חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

אגדה אורבנית (של חרטים) - שבינתיים מצליחה

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

אגדה אורבנית (של חרטים) - שבינתיים מצליחה

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 24 דצמבר 2008, 11:31

כתבתי בבלוג שלי על שתי פרוייקטים של אגרטלים/כדים שעשיתי:
http://woodturning.eshel.us/2008/12/blog-post_14.html

הראשון היה מעץ אורן רטוב שהצלתי בציפורניים מכורתי עצים ביער בן-שמן (מסתבר שכרתו שם המון עצים ולצערנו כי רב הכל הלך ככל הנראה לקבלני עצי הסקה - חבל... אבל בטח הרוב היה נרקב אצלי - והוציאו כל כך הרבה שאני בספק אם הייתי יכול אפילו לאחסן, למרות שלא חסר מקום).

עשיתי טעות חמורה עם האגרטל הנ"ל כי במקום לתת לו להתייבש אחרי החריטה (עם איטום של הגדע) עשיתי לו פיניש (אני צריך לעבוד על הסבלנות שלי)... בכל מקרה, וכצפוי - האגרטל נסדק בצורה חמורה ביותר (ולא, לא צילמתי)... זה כמובן משהו שכבר קרה לי בעבר, אז אחרי בחירה בפתרונות המקובלים (מילוי של הסדק, או לזרוק לפח) - החלטתי שהפעם אני בודק טכניקה (ואינני זוכר איפה קראתי על זה) חדשה.

לקחתי דלי ספונג'ה, ומילאתי אותו עם תערובת של מים ודבק פלסטי (לבן), נגיד שליש דבק והשאר מים, ושמתי בפנים את הכד הסדוק - מעליו שמתי משקולת כדי שישאר טבול, ואחרי יומיים שלושה באתי לראות מה קרה - (לא לשכוח לערבב את התערובת היטב, מדי פעם...)

הרמתי את המשקולת, הוצאתי את הכד, וראו איזה פלא, הסדקים (חלקם הגיע לסנטימטר עובי, נעלמו! מסתבר שזו לא אגדה אלא מציאות.

האגרטל כמובן מלוכלך ביותר (ושוב לא צילמתי), ורואים איפה היה הסדק (עכשיו זה נראה כמו שריטה) - אבל צריך להשקיע בהסתכלות, ואחרי חריטה נוספת - זה נעלם אף יותר.

עכשיו צריך לחכות שיתייבש עוד פעם - הפעם אטמתי את הגדע בלבד, ושמתי בערימת שבבים להתייבשות איטית...

נקווה שיצא טוב, אחר כך נחרוט לפיניש.

"אם תרצו אין זו אגדה!"
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

מסתבר שלא מחזיק...

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 05 ינואר 2009, 12:59

אומנם בדבק הסדקים נסגרו, אבל לאחר זמן מחוץ לאמבט הסדקים נפתחו מחדש...

אני אנסה שוב - והפעם נחרוט את האגרטל הרבה יותר דק אחרי ההטבלה ונקווה לטוב... מה שנקרא ניסוי מתמשך.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

Re: מסתבר שלא מחזיק...

הודעהעל ידי maamoon » 05 ינואר 2009, 18:13

אין מה לקוות יש מה להבין, האם עשיתי את האגרתל מכל הלוג? כי אז יתכווץ, יש חומר שאני קורא עליו שנקרא PEG 1000 שזה חומר שנכנס לתאים ומחליף את המים שבתא וכך מיצב את העץ עד 90% .... שזה טוב מאוד...

צריך לעשות מפגש על יבוש עץ והתנהגות עץ במהלך היבוש ושיטות יבוש אני אוכל להרצות על זה אם יש צורך ואם יש מתנדבים נשמח אפשר לסדר מפגש אצל חבר שיתנדב ואם אין כזה אולי אצלי
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 05 ינואר 2009, 18:41

PEG 1000 זה חומר מאוד יקר... וזה הופך את העץ לדי פלסטי.
באותה מידה אפשר להשתמש בסבון כלים - הוא לא מגיע ל90% אבל לא צריך.

מפגש זה תמיד מבורך, אצלי קצת קשה בחורף - אבל אם מדובר במזג אויר נוח אז אפשר גם אצלי.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי ezerzur » 05 ינואר 2009, 21:44

אני חורט חריטה ראשונית , לאחר מכן שם סנדינג סילר , עוטף בנייר ושולח לישון , או לחליפין לאחר החריטה שם בתוך הנסורת וכל זה בתוך חבית , הנסורת שומרת על הלחות של הכלי ומונעת ממנו פיצוצים
ezerzur
סופר משתמש

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד