חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

bowl gouge - המלצות

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

bowl gouge - המלצות

הודעהעל ידי max63 » 02 ינואר 2008, 19:53

אני מחפש לרכוש bowl gouge, כנראה בקוטר 3/8 אינצ'.
מישהו הציע לי את הכלי של המלט, יצרן לא רע אבל העיצוב
שלו די מסורתי. יש היום כבר כלים מסוג Superflute של הנרי
טיילור ואחרים. גם זה וגם זה בעלות דומה (סביב ה50 דולר).
מישהו רכש בארץ או דרך האינטרנט ויכול להמליץ על דגם וספק,
או שזה יחכה לנסיעה (לא מתוכננת בקרוב)?
תודה למשיבים...
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

Re: bowl gouge - המלצות

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 02 ינואר 2008, 20:38

אצל אלי אביסרה - יש לו מפסלות מעולות לקערות מהדגם(מים) שהוא בעצמו עיצב - והן מנסיון מעולות (וגם המחיר בהחלט סביר כשמתרגמים לדולרים) - וגם מתוצרת של המלט (מייצרים הרבה יותר מדגם אחד במפעל הזה).

כל דגם ויתרונותיו, אבל לדעתי אין משהו מיוחד בכל הפטנטים, והכל בצורת ההשחזה האישית שלך...

כמו כן אם יש בעיית מחיר, הפתרון המושלם הוא מפסלות מPenn State בארה"ב - מחיר זול, איכות סבירה ביותר (אני משתמש בהן ונהנה מאוד - במיוחד מהעובדה שהמחיר מאפשר לקנות שתיים במחיר אחת - ואז אפשר לקנות ולהשחיז בכמה פרופילים בלי להרגיש אשמים על איבוד מתכת)
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי ezerzur » 03 ינואר 2008, 09:13

אני יכול לתת לך מס' שמות של אנשים שקנו מהם ,ופשוט שמו את כספם על קרן הצבי , הכסף ירד וסחורה אין , המיילים רצים ללא תגובה ,
ezerzur
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 03 ינואר 2008, 09:37

ezerzur כתב:אני יכול לתת לך מס' שמות של אנשים שקנו מהם ,ופשוט שמו את כספם על קרן הצבי , הכסף ירד וסחורה אין , המיילים רצים ללא תגובה ,

אני אישית לא יכול להתחייב לרצינותה החברה, אבל יכול להעיד אישית שקניתי שם מספר פעמים בעבר ותמיד הגיע מה שהזמנתי. אני גם יודע מחברים שלי שנסיונם דומה. אני אפילו יודע שמי ששואל קנה מהם משהו פעם (אם אינני טועה) ולא היה מרוצה מהפריט (סוג של פוטר) אבל ההזמנה והמשלוח הגיעו.

אין ספק שהתוצרת שהם מוכרים איננה איכותית ביותר, מדובר בתוצרת סינית מאיכות בינונית ומטה - שמיוצרת ביצור המוני ובלי הרבה בקרת איכות. אבל לדעתי המפסלות שלהם בסדר גמור (שוב, לא פאר היצירה, ולא HSS ASP מטופל בקור וכאלה, אבל בטח הרבה יותר טובות מכלי עבודה מפלדה High Carbon והרבה יותר בטוחים מלהשחיז בעצמך שופינים ישנים). ומה שיותר מתאים במיוחד למתחילים - כי הטעויות בלימוד השחזה עולות הרבה פחות...

זאת הסיבה שבראשית דברי המלצתי על מפסלות אלי אביסרה של המלט - שהן באמת ליגה אחרת לגמרי (גם ליצרנים אחרים כמו סורבי והנרי טיילור אין במה להתבייש, למרות שלמשל מפסלות קראון לדעתי הן איפה שהוא באמצע...)
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים