חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מידות הפוטר תבריג

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

מידות הפוטר תבריג

הודעהעל ידי amiezer » 10 ספטמבר 2013, 22:34

3/4 הכוונה לקוטר התבריג אינצ כמובן
16 tpi ז"א 16 כריכות לאינצ
אם עזרתי הללויה
אפי רעננה
amiezer
משתמש ותיק

Re: מידות הפוטר תבריג

הודעהעל ידי icemen » 10 ספטמבר 2013, 22:49

אפי, כשאתה מגיב, תלחץ על רפליי ותגיב.. אין צורך לפתוח הודעה חדשה בכל מענה.. כך התשובה תהיה במקומה הנכון.. :D
icemen
סופר משתמש

הודעהעל ידי yagiuda » 11 ספטמבר 2013, 14:09

תודה רבה !
האם לכל מחרטה יש מס' כריכות בהברגה ואני צריך להתאים את הפוטר למחרטה לפי המספר הזה ?
ושאלה שניה האם ניתן להשיג לחיים נוספות לפוטר כזה או שכל חברה מייצרת רק לפוטרים שלה ?
תודה וסליחה על הבורות
נערך לאחרונה על ידי yagiuda בתאריך 11 ספטמבר 2013, 14:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
yagiuda

הודעהעל ידי Pini Gold » 11 ספטמבר 2013, 18:32

הכי טוב זה לדעת מה סוג ההברגה על המחרטה שלך (קוטר ומספר כריכות לאינטש) זה מופיע במפרט המחרטה. הפשוט ביותר הוא שהאביזר שאתה מרכיב על המחרטה ובמקרה שלך - פוטר - יהיה בעל אותה הברגה בדיוק, למרות שניתן לרכוש מתאמים בין סוגי הברגות.

ביחס ללחיים - אני די משוכנע שלכל יצרן יש את החלקים שלו והם לא כל כך חליפיים בין היצרנים.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 11 ספטמבר 2013, 18:43

Pini Gold כתב:הכי טוב זה לדעת מה סוג ההברגה על המחרטה שלך (קוטר ומספר כריכות לאינטש) זה מופיע במפרט המחרטה. הפשוט ביותר הוא שהאביזר שאתה מרכיב על המחרטה ובמקרה שלך - פוטר - יהיה בעל אותה הברגה בדיוק, למרות שניתן לרכוש מתאמים בין סוגי הברגות.

ביחס ללחיים - אני די משוכנע שלכל יצרן יש את החלקים שלו והם לא כל כך חליפיים בין היצרנים.

בדיוק כך...
בפוטרים של וואנווי המתאם הוא חלק נפרד מהפוטר - ואפשר להזמין את המתאם מראש לפי המחרטה בדיוק (או מספר מתאמים אם רוצים להשתמש באותו פוטר על כמה מחרטות...) - מין פטנט מוצלח.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים