חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

אני צריך עמידע בבנית חץ וקשת

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

אני צריך עמידע בבנית חץ וקשת

הודעהעל ידי fox » 09 אפריל 2012, 23:33

שלום לכולם :). אני בונה חץ וקשת (קשת ארוכה). אני מגלף עם סכין יפנית וענף עבה של עץ שגדל מאחורי ביתי (אני לא יודע מה השם שלו אבל הקליפה שלו חומה וקלה לקילוף, מישהו יודע מה שם העץ?). בהתחלה לא הצלחתי ובפעם השניה הקשת יצאה יפה אבל גמישה מדי ולא רציתי שהיא תישבר. בפעם השלישית חתכתי ענף גדול מאוד, והפעם חתכתי ענף קצת פחות גדול. השאלה שלי היא איזה עץ הכי מתאים לבניית חץ וקשת, ומדוע יש בעץ שלי סדקים והאם אני אצטרך להתחיל מחדש.
תודה לעונים :) וחג פסח שמח וכשר לכולם.
fox

Re: אני צריך עמידע בבנית חץ וקשת

הודעהעל ידי gilad_g » 10 אפריל 2012, 01:33

היי

תחום בניית הקשתות הוא ממש אומנות בפני עצמה. דבר זה נובע בעצם מהצורה שבה קשת פועלת - במהלך דריכת הקשת (מתיחת המיתר) הצד הפנימי של הקשת נדחס ואילו הצד החיצוני של הקשת נמתח. מה שבעצם אומר שכדי שהקשת תתפקד הצורה האידאלית צריך שלשני החלקים האלה יהיו תכונות שונות חוץ גמיש ופנים קשה - לכן קשתות מקצועיות בנויות משני עצים שונים שמודבקים ביחד או שימוש בחומרים אחרים כמו גידים וקרניים של בעלי חיים שמודבקים ביחד בעזרת דבק שמופק מעצמות דגים
יש המון מידע על זה ביו טיוב אני אתן קישור לסרטונים שבהם מראינים מישהו שזה מקצועו - בנית קשתות מסורתיות

לפני מה שאני יודע העץ שנחשב הכי מתאים לבנית קשתות - עץ אחד בלי להדביק עצים שונים - הוא מקלורה זהובה או באנגלית Osage-orange מסתבר שיש כמה עצים כאלה בארץ אבל אני לא יודע איפה תחפש בגוגל אולי תמצא

אני לא ממש יודע לזהות עצים אבל אני יודע שכדי שהחברה פה יכלו לזהות הם יהיה צריכים תיאור קצת יותר מפורט והכי טוב תמנה

מקווה שעזר ושיהיה בהצלחה
גלעד

חפש ביו טיוב את מילות המפתח הבאות:
ed scott bowyer - יצרן הקשתות
Osage-orange - סוג העץ שנחשב הכי טוב
longbow making - פשוטו שמשמעו :)
gilad_g
משתמש ותיק

Re: אני צריך עמידע בבנית חץ וקשת

הודעהעל ידי Alex Milch » 10 אפריל 2012, 20:55

You must be kidding
לזהות עץ עפ"י קליפתו החומה והקלות לקלפה? צרף לפחות תמונה של העץ בחצר.

לענין הקשת:

מקובל מאד לבנות קשתות מעץ שנקרא Hickory. הוא בעל כל התכונות שנדרשות מעץ לבנית קשת. עיקרון הבניה הוא ע"י הדבקה של מספר שכבות דקות בדומה לקפיץ עלה של רכב.
כמובן שיש צורך בעיבוד של החומר המודבק.

לפני שנים אחדות עזרתי לבחור אמריקאי לבנות קשת מיוחדת. הוא הביא את העץ מארה"ב, פרסנו, הקצענו והדבקנו. את העיבודים הסופיים הוא בצע בעצמו. מה שהיה מיוחד בקשת הזו, שהיא היתה ניתנת לקיפול באמצע כדי שאפשר יהיה לשנע בתוך מזוודה.

הוא היה קשת רציני וצייד (עם הקשת).
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

Re: אני צריך מידע בבנית חץ וקשת

הודעהעל ידי Pini Gold » 10 אפריל 2012, 22:00

אנסה להבהיר כמה פרטים בעזרת תמונות של קשת שבניתי לפני איזה 10 שנים.
העקרון הוא כפי שהוסבר על ידי קודמי - קבלת גמישות באמצעות פרוסות עץ היוצרים קפיץ. זה נעשה בנפרד משני צידי ידית האחיזה. פרוסות העץ בדגם זה עשויות מבוק.
קבצים מצורפים
Full view.jpg
מבט על כל הקשת. אורך כללי כ 115 ס"מ.
Left wing.jpg
כאן מוראה חלקו של ה"קפיץ" השמאלי. מחובר למיתר ולידית. אל הידית כל העלים של הקפיץ מהודקים בבורג אחד לצד זה של הידית. נעזרתי בקלינים לכיוון ההטייה.
Mid Bow.jpg
הידית, מגולפת. עשויה עץ בוק
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי fox » 12 אפריל 2012, 14:59

הבנתי, אבל מישהו יכול לתת לי מדריך טוב שאוכל להעזר בו. או סוג עץ טוב שאני אוכל לעבוד איתו וקל להשגה.
נ.ב הנה התמונות
תמונה

תמונה
fox

נראה כמו איזדרכת

הודעהעל ידי eyal g » 13 אפריל 2012, 17:28

גמיש יחסית
eyal g
סופר משתמש

הודעהעל ידי gal-galim » 13 אפריל 2012, 20:42

זה אילנטוס
עץ עם ריח לא נעים ומשאיר טעם לא טוב אם משמש כקערה
לגבי קשת לא יודע לתת תשובה רק שיש בו גמישות מרובה
אבל את זה בטח הצלחת להבין לבד
gal-galim
סופר משתמש

הודעהעל ידי fox » 14 אפריל 2012, 01:44

הבנתי, אז תנו לי להין כמה דברים בנוגע לבניית חץ וקשת: אני רוצה לבנות חץ וקשת מקצועית.. אתם יודעים כמו בסרטים. העץ הזה אילנטוס. מתאים לבניית חץ וקשת כי הוא עושה סדקים וקצת קשה לעבוד איתו, איזה סוג עץ מתאים לחץ וקשת ודווקא קל למצוא אותו בארץ. ואגב אילו תנאים צריך לשם בניית חץ וקשת.
אני מעריך את עזרתכם פשוט אני לומד הרבה מניסיון מעשי אבל אני לא רוצה שיהיו לי עוד כאבים ביידים מגילוף עץ לחינם.
fox

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד