קוטר 29 ס"מ
גובה 5 ס"מ
עשויה ענפי עצים שהונחו בתבנית קרטון
בתוך התבנית(ובין הענפים) נוצק פוליאסטר שחור.
לאחר התקשות הפוליאסטר ,החלק נחרט לצורתו הסופית, לוטש וצופה בלכה
צלחת/קערה שטוחה
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
צלחת/קערה שטוחהקוטר 29 ס"מ
גובה 5 ס"מ עשויה ענפי עצים שהונחו בתבנית קרטון בתוך התבנית(ובין הענפים) נוצק פוליאסטר שחור. לאחר התקשות הפוליאסטר ,החלק נחרט לצורתו הסופית, לוטש וצופה בלכה
Re: צלחת/קערה שטוחהיצירה יפה ובעיקר מרעננת
אכפת לך להסביר על הפוליאסטר-חוזק מכני אפשרויות ליטוש זמן ותהליך העבודה
Re: צלחת/קערה שטוחהקודם כל עבודה ממש יפה ומעניינת, נראה לי יכולה ליפתוח דלת להרבה אפשרויות עבודה מעניינות. איפו משיגים את הפוליאסטר ?
Re: צלחת/קערה שטוחהמיוחד ומאד יפה
Re: צלחת/קערה שטוחהיפה מאוד ,איזה רעיון,אהבתי.
Re: צלחת/קערה שטוחהפוליאסטר משיגים ברשתות או בחנויות לחומרי בניין,קופסה של ליטר פוליאסטר כולל בקבוקון מקשה עולים כ-75 שח. את דרך השימוש יסביר צביקה בהמשך..
קצת על התהליךהפוליאסטר נקנה בטמבוריות ומחירו (ק"ג פוליאסטר+בקבוקון מקשה) 70-80 שקל.
על פי ההנחיות יש לערבב 2% מקשה לפוליאסטר כדי ליצור תרכובת מתאימה. 2% מקשה על 100 גרם פוליאסטר הם 2 גרם שהם 40 טיפות (מדודות עם פיפטה.פיפטה ניתן לקבל בחינם בבתי המרקחת של קופות החולים). אני אישית משתמש ב25-30 טיפות כדי להאריך את זמן ההתקשות ולמנוע סדקים עקב התקשות מהירה. תהליך ההכנה- לתוך כוס ניר מוזג 100 גרם פוליאסטר+12 -20 טפות מגוון צבע (במקרה שכאן=שחור)+25 טפות מקשה ומערבב היטב.מניח את הכוס על אחת מהמכונות הרועדות ביותר שברשותי למשך 5 דקות כדי שפעולת הרעידה תוציא את בועיות האויר הזעירות מתוך התרכובת. מוזג את התרכובת לתוך התבנית הרצויה ומחכה להתמצקות מושלמת כ-24 שעות. לאחר ההתמצקות הפוליסטר מתנהג כמו פלסטיק.קל לעיבוד,קל לליטוש-תענוג לעבוד. חשוב מאד!!!!!!!!! בזמן ההתמצקות נפלטים גזים רעילים מן התרכובת. אני מכין את החומר באויר הפתוח מחוץ לבית המלאכה כשהגב שלי אל הרוח.החלק היצוק נמצא מחוץ לבית המלאכה בכל שלבי ההתמצקות. בהצלחה
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד | |||||