שלום חברים, באיזה מהירות ממומלץ לחרוט האם זה תלוי בסוג העץ בכלי החורט או במשהו אחר, אשמח לשמוע המלצות.
תודה חברים על העזרה עד כה
מהירות חריטה ממומלצת
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מהירות חריטה ממומלצתשלום חברים, באיזה מהירות ממומלץ לחרוט האם זה תלוי בסוג העץ בכלי החורט או במשהו אחר, אשמח לשמוע המלצות.
תודה חברים על העזרה עד כה
Re: מהירות חריטה ממומלצתככל שקוטר העץ גדול יותר המהירות צריכה להיות יותר נמוכה. אני מציע שתלך לקורס קודם לכן.
Re: מהירות חריטה ממומלצתההצעה שלך מקובלת, אבל אם תוכל להגיד מנסיון האם חריטה בעץ מסוג מסוים כמו זית או חרוב ועץ בוק עם אותו קוטר תשתמש באותה מהירות והאם בכל הסכינים תשתמש באותה מהירות
Re: מהירות חריטה ממומלצתמהירות החריטה היא פונקציה של הרבה דברים:
1. המהירות שמרגישה לך נוחה - למרות שלפעמים אפשר לחרוט במהירות יותר גבוהה לפעמים זה מהיר מדי (לא בטיחותית, אלא לפרוייקט/נפשית) 2. יש הבדל מהותי בין עץ מיוצב - עגול שמסתובב על המחרטה באיזון מושלם, לבין עץ לא סימטרי ששוקל יותר בצד אחד מאשר בשני - לפעמים עצים מסוימים שנראים כאילו הם מאוזנים יהיו מאוד לא יציבים על המחרטה בשל הבדלי משקל פנימיים - וכמובן זה יכול לקרות גם בהדבקות. 3. גודל ומשקל - לא נראה לי שיש מה להוסיף (ראה ענייני יציבות) ומצטרף לזה גם הנושא של איכות התפיסה - עץ שלא מחוזק היטב יכול לעוף מהמחרטה וזה כמובן עם סיכוי יותר גדול כשהוא מסתובב במהירות גבוהה. 4. סוג בעץ לא כל כך משנה - למעט מה שנאמר בסעיף 2, וכמובן עם יש בעץ ריקבון הוא עלול להתרסק על המחרטה במהירות גבוהה. כלל האצבע הוא להתחיל במהירות נמוכה מאוד (0-50) ולנסות להגביר כל עוד שמרגיש נוח ובטוח (כמובן זו תכונה שנרכשת עם נסיון - אבל די ברור כשהמחרטה מתחילה לרעוד שזו מהירות לא מתאימה). זה כמובן יותר פשוט במחרטות עם מהירות משתנה, במחרטות עם החלפת רצועה להתחיל במהירות הנמוכה ביותר ולנסות "לעבור הילוך" עם מרגיש טוב - לזכור לעולם לא לעמוד מול העץ בתחילת העבודה, לעמוד מהצד קרוב למתג כדי שאפשר יהיה לעצור את המחרטה מהר... באופן כללי כדאי לעבוד במהירויות נמוכות יותר ככל שהעץ גדול/כבד/לא סימטרי יותר (לפעמים כדאי להוסיף משקל לצד הקל יותר כדי לעזור לאיזון).
Re: מהירות חריטה ממומלצתאחרי שקראתי את מה שמשה כתב אין הרבה מה להוסיף רק שהמירות גבוהה נותנת חיתוך נקי יותר אבל גבוה מידי תגרופ לרעידות וכתוצאה מכך יפגם הגימור
פרט לכך אני לא קובע את המהירות לפי סוג העץ או הצפיפות שלו זה לא פקטור.
Re: מהירות חריטה ממומלצתתודה לכם על ההסבר המפורט טוב לשמוע וללמוד
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים | |||||