חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

הגנה על צריף עץ

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

הגנה על צריף עץ

הודעהעל ידי poly » 23 אפריל 2009, 20:08

שלום לכולם. ראשי אומר שאני רשום באתר כבר שנה וחצי אבל בעיקר קורא פסיבי. וכעת אגש לשאלה, שיתכן שיש בה כמה סתירות.
אני וכמה מחברי מעונינים לבנות צריף עץ, על גבול של מטע אבוקדו סמוך לביתנו.
הצריף יהיה חשוף לפגעי מזג אויר ויתכן אף לגחל טועה שיפול מן הקמין שיהיה בפנים.
העץ שאספנו הוא ממשטחים של מכונות עץ "לבן" (4 ס"מ עובי 220 ס"מ אורך, ורוחב משתנה בין 10 ל-40).
אחרי הקצעה הורדנו את העובי ל-3.5 ס"מ. וכעת לשאלות החשובות..
הראשונה נוגעת להגנה בפני עובש וריקבון. (בעבר השתמשתי בגרונד) על מה תמליצו? (מדובר בכמות גדולה מאד של עץ כך לשלוח לאימפרגנציה לא אוכל).
מעכב בערה, האם יש צורך? האםיש סתירה בשימוש במעכב בערה ועלי לכה חיצונית כלשהי?
כל תשובה תתקבל ברצון, ובטח תפתח אצלי עוד שאלה
אז תודה ו-SHOOT
יובל
poly

Re: הגנה על צריף עץ

הודעהעל ידי maamoon » 24 אפריל 2009, 09:26

אתה לא מפרט בדיוק מה השימוש של הצריף? למה מעץ ולא מפח?
כל הבתים בארצות הברית הם בתי עץ גם הקונצרוקציה הפנימית בקיר היא מעץ אבל מלבישים על זה מבפנים גבס ובחוץ זה בניה מעץ כאשר לוח יושב על השני וזה בשביל שמי הגשם לא יחדרו פנימה לתוך הקיר וגם שיזלגו ולא יעמדו, בעיה זה רטיבות וגשם אבל בעיה יותר גדולה מים עומדים כי יש להם נטייה לחדור, והאמריקים אמצו הרגל לצבוע את הבית שלהם מבחוץ כל שנה בשביל להגן על העץ...
אפשר לחלק את הצבעים (מוסג בעברית לכל דבר כמעט) לשני חלקים:
1. שכבתיים - אלה צבעים שבונים שכבה מעל פני השטח של העץ סופגים את תנאי מזג האוויר עם הזמן מאבדים מהאילסטיות שלהם נסדקים וההגנה שלהם יורדת ולכן יש לחדש כל אמט שנדרש
2. צבעים חודרים - שמנים ובונדים למניהם שחודרים לעץ ואומרים שמחזקים אותו מבפנים - שזה בול שיט - וההגנה שלהם על פני העץ ולעל העץ היא אפסית כמעט כי אם לא קיימת , וזה הסיבה שדק שנצבע בבונקס או כל שמן אחר אחרי תקופה של 4 חודשים כבר נראה מגעיל ומאבד מהמראה החי שלו, ולכן אני אישית לא הייתי ממליץ על שמנים לחוץ לדבר שצריך להחזיק מעמד זמן מאורך.

עכשיו השאלה שנשאלת אתה רוצה לרואת עץ מבחוץ? או צבע אטום יספיק לך, אם כן קנה טמבור צבע חוץ לקירות וצבע עם זה , זה יתקלף במשכה 2 -3 שנים כמו על קיר חיצוני בדיוק ולכן תחדש אותו כל כמה זמן... ואני חושב שזה יעלה לך הכי פחות.
אם תרצה מראה של עץ תשתמש בלאזור או יאכט וורניש כל שהוא ותחדש אותו כל אמת שנדרש
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

הודעהעל ידי poly » 24 אפריל 2009, 17:49

אז ככה, מדובר בפירוש על צריף עץ, במראה כפרי.השימוש כמקום למטיילים לשבת לצפות על הנוף, לשתות קפה ולעשות פיקניק לעיתים להדליק אש (אח, ומכאן המחשבה על עיכוב בערה). המבנה יהיה מוגבה מפני הקרקע על גבי עמודי מתכת כדי לפלס אותו.
על גביהם תיכננו להכין קורות שתי וערב (17*17 ס"מ) ועל גבי זה לבנות משטח בגודל של 8X8מ'. מעל זה מבנה עץ בגודל של כ-6X5 מ'
אין לנו תקציב גדול מדי ולכן אנחנו רוצים מלבד לשמר את העץ מפני ריקבון לצבוע אותו בלכה שקופה (או גוון כהה, אבל עץ ולא צבע אטום). המיקום של הצריף בהחלט יהיה חשוף לפגעי מזג האויר, אבל למיטב הבנתי הבעיה קשה היא קרינת השמש הלא כן?
מאמאון כיוון שאתה בעל הידע, אם תוכל להמליץ על חומרים ספציפים אודה לך מאד.
POLY
poly

הודעהעל ידי maamoon » 26 אפריל 2009, 20:11

תעשו שימוש בכל יאכט וורניש שתרצו...
הבעיה היא גם קירנת UV היא מפרקת את התא וגם חדירת מים עומדים וזה נותן לעץ לשחק ומפגע את הלקה, ולכן תבצע מ 2 עד שלוש שכבות של יאכט וורניש (רובם היום עם מגני קרינה) ותחדש אמת שנדרש
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־12 אורחים