חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

איך מתחילים, מההתחלה

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

איך מתחילים, מההתחלה

הודעהעל ידי anat » 26 אוקטובר 2008, 14:10

שמי ענת, אני ירושלמית, אני כבר הרבה זמן רוצה להתחיל לפסל בעץ, מה שמושך אותי זה פסלים קטנים, תלת מימדיים. אני ניסיתי להתחיל לבד, קניתי כלים (כנראה לא ממש טובים) והשתמשתי בעצים שכנראה לא מתאימים והתייאשתי. כרגע אין לי אפשרות להוציא על זה הרבה כסף. האם יש למישהו עצות מה ניתן לעשות. אני מודה מאד לכל העונים.
anat

Re: איך מתחילים, מההתחלה

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 26 אוקטובר 2008, 14:36

ענת, קודם כל ברוכה הבאה.
שאלת את השאלה הגדולה... הכי חשוב זה לא להתייאש! יש אנשים שמגלפים ומפסלים בעזרת סכין יפנית בקליפות של עצים - ומציאים דברים נהדרים ככה שאין סיבה להתרגש.

אני לא יודע כמה כסף את מוכנה להשקיע בנושא אבל הייתי ממליץ לך לעשות קורס אצל מישהו שיודע ללמד גילוף ופיסול (למשל אלי אביסרה באיזור ירושלים) מדובר בהשקעה של 1000-1500 ש"ח עד כמה שידוע לי וממש שווה את ההשקעה. בקורס כזה תלמדי את כל מה שצריך לדעת החל מאיך עובדים עם עץ, איך מפעילים ומשחיזים את הכלים וגם אלמנטים של עיצוב - יש אנשים שמצליחים לבד אבל בדרך כלל זה מאוד קשה בלי לדעת את הבסיס... אחרי הקורס את תדעי הרבה יותר טוב מה את רוצה לעשות ואיך לעשות את זה.

זאת בכל מקרה דעתי.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי eldadm » 26 אוקטובר 2008, 14:48

אני גם התחלתי לא מזמן. להלן כמה עצות:
דבר ראשון, תלמדי להשחיז את הכלים.
הכלים שאת קונה מגיעים מבית החרושת לאחר השחזה גסה ודורשים השחזה עדינה (honing). אפשר להתחיל מאולר פשוט ולהתקדם בהתאם לצורך.

דבר שני, תתחילי מעצים רכים יחסית, לדוגמא עץ אורן. אפשר לפרק משטחי העמסה שזרוקים בכל איזור תעשיה, למשל.

בנוגע ללימוד גילוף, יש הרבה חומר באינטרנט, צריך רק לדעת לחפש.
לדוגמא:
http://www.carvingpatterns.com/#PRIMER%20TO%20CARVING

אני מצרף גם קובץ צעד-אחר-צעד, תמונות שוות יותר ממילים.
ואם זה לא מספיק, תמשיכי לשאול שאלות אשמח לענות.

בהצלחה
קבצים מצורפים
978-1-56523-396-6.pdf
Wood carving step by step
(765.92 KiB) הורד 938 פעמים
סמל אישי של המשתמש
eldadm
משתמש ותיק

הודעהעל ידי anat » 27 אוקטובר 2008, 12:06

תודה לכם על העזרה.
anat