מצאתי הבוקר.
גוון צהוב חזק עם חום כהה במרכז
עלים מעט משוננים.
אין הפרשות של חלב למינהם.
אולי יש זיהוי?
זיהוי גזע
4 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
Re: זיהוי גזעוואלה אין לי מושג, אבל נראה שיהיה ממש מעניין לחרוט... אני אוהב את הקונטרסט של הצבעים - נראה דומה לתות (אבל זה ממש לא תות) רק שלתות אין כאלה עלים וגם העצה הצעירה (מה שקוראים בלעז Sapwood) לא בכזה צהוב...
מה לגבי אלון? לא יכול להיות?יש לי שאלה כללית אחרת - האם אפשר לזהות עץ לפי צפיפותו?
אני יודע שיש טבלאות אבל הן מתייחסות לעץ יבש. בו נניח ויש לי מד לחות אני יכול אחרי מדידה למצוא משקל סגולי ביבש ולמצוא את סוג העץ. האם מישהו מהפורום ניסה? שבת שלום
Re: מה לגבי אלון? לא יכול להיות?לדעתי זה אפשרי אבל לא פרקטי.
מדידה - תאלץ לדעת את הנפח המדויק ולשם כך לחתוך קוביה די מדויקת או לחלופין להשתמש בשיטה של דחיית מים. אחר כך תצטרך להתחשב באחוז המים. לבסוף, אם יש לך גם עץ ליבה כל החישוב יהיה כנראה שגוי. מספר - התוצאה תהיה מספר שיושב בטטוח עבור עץ מסוים, טווח שמייצג גיל משתנה ותנאי צמיחה. ייתכן המספר שתקבל ישב בתוך טווח של 5 עצים או שישב בתוך טוו של שניים אבל ארבעה נוספים לא תועדו ואינם בטבלה. לא הייתי משתמש בשיטה אלא אם מתקיימים שני תנאים: ממש חיוני למצוא את הזיהוי והמשקל הסגולי חריג, למשל כמו בעץ ליגנום ויטה (כבד ממים). כניסוי תאורטי עשוי להיות תרגיל נחמד. כניסוי פרקטי - קח כמה עלים למומחה ותקבל זיהוי מיידי. מקס
4 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד | |||||