חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

גובה הטול רסט

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

גובה הטול רסט

הודעהעל ידי gal-galim » 12 ינואר 2008, 20:20

שלום לכולם אני חדש גם בפורופ וגם בחריטה אז בעדינות....
מה הגובה של הטול רסט יחסית לעוקץ המניע
אי יודע שזה תלוי מה אני עומד לחרוט אבל יש לי הרגשה שבמחרטה שקניתי הוא לא יורד מספיק נמוך במיוחד שאני נכנס פנימה בקופסאות
gal-galim
סופר משתמש

Re: גובה הטול רסט

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 12 ינואר 2008, 21:24

שלום גל,

ביקשת בעדינות, אז האמת שקשה לדעת בלי לקבל את כל האינפורמציה.
1. באיזה מחרטה אתה משתמש (חשוב כדי לדעת נתוני יסוד - אם אני לא מכיר אותה, אולי אחד המשתתפים האחרים כן - ויכול לעזור לך באופן אישי יותר)
2. זה לא רק תלוי מה אתה חורט, זה גם באיזה כלי אתה משתמש.

בקיצור, נסה לתאר את הסיטואציה המדויקת, ואנחנו ננסה לעזור.

לא נכעס גם אם תספר איך הגעת לתחום ומתי ואולי אם תעלה כמה עבודות שלך לגלריה.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי max63 » 13 ינואר 2008, 11:51

לפי מה שאתה מתאר המחרטה גבוהה מדי. האם מרכז
העוקצים בערך בגובה המרפק שלך?
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

הודעהעל ידי max63 » 13 ינואר 2008, 17:35

קשר פשוט - אם המצב הנמוך ביותר עדיין לא מספיק, ואם מניחים טכניקה סבירה, הרי שהמחרטה לא בגובה הנכון. תעמוד על הברכיים מול המחרטה שלך ותקבל את התמונה.
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

הודעהעל ידי gal-galim » 13 ינואר 2008, 21:45

קודם כל אני מודה שאתם באמת עדינים....
הסיטואציה היא כזו: ריקון קופסא מעץ ברוש טרי (רק ריקון ראשוני) אחרי שאני מעמיק מעבר לשלושה ארבעה ס'מ אני מתחיל לאבד קצת שליטה אפילו שאני עובד עם מפסלת 3/4 אם אני זוכר נכון . כמו שאני מבין ככל שמעמיקים בריקון חייבים לשמור על אותה זוית עם המפסלת ולכן אני צריך להנמיך אותו אבל משום מה הוא לא יורד יותר מ20 מ'מ מתחת לעוקץ המניע וזה נראה לי מצב לא כל כך נוורמלי
השאלה שלי היא מה הגובה המינימלי לא במצב עבודה אפילו במנוחה עד כמה (בס'מ ) נמוך יותר הטול רסט מהעוקץ המניע?
לגבי המחרטה- סינית עם 1.5 כ'ס נחמדה אבל קצת רועדת לי על אף הפילוס שעשיתי לה
במשקל 130 ק'ג בערך
הגובה הוא נכון לגבי עוקצים=מרפקים
gal-galim
סופר משתמש

הודעהעל ידי max63 » 14 ינואר 2008, 16:19

יתכן שאני לא מבין את שאלתך היטב אבל המשענת סמוכה למרכז הכלי וככל שהעומק גדל, זוית הכלי זהה. אתה עובד תמיד על מרכז התחתית או על הדופן אבל לא עולה ויורד בתוך הכלי.
אגב, אני מקוה שמדובר בscraper או ב-bowl gouge.
חפש ביוטיוב סרטונים על העניין. יש לא מעט.
בכל מקרה, אכן מאבדים יציבות ככל שהעומק גדל. לשם כך רצוי להשתמש בכלי מאסיבי ובעל ידית מספיק ארוכה כך שתקבל תמיכה גם מתחת למרפק.
עבוד בעדינות יותר ונסה גם להשיג טול-רסט בעל יכולת לחדור כמה שיותר לתוך הכלי (ע"י סיבובו או החלפתו בטול-רסט דמוי S).
לגבי הרעידות - זה לא נשמע טוב. המחרטה מחופברת לשולחן או עם מעמד משלה?
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

הודעהעל ידי ezerzur » 14 ינואר 2008, 23:39

גובה הטול רסט צריך להיות כך שהסכין איתה עובד תהיה במרכז הכלי שאתה חורט כלומרניתן למעשה להגדיר זאת בגובה הציר של המחרטה ,
מאיזה איזור אתה? הדרכה אני מאמין שניתן לארגן
עזר
ezerzur
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 15 ינואר 2008, 05:56

שוב שלום גל, הפירוט הזה קצת יותר מוצלח אנסה להתחיל מהתחלה.

1. ברגע שאתה נכנס לעומק עם מפסלת כלשהי (ללא תמיכה של הטולרסט) אתה כבר במצב קצת בעייתי, באופן עקרוני כמו שאתה כבר יודע כדאי לשמור על התמיכה כמה שיותר קרוב לעץ עצמו - עניין פשוט של חוזק המנוף שאתה מפעיל (וזה שהעץ מפעיל על הכלי). מצד שני - באמת בנתונים שאתה מציין (מפסלת ועומק) לא צריכה להיות בעיה ממש... כלי כזה אמור להישאר יציב בכזה עומק - לעומת זאת אם במקרה מדובר ב 3/8 ולא ב 3/4 אז המצב קצת שונה.

2. 20 מ"מ - 2 ס"מ באמת נשמע לי ממש מעט מדי. בוא נוודא שאלה המספרים. האם יש עוד אורך למוט כדי לרדת למטה והוא נתקע או שזה ממש סוף הדרך?
בחלק מהסיניות האלה, הטולרסט הוא דו שלבי (כדי שניתן יהיה למשוך אותו הצידה לזוויות העבודה של הראש) - תבדוק שבחיבור אין בעיה.

3. לגבי הרעידות, תבדוק מה בדיוק רועד, האם הרגליים מרקדות, או יותר סביר (בגלל הפילוס שעשית אני מניח שהרגליים עומדות יפה), שהראש המניע קצת רוקד על היצוע/מיטה - דבר שעלול לקרות (שוב בסיניות בהן הראש נע על המיטה). ראיתי כבר את התופעה בהדגמה של ורשבסקי - יש מצב שהראש לא מהודק מספיק, או שצריך להוסיף שם כל מיני שימים (הגבהות) כדי שהראש עצמו ישב מפולס ויציב. בכל מקרה מדובר במצב לא תקין. מה שכן כל מחרטה רועדת במצבים מסוימים - הרבה פעמים לחתיכת עץ מסוימת תרגיש רעידות שיחלפו אם תגביר/תנמיך מהירות... תן לזה נסיון.

לגבי צורת העבודה, אני צריך לראות בדיוק למה אתה מתכוון - בשביל לסיים את הקופסא - תנסה לעבוד עם סקרייפר כבד - במצב כזה הטול רסט צריך להיות מעט גבוה יותר ממרכז העבודה/מחרטה - וגם סקרייפר יתמך יותר טוב בעומק כזה.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הבא

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד