עשויה אגוז אפריקאי(לימבה)
אורך-13 ס"מ
רוחב-10 ס"מ
גובה-16 ס"מ
קופסה ומכסה נחרטו בקוטר 13 ס"מ.פסת חומר ברוחב 3 ס"מ הוצאה ממרכז הקופסה והמכסה.
2 פסות החומר הנותרות,בקופסה ובמכסה, הודבקו יחד ליצירת המבנה האובלי.
קופסה אובלית
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
קופסה אובליתעשויה אגוז אפריקאי(לימבה)
אורך-13 ס"מ רוחב-10 ס"מ גובה-16 ס"מ קופסה ומכסה נחרטו בקוטר 13 ס"מ.פסת חומר ברוחב 3 ס"מ הוצאה ממרכז הקופסה והמכסה. 2 פסות החומר הנותרות,בקופסה ובמכסה, הודבקו יחד ליצירת המבנה האובלי.
Re: קופסה אובליתיפה מאוד אבל..לא הבנתי את התהליך העשיה, טוב אני עוד צעיר...
Re: קופסה אובלית
שיטה מעניינת, אשמח לראות את הקופסא מכל הצדדים ולנחש היכן ההדבקה כמו כן, אני בטוח שאתה מכיר, אבל אני חש צורך לציין את השיטה הנוספת לעשות כלי כזה, שזה בהעברת מרכזים (אקסנטרי) - התהליך טיפה יותר מפחיד אולי, אבל לחסר כישורי נגרות כמוני (חיתוך ישר והדבקה) - זו דוקא אופציה עדיפה בדרך כלל.
Re: קופסה אובליתקצת קשה להסביר טכניקת עבודה במספר משפטים אבל אשתדל ומקווה שאהיה מספיק בהיר.
הרעיון הכללי לקבלת הגוף האליפטי הו לקחת גןף צילינדרי עגול ולהסיר ממנוו פרוסה ממרכז הצילינדר ולאחר מכן לחבר שוב את 2 החלקים שנותרו. וכיצד עושים זאת ללא שמוש בניסור? לוקחים פסת עץ ישרה וחלקה (לבנה בצלום) ומדביקים לה משני צדיה ניר בעזרת דבק נגרים.אל המכלול הזה מדביקים משני הצדדים פסות עץ נוספות (כהותבצלום) בעזרת דבק נגרים.מהדקים את כל המכלול בקליבות למשך מספר שעות. לאחר היבוש משחררים את המכלול מהקליבות ןחורטים את הגוש פנים וחוץ כולל ליטוש סופי. פעולה דומה מבצעים עם גוש נוסף ליצירת המכסה. יש לבצע את החריטה בעדינות למניעת הפרדות ההדבקה. בגמר החריטה והליטוש יש להפריד בין החלקים עי מכות עדינות או הכנסת מפסלת דקה בקו ההדבקה. החלק הלבן סיים תפקידו ומקומו בפח. את שטחי ההדבקה של החלקים הכהים יש לנקות משאריות דבק ונייר. יש להדביק שוב את החלקים הכהים ביניהם (ללא נייר ביניהם!)
Re: קופסה אובליתעבודה יפה, וטכניקה מקצועית ומעניינת..!
Re: קופסה אובליתלא ניתן לעשות זאת ע"י שינוי מרכזים ?
Re: קופסה אובליתצביקה, ההסבר מאוד ברור. למעשה אפשר לעשות כל חפץ אובלי בשיטה זאת.
תודה
Re: קופסה אובליתעזר
יכול להיות שאפשר . לא ניסיתי. אתגר את עצמך ונסה
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים | |||||