הנה קערה שנחרטה מעץ ירוק (לא יבש) מסוג פלפלון. העץ עצמו מבטיח אבל כפי שניתן היה לצפות הקערה התעוותה יום אחרי סיומה, על אף ששתתה 3 שכבות נדיבות של שמן מינרלי ונותרה צמאה למדי.
אני אישית לא חובב עקמומיות אבל יש כאלו שאוהבים לתת לטבע לעשות את שלה וליצור צורה שקשה לייצר לבד. אפשר היה להפחית את הסיכון ע"י השארת עובי דופן רחב יותר (נאמר 10-15 מ"מ), השריית יום או יומיים באלכהל, ייבוש של כמה שבועות נוספים ואז חריטה לעובי המבוקש. לסיים את הקערה עכשיו דורש מלאכת שיוף ידני רבה אז אני אשאיר את זה "כפרי" ואמשיך להתאמן. אגב, למי שטרם התנסה, חריטת עץ ירוק היא חוויה מיוחדת. מומלץ.
מקס
פורום נגרות בוואלה