שלום.
סיימתי עכשיו שידה למטבח מעץ אורן.
אני מעוניים שהפלטה העליונה תהיה עם גימור חלק כמה שיותר ועמיד.
באיזה לכה מומלץ לי לצבוע ?? האם על בסיס מים או לא?
תודה
גימור לכה על רהיט פנים
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
גימור לכה על רהיט פניםשלום.
סיימתי עכשיו שידה למטבח מעץ אורן. אני מעוניים שהפלטה העליונה תהיה עם גימור חלק כמה שיותר ועמיד. באיזה לכה מומלץ לי לצבוע ?? האם על בסיס מים או לא? תודה
Re: גימור לכה על רהיט פניםמנסיוני הדל (והוא באמת דל...), אורן יותר קשה לגמר באופן חלק לחלוטין, כי הוא עץ רך יחסית ומרגישים בו יותר את ה"עיניים" והטקסטורה. ולכן לדעתי:
א. כדאי להשתמש בלכה דור של טמבור (זו לכה דו רכיבית). ב. כדאי להשתמש בלכה מבריקה, ולא בלכה מט. המבריקה יוצרת מעטה קשיח חיצוני ופחות נספגת. ג. את השכבה האחרונה כדאי ליישם בהתזה, אם זה אפשרי. נשמח לראות תמונות.
Re: גימור לכה על רהיט פניםמנסיוני הדל לנסיוני העשיר
תמלא את הסדקים טוב שייף עד 120 מרח עם מים מהברז תחקה לייבוש ושייף שוב עם נייר 120 להחלקה , אחרי זה בצע כמה שכבות שתרצה מומלץ 3 ומעלה של יאכט וורניש או כל לקה סינטטית אחרת בברק שתרצה
Re: גימור לכה על רהיט פניםתודה רבה
שכחתי לציין שהפלטה העליונה צבעתי בבייץ מוכן צבע חום. האם בעקבות זה יש שינוי בסוג הלכה?? עוד שאלה קטנה-תמיד אתה אומר לשייף 120 לפני צביעה בלכה,האם לא רצוי לשייף בנייר יותר חלק (320) לפני היישום של הלכה?? תודה רבה
Re: גימור לכה על רהיט פניםבעצם ולפי הספרות אין שינוי אחרי נייר 180 תלוי בעץ , שריטוט יותר קטנות משל 180 מיותרות וגם התהליך עצמו של השיוף עם נייר יותר עדיין אוטם את העץ בשריפה או בהחלקתו יותר על המידה דבר שגורם לעץ לספוג פחות צבע ופחות לכה דבר שמביא לקילוף של הלכה יותר מהר
Re: גימור לכה על רהיט פניםתודה על התשובות.
הערתי מקודם שצבעתי את הפלטה העליונה(אורן) בבייץ מוכן. ובאיזה לכה כדאי לי ליישם עם הפלטה הצבועה לקבלת משטח חלק ביותר? תודה
Re: גימור לכה על רהיט פניםאחת מאלה:
1. וורניש 2. וורנית על בסיס מים 3. לקה אקרילית 4. פוליטריין דו רכיבי
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־9 אורחים | |||||