תפסנית שהומצאה ע"י חרט אוסטרלי בסוף שנות ה80. משמשת בעיקר לגימור של תחתית קערות/צלחות בקוטר גדול. היתרון של התפסנית הזאת שהיא ניתנת לפתיחה וסגירה באופן קל ונוח. בעבר הרחוק יצא לי לדון עם ישראל (YKYK) ביצור תפסנית כזאת. יש ברשת הרבה תאורים של איך לבצע בעזרת ראוטר אבל אני מכיר את (חוסר) הדיקנות שלי ויודע שאין אפילו סיכוי כלוש שאוכל לבצע תפסנית כזאת עם ראוטר. אבל עכשיו עם ה CNC שבניתי (פחות מ 400$) החלטתי שהגיע הזמן לנסות. התפסנית שיצרתי היא בקוטר 340מ"מ שזה פחות או יותר המקסימום שאפשר לסובב על המחרטה שלי. מצ"ב תמונות וסרטון של איך התפסנית נסגרת ונפתחת. רציתי לצרף גם קובץ DXF למי שרוצה ליצר לבד אבל האתר לא מקבל קובץ עם סיומת DXF. אז מי שרוצה שישלח לי הודעה ואשלח לו את הקובץ.
דודי, זה נהדר! גם אני נפלתי למלכודת הדבש של לייצר עם ראוטר. אני מאמין שכן ניתן להגיע לתוצאה טובה רק מה, איך אומרים? החיפזון מן הסטן! לא היתה לי מספיק סבלנות ותנועת הפתיחה סגירה לא מספיק חלקה למרות שמדובר בשתי לוחות עם ציפוי פורמייקה מבריקה פנים אל פנים. עבור הרגליות לקחתי גומיות מטמבוריה ומה שאני מציע לך שתחליף את האוהמים מאחורה בפרפרים אלא אם אתה סומך על הנעילה כתוצאה של כיוון הסיבוב . קובץ DXF אני מסוגל ליצור בעצמי, אני מבקש אם תוכל לצרף כאן או בפוסט נפרד, מידע על ה-CNC שבנית.
Alex Milch כתב:ומה שאני מציע לך שתחליף את האוהמים מאחורה בפרפרים אלא אם אתה סומך על הנעילה כתוצאה של כיוון הסיבוב . קובץ DXF אני מסוגל ליצור בעצמי, אני מבקש אם תוכל לצרף כאן או בפוסט נפרד, מידע על ה-CNC שבנית.
מסכים עם הערה אבל במחרטה שלי המנוע בצד ובגלל שה face plate בעל צואר קצר אומי פרפר יתקעו במנוע. מחר אני אייצר face plate שירחיק את הפלטה מהמנוע ואז אשים אומי פרפר. אגב כיוון הסיבוב. בהתחלה לא ייחסתי לו חשיבות ויצרתי קשתות בכיוון הפוך
בעניין ה CNC. לפני כשנתיים קניתי מדפסת 3D ע"מ לבצע פרוייקט מסויים שהצדיק את הקניה ומאז נשביתי בעולם ה 3D. העולם הזה התפתח מבחינת סטנדרטים, כמויות יצור וכמובן מחירים. יש גם הרבה אתרים שמסבירים איך לבנות מכונות 3D. המכונה הראשונה שבניתי לקוחה מהאתר הזה http://www.thingiverse.com/thing:724999 לפני כשנה כל המידע היה בדף הזה כולל BOM. מאז בגלל הדרישה המרובה הבחור הקים אתר משל עצמו ובו יש את כל המידע בחינם. הוא גם מגיב בפורומים באדיקות של האתר.
בהתחלה הוא קרא למכונה Mostly Printed CNC אבל עם הזמן אנשים מצאו לה הרבה שימושים אחרים. CNC, מדפסת 3D, צורב לייזר ועוד. החומרה של המכונה מבוססת על צינורות, מיסבי סקייטבורד, ברגים, אומים וחלקי פלסטיק מודפסים. ההנעה מבוססת רצועות ומנועי NEMA17 שהם מאוד סטנדרטיים למדפסות 3D והמח/בקרה מבוסס RAMPS 1.4 (שוב, סטדרטי למדפסות) ותכנה חופשית MARLIN. כייון שהמכונה מבוססת על שילדת צינורות היא מאוד scalable במסגרת מגבלות משקל ומיפתח של החומרים.
המכונה הזאת לא רעה בכלל ומספיקה לרוב היישומים אבל יש לה בעיה מסויימת לשמור על 90 מעלות בין הצירים ולכן לפעמים התוצאה היא מקבילית ולא ריבוע. קשה לתפוס את זה בפרוייקטים קטנים אבל אם לדוגמה אתה מייצר את התפסנית הנ"ל אתה מגלה שהעיגולים הם קצת אובליים.
לכן תכננתי ובניתי מכונה אחרת מבוססת מיסבים ליניאריים שבה המנועים סטטיים אבל שומרת על עקרון הצינורות והרצועות. אני משתמש באלקטרוניקה והמנועים של המערכת הקודמת. אני מחבר למכונה hand piece של Foredom או ראוטר של מקיטה בשביל עבודות עץ וכרגע עובד על חיבור אקסטרודר להדפסות פלסטיק גדולות.
מצ"ב תמונה עם הראוטר מורכב וסרטון בעבודה על התפסנית. זאת המכונה בתצורה מוקטנת (700X700 מ"מ) לפעמים אני מאריך את אחד הצירים ל 1500מ"מ.
דוודי, תודה עבור התשובה המורחבת ועל הנכונות לעזור בהמשך! נראה לי שדוקא עיוון הקשתות הוא כזה של נעילה בזמן סיבוב המחרטה... החלקים של המיבנה המכני פחות מטרידים אותי כיוון שבעברי עסקתי בפיתוח ותיכנון של מערכות מכניות בדיוק בסיגנון של מערכות CNC. אני הרבה פחות שולט בתחום האלקטרוניקה ותוכנות ההפעלה. המידע שמסרת ישמש אותי בהחלט להתחיל ממנו.