תודה לעונים
אני צריך עמידע בבנית חץ וקשת
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
אני צריך עמידע בבנית חץ וקשתשלום לכולם
תודה לעונים
Re: אני צריך עמידע בבנית חץ וקשתהיי
תחום בניית הקשתות הוא ממש אומנות בפני עצמה. דבר זה נובע בעצם מהצורה שבה קשת פועלת - במהלך דריכת הקשת (מתיחת המיתר) הצד הפנימי של הקשת נדחס ואילו הצד החיצוני של הקשת נמתח. מה שבעצם אומר שכדי שהקשת תתפקד הצורה האידאלית צריך שלשני החלקים האלה יהיו תכונות שונות חוץ גמיש ופנים קשה - לכן קשתות מקצועיות בנויות משני עצים שונים שמודבקים ביחד או שימוש בחומרים אחרים כמו גידים וקרניים של בעלי חיים שמודבקים ביחד בעזרת דבק שמופק מעצמות דגים יש המון מידע על זה ביו טיוב אני אתן קישור לסרטונים שבהם מראינים מישהו שזה מקצועו - בנית קשתות מסורתיות לפני מה שאני יודע העץ שנחשב הכי מתאים לבנית קשתות - עץ אחד בלי להדביק עצים שונים - הוא מקלורה זהובה או באנגלית Osage-orange מסתבר שיש כמה עצים כאלה בארץ אבל אני לא יודע איפה תחפש בגוגל אולי תמצא אני לא ממש יודע לזהות עצים אבל אני יודע שכדי שהחברה פה יכלו לזהות הם יהיה צריכים תיאור קצת יותר מפורט והכי טוב תמנה מקווה שעזר ושיהיה בהצלחה גלעד חפש ביו טיוב את מילות המפתח הבאות: ed scott bowyer - יצרן הקשתות Osage-orange - סוג העץ שנחשב הכי טוב longbow making - פשוטו שמשמעו
Re: אני צריך עמידע בבנית חץ וקשתYou must be kidding
לזהות עץ עפ"י קליפתו החומה והקלות לקלפה? צרף לפחות תמונה של העץ בחצר. לענין הקשת: מקובל מאד לבנות קשתות מעץ שנקרא Hickory. הוא בעל כל התכונות שנדרשות מעץ לבנית קשת. עיקרון הבניה הוא ע"י הדבקה של מספר שכבות דקות בדומה לקפיץ עלה של רכב. כמובן שיש צורך בעיבוד של החומר המודבק. לפני שנים אחדות עזרתי לבחור אמריקאי לבנות קשת מיוחדת. הוא הביא את העץ מארה"ב, פרסנו, הקצענו והדבקנו. את העיבודים הסופיים הוא בצע בעצמו. מה שהיה מיוחד בקשת הזו, שהיא היתה ניתנת לקיפול באמצע כדי שאפשר יהיה לשנע בתוך מזוודה. הוא היה קשת רציני וצייד (עם הקשת).
Re: אני צריך מידע בבנית חץ וקשתאנסה להבהיר כמה פרטים בעזרת תמונות של קשת שבניתי לפני איזה 10 שנים.
העקרון הוא כפי שהוסבר על ידי קודמי - קבלת גמישות באמצעות פרוסות עץ היוצרים קפיץ. זה נעשה בנפרד משני צידי ידית האחיזה. פרוסות העץ בדגם זה עשויות מבוק.
Re: אני צריך מידע בבנית חץ וקשתזה אילנטוס
עץ עם ריח לא נעים ומשאיר טעם לא טוב אם משמש כקערה לגבי קשת לא יודע לתת תשובה רק שיש בו גמישות מרובה אבל את זה בטח הצלחת להבין לבד
Re: אני צריך מידע בבנית חץ וקשתהבנתי, אז תנו לי להין כמה דברים בנוגע לבניית חץ וקשת: אני רוצה לבנות חץ וקשת מקצועית.. אתם יודעים כמו בסרטים. העץ הזה אילנטוס. מתאים לבניית חץ וקשת כי הוא עושה סדקים וקצת קשה לעבוד איתו, איזה סוג עץ מתאים לחץ וקשת ודווקא קל למצוא אותו בארץ. ואגב אילו תנאים צריך לשם בניית חץ וקשת.
אני מעריך את עזרתכם פשוט אני לומד הרבה מניסיון מעשי אבל אני לא רוצה שיהיו לי עוד כאבים ביידים מגילוף עץ לחינם.
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד | |||||