חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

דרושה עצה בנושא משחזת לא ממושמעת...

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

דרושה עצה בנושא משחזת לא ממושמעת...

הודעהעל ידי izaks » 05 ינואר 2009, 18:49

מדובר במשחזת 3400 סל"ד, אבן 8" לבנה. נתנה תוצרת לא רעה בכלל...

לפני יומיים התחילו רעידות לא מוסברות. האבן לא מסתובבת בצורה ישרה לחלוטין ויש תנועה צידית של 1.5 - 2 מ"מ לכל צד. זה מתבטא ברעידות חמורות ואי אפשר להניח את הכלים על המשחזת - הם ממש קופצים!

ניסיתי עם יהלום לישר את פני האבן זה לא עזר ואני לא רוצה לישר את צידי האבן כדי לא להחליש אותה.

יש לציין שהרעידות מופיעות בשני הגלגלים אם כי באחד מהם בצורה חמורה יותר.

עצות יתקבלו בברכה.

איציק.
izaks
משתמש ותיק

Re: דרושה עצה בנושא משחזת לא ממושמעת...

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 05 ינואר 2009, 19:17

נסה לפרק את האבנים מהמשחזת ולראות אם עדיין יש את הרעידות - כדי לוודא שהרעידות לא באות מהאבנים...
אם המשחזת לא רועדת - אז יש בעיה באבן - בדרך כלל במפגש עם הציר... לא סביר שמשהו שעבד עד עכשיו מתקלקל פתאום - נסה לחשוב מה קרה... אולי זה קשור (מכה חזקה באבן וכו')
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי izaks » 06 ינואר 2009, 12:42

תודה על העצות.

פרקתי את האבן ולא נראה שיש שם איזושהי בעיה שקשורה לציר או לאום לא מהודק. אין לי כל כך לאן להתקדם.

אני רוצה לקנות אבן חדשה איכותית במקום האבן המקורית שהגיעה עם המשחזת - יש המלצות?

כמו כן, אני רואה שהרבה חרטים מקצועים משתמשים ב 6". האם יש לגודל גלגל קטן יתרון על גלגל גול יותר כמו 8"?
izaks
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 06 ינואר 2009, 13:04

1. תסתכל על המקום באבן שבו מתיישב הציר, האם שם נשבר משהו (באבן) או שאולי יצא שם מעיגול. אם זה לא הציר ולא מרכז האבן - אז האבן דפוקה (צריך ליישר אגרסיבית...

לגבי אבנים איכותיות, נורטון נחשבים לאיכותיים ביותר, גמל-שריד http://www.gamal.co.il מייבאים את נורטון, אבל לא מוכרים ישירות לפשוטי עם כמונו - צריך למצוא מישהו שיכול להזמין מהם ולהזמין דרכו (אולי אפילו האייסים למינהם יכולים לסדר לך משהו בהזמנה), גם וורשבסקי והאחרים (ניתן למצוא במדור העסקים) מביאים אבנים טובות

לגבי 6" מול 8" ההבדל הוא בעובדה שהקיעור שיוצרת ה6" יותר גדול (הפנים של ה8" יותר ישרים ביחס לכלי המושחז...). בפועל אם אתה משחיז היטב - אין הבדל אמיתי בין השתיים, למעט המחיר (שהוא כפול ל8") והזמן שהאבן מחזיקה (עוד לא גמרת אבן אף פעם) - אבל אני משער שה8" מחזיק יותר משמעותית...

לי יש 8" אבל אם הייתי יודע אז כמו היום הייתי קונה 6"
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי izaks » 06 ינואר 2009, 17:11

בקשר לרעידות - המליצו לי לפרק את האבן ופשוט להזיז אותה כל פעם בזוית יחסית לציר עד שימצא מיקום שמספק פחות רעידות. ננסה..

מאחר וכבר יש לי 8" (שעד עכשיו היה בסדר גמור) אני אמשיך איתו.

ראיתי את האבן של נורטון אבל ראיתי שיש בפורומים המון תלונות על זה שהיא לא מאוזנת (לפחות מה ש Woodcraft מוכרים). בכל מקרה - אני אשמח אם אתם יודעים על משווק/חנות שמחזיק אותם.
izaks
משתמש ותיק

הודעהעל ידי yd » 07 ינואר 2009, 18:27

בדוק האום סגורה היטב,אם לא חזק.דבר נוסף בדוק האם האבן קיבלה מכה,אם כןהיא לא ניתנתיותר לשימוש זה מסוכן מאוד
yd
סופר משתמש

Re: דרושה עצה בנושא משחזת לא ממושמעת...עדכון

הודעהעל ידי izaks » 08 ינואר 2009, 12:38

פירקתי את האבן ושיניתי לה מיקום - נראה יותר טוב. עדיין יש רעידות קטנות שנובעות מכך שהאבן אובלית ולא עגולה! מיישר היהלום נשחק תוך מספר חודשים ולא ממש מישר את האבן - צריך חדש :? . הזמנתי אבן לבנה נוספת של גמל-שריד לצד השני.

למי שמעוניין - מתקשרים לגמל-שריד, הם מפנים לסוכן איזורי שמקבל הזמנה. האיסוף נעשה מחנות באזור שלכם.
izaks
משתמש ותיק

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים