כמו באחרים, פה למנהל מותר הכל (בדיוק כמו באחרים), פה הבעלים יכול לסגור את הפורום מתי שבא לו (למרות שהוא מתחייב לא לעשות את זה ללא הודעה מוקדמת ארוכה מאוד), ואותו דבר הבעלים של הפורומים האחרים. גם התקנון די דומה.

ההבדל היחיד שאני רואה, הוא שפה הבעלים הוא כרגע גם המנהל (כמה שזה תלוי בי, המצב הנ"ל לא ישאר), וגם שהבעלים של הפורומים האחרים הם חברות מסחריות ללא אינטרס מיוחד לקדם את הנושא, אלא רק להרוויח כסף. בעוד שהבעלים של אתר זה הוא אדם פרטי, שהקים אותו על מנת לקדם את התחום - ולא מרוויח ממנו שקל, אלא רק מוציא (ולא מתלונן או מריץ חסויות של חברות מסחריות על חשבון חברי הפורום). לאדם זה (אני), אין נגריה מסחרית ולא עסק בתחום - אלא משרה מלאה בתחום שונה לחלוטין ועוסק בנגרות וחריטה לחלוטין כתחביב.

אפשר לסמוך עלי או לא, זה לשיקולכם, אבל מבחינתי אני לא פחות אמין מאף אחד ממנהלי הפורומים האחרים (והם שניהם חברה על הכיפק), או מהחברות המסחריות שמאחוריהן (ואני די בטוח שניתן לסמוך עלי יותר מאשר על החברות הנ"ל).

בברכת העם והארץ, ובתקווה לשיתוף פעולה פורה (עם כל הדברים שיש לי על הפורומים המתחרים מבחינת ההפעלה, עדיין אני מזכיר שאני בעדם ובעד תחרות - רק אני חושב ששלי הכי טוב כמובן). כולם מתקבלים פה בברכה!  
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

Re: תמיד דגלתי בכנות ואמירה ישירה.(מונח שאינו נפוץ פה משום מ

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 10 אוגוסט 2009, 04:00

Eliko כתב:חבריה
כל הויכוחים הללו לא יובילו לשום מקום ובטח לא קדימה.
את פרויקט שניידר אני יזמתי והיות ולא יצא לפועל האחריות היא עלי ורק עלי ! להתחיל לחפש אשמים לא מקדם לשום מקום.
פורום השרון לא התחבא אחרי פסאודונים ושמות בדויים ואפילו אם חילק שבחים בודאי שלא ניבל פיו.
יש דרכים רבות להעביר ביקורת ורצוי שתהא בצורה חברית ובונה . יבחר כל אחד את הפורום שלו את את כולם ויתיחס לזולת בכבוד. סך הכל כולנו חובבי עבודות עץ וראוי שנשים דברים בפרופורציות....זה רק תחביב.
ובא לציון גואל...

יישר כוח, אליקו!
בדיוק כך! מה קרה לנגרות? רק פוליטיקה? לחזור למשור ולמפסלת, ועכשיו!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

Re: התוודות

הודעהעל ידי sosi321 » 10 אוגוסט 2009, 07:01

משה בוקר טוב
לקחת את כל הביקורת שלי על עצמך וזו לא היתה הכונה,לכן אבהיר את עצמי.
הביקורת כלפיך כוונה לכך שנתת ל דיונים עקרים להתנהל במחלקה המרכזית-נגרות בעוד שמקומם (לדעתי) במחלקות המשנה.
-הדיון על הפגישות,לפני המפגש ואחריו מקומו בהכל דיבורים
-ההשתלחות של הכורת המהולל מקומה בפח
-הדיון על המקצוע מקומו בכלים הידניים
לא חסרות דוגמאות ולא כדאי לפרט את כולן כרגע.
הביקורת העיקרית היתה כנגד "חברי הקליקה".
כינוקא בפורום אף פעם לא קבלתי מאחד מהם תשובה ענינית לשאילתות שלי(כשהייתי ללא מסכה) ודוקא יהודה (וגם אחרים) תמיד התיחס לכל שאילא ,של כל אחד.
כאשר ניסיתי להעיר הערה ענינית לפרויקט של אחד "מחברי הקליקה",התנפלו עלי כל חבריו כאילו מי אני ומה אני שאעיר להם ומיד פוצי מוצי "לחבר הפגוע".
זה לא מקצועי זה גן ילדים.
sosi321
משתמש ותיק

Re: הגעתי

הודעהעל ידי ranshara » 13 אוגוסט 2009, 21:45

שלום חברים
חזרתי הייתי עסוק בלעבור דירה ולעזוב קיבוץ זו מלאכה כלל לא פשוטה!!!
תסלחו לי שאני כמו שאופייני לי לא רואה דברים עד שלא מצביעים לי עליהם.
כל הכבוד לכולכם ליאיר,משה,יהודה,יוסי,SOSI וכל מי ששכחתי שסה"כ נתתם פה אחד לשני קצת בראש אמנם לפעמים באופן חריף אך סה"כ זה שרשור מכובד ואני מניח כואב לחלק מהחברים.
(מי שלא הבין מה שכתבתי עד עכשיו לא נורא! אני לפעמים מתבדר בדברי ולא מבין בעצמי).
מהתרשמותי והיכרותי הקצרה את משה אני רואה איש עם הרבה רצון טוב ועם אהבה גדולה לתחביב שלנו.
אני מאמין לו
חזק ואמץ משה אל תסגור אותנו גם אם נפזול לפעמים לפורומים האחרים.

רן.
ranshara
מנהל פורום

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־13 אורחים