חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חג שמח לחברי האתר!

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

חג שמח לחברי האתר!

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 18 אפריל 2008, 13:10

לא חרטתי שום דבר לכבוד הפסח (למרות כל התכנונים, לפעמים המציאות חזקה ממנו - או כמו שנאמר, "רבות מחשבות בלב איש, ועצת ה' היא תקום...")

בכל זאת מתנה לפסח כן קניתי לעצמי. לכבוד המחרטה החדשה, הלכתי למסגר שיבנה לי את זה... לא זה לא האופציה הכי טובה, בטח לא על רצפת בטון לא חלקה להפליא - אבל עם עוד שק חול או שתיים זה לא רע. ובטח יותר כלכלי מלקנות את ההארכה (250-300$) או את המתקן של ויקמרק (שאפשר לשלבו עם המחרטה בשינוי פשוט) (400$) שכמובן יותר מדוייקים ויותר נוחים לשימוש, יש לי כבר תוכניות לשינויים ובקרוב אפרסם תוכנית מושלמת למתקן חביב המבוסס על זה ומאפשר הרבה דברים שווים (כן יאיר, עם קובץ סקצ'אפ מצורף - אח שלי מסתבר אשף לא קטן...).

בנוסף נראה תוצרים של חריטה שכן עשיתי - לא פרוייקט מומלץ, עיקמתי על זה כלי איכותי - וחבל, אם הייתי נוהג בחוכמה וחותך את הרוב במשור סרט, ורק משתמש במחרטה לעגל בדיוק היה יוצא יותר מוצלח (אבל אז לא היה לי סנדוויץ' עם חור עגול ומדוייק באמצע :cry: ) (תחתית השולחן עשויה מסנדוויץ' עבה במיוחד, בקוטר של כ 55 ס"מ)

המון חג שמח, וכשר ובריאות ושלום והצלחה בכל מעשה ידיכם!

(כן, למי ששאל, יש שולחנות למכירה... אפשר לפנות אלי)
קבצים מצורפים
IMG_2590.JPG
מתקן לחריטה מעבר למיטה
IMG_2593.JPG
עוד מבט ליד המחרטה (אבל לא בפעולה)
IMG_2592.jpg
תוצר נלווה לחריטת פלטה עגולה
IMG_2495.jpg
והתוצר האמיתי - זאת לא האומנות שלי אלא של אמא...
IMG_2497.jpg
עוד מבט, שבו נראה השולחן ועוד רבים בשלבי הכנה שונים... דרך אגב, אמא על האומנות, אני על החריטה, ואבא על ההלחמות והשלמות מסגרות - ממש "עסק משפחתי
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

אכן כן , באמת משפחה לתפארת

הודעהעל ידי ezerzur » 18 אפריל 2008, 16:32

שילוב פעולה = מתכון מנצח

חג שמח חברים
ezerzur
סופר משתמש

כן מאולתר

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 18 אפריל 2008, 19:32

גם אני נזקקתי לכן, כדי "לקבל" קרשים ארוכים שיוצאים ממסור השולחן - ואילתרתי את המצ"ב מכן של מאוורר עמוד (מה שמאפשר את כיוון הגובה) + קטע צינור פלאסטי. לשני קצות הצינור הכנסתי "פקקים" עגולים מעץ שבמרכזם ברגים המשמשים צירים שנכנסים ל"רגל" של זווית מתכת - והרגל השנייה מחוברת לעץ האופקי, מה שמאפשר לגליל להסתובב חופשי על ציר.
השולחנות יפים מאוד!
חג שמח וכשר לכולם!
קבצים מצורפים
כן.jpg
כן עזר למסור שולחן
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

Re: כן מאולתר

הודעהעל ידי Dganit » 18 אפריל 2008, 23:00

שולחנות יפים, ניסיתי לעשות עבודה כזו אך לא הייתה לי את הסבלנות והעברתי את כל שברי הקרמיקות לחברה עם יותר סבלנות.
יאיר, אהבתי את המתקן . אשתמש ברעיון בהזדמנות , ברשותך כמובן.
Dganit
סופר משתמש

הודעהעל ידי Pini Gold » 19 אפריל 2008, 17:40

קיים הבדל מהותי בין שני הכנים המוצגים:
הכן שיאיר בנה מתאים במיוחד לתמיכת חומר בשעת ניסור.
הכן שבנו למשה מתאים יותר לתמיכת סכינה חריטה.

אגב, השולחנות היוצאים לכם במפעל המשפחתי פשוט נפלאים.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 20 אפריל 2008, 20:46

Pini Gold כתב:קיים הבדל מהותי בין שני הכנים המוצגים:
הכן שיאיר בנה מתאים במיוחד לתמיכת חומר בשעת ניסור.
הכן שבנו למשה מתאים יותר לתמיכת סכינה חריטה.

אגב, השולחנות היוצאים לכם במפעל המשפחתי פשוט נפלאים.

פיני צודק כמובן,
המעמד שלי מיועד לתמוך בסכיני חריטה (בשעת החריטה) - ומיועד לעמוד בלחץ של מחרטה המסתובבת במהירות של 3200 סיבובים לדקה - לכן הכל עשוי ממתכת ופרופילים מסיביים למדי (גם התומך עצמו ממתכת ומחובר בהלחמה)

אם הייתי משתמש במעמד של יאיר לעניין (שמיועד למשהו אחר בכלל, ואני בטוח שעובד מצויין - יאיר הוא די תותח!) התומך היה מתרסק די מהר, וגם לפני כן לא היה תומך אלא מתעקם לו בהנאה :cry: עקב היותו עשוי מפלסטיק לא חזק במיוחד (ולמי שבדק כמו שעשיתי בעבר בימי הנלוזים - את חוזקו של עמוד של מאוורר, זה לא כל חזק - ומתעקם בקלות :wink: )
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי yossi » 20 אפריל 2008, 22:20

אני לא הייתי משתמש בתומך שלך כי לדעתי הוא מסוכן.
אם אינו מעוגן לריצפה או למחרטה פרמננטלי הוא עשוי לאבד שווי משקל עקב הכוח המופעל עליו והמומנט העצום שנובע מגובהו. כולנו מכירים את הפליקים שעשויים להווצר בחריטה (במיוחד בהתחלה) מלקיחת שבב קצת עמוק מדי.
חשוב על כך
yossi
סופר משתמש

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים