חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

גימור לכלי אוכל

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

גימור לכלי אוכל

הודעהעל ידי יונתן » 16 מאי 2019, 23:29

הכנתי כמה כוסיות וקעריות שאני רוצה להשתמש בהם עם אוכל.. שמתי עליהם גימור שהכנתי משעוות דבורים ושמן זית אבל אני מחפש משהו שממש אוטם את העץ ועדיין לא מזיק לבריאות.. יש למישהו המלצה?
יונתן
משתמש ותיק
 
הודעות: 26
הצטרף: 22 ינואר 2018, 16:49

Re: גימור לכלי אוכל

הודעהעל ידי הרואה » 17 מאי 2019, 11:02

ווקס של פולימגן או שמן טאנג
הרואה
סופר משתמש
 
הודעות: 990
הצטרף: 27 אוקטובר 2015, 14:54
מיקום: כוכב יעקב - מועצה אזורית בנימין

Re: גימור לכלי אוכל

הודעהעל ידי Alex Milch » 17 מאי 2019, 15:33

שמן זית הוא מן הגימורים הגרועים ביותר שיכולים להיות. זה אחד השמנים שאינם מתפלמרים ולכן גם מתעפשים.
שמור את שמן הזית לבישול, לזה הוא נועד בעיקר.
כל גימור שנכון לכלי אוכל לשימוש, יהיה צורך לחדשו מדי פעם.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש
 
הודעות: 4665
הצטרף: 13 אוגוסט 2007, 18:09
מיקום: חיפה

Re: גימור לכלי אוכל

הודעהעל ידי יונתן » 17 מאי 2019, 16:48

האמת שגיליתי ששמן זית הוא לא טוב רק אחרי שהכנתי את הגימור... אבל האמת שאני מחפש משהו שממש אטום.. יש לי אפוקסי(או משהו כזה) דו רכיבי שמאושר ע"י הfda אבל אני לא יודע איך להשתמש בו כגימור והוא גם מתקשה אחרי איזה 3 שעות אס זה פחות רלוונטי.. אבל אני מחפש משהו בסגנון הזה...
יונתן
משתמש ותיק
 
הודעות: 26
הצטרף: 22 ינואר 2018, 16:49

Re: גימור לכלי אוכל

הודעהעל ידי Alex Milch » 17 מאי 2019, 18:32

יונתן, יצא לי להכיר בחור ששמבלה את רוב חייו בחריטת עץ ירוק (עץ טרי) במחרטת רגל. כל תוצרתו לשימוש עצמי או למכירה הם כלי אוכל למיניהם, כוסות, צלחות, קערות וכפות בגילוף.
הוא לא נוהג ליישם שום סוג של גימור, רק שוטף את הכלים וכעבור זמן די רב הוא גם מחליף. הכי חשוב בעיני זה לא הגימור אלא סוג העץ שיהיה עמיד וללא תכונות אלרגניות לאדם.
עדיין לא הגעתי להשתמש בכלי אוכל מעץ (זה יגיע, אל דאגה), רק אציין שקרשי החיתוך שלי, מעצים שונים שעברו בשר, פירות, ירקות ומיני חומרי בישול, מעולם לא היה עליהם גימור, עץ גולמי ושטיפה סדירה עם מים וסבון כלים. הלוחות בני עשרות שנים כשכל הנזק הוא שקע קטן באיזורים שמרבים לחתוך. לפעמים יש צורך בליטוש או הקצעה לשיפור המישוריות.
אני מודה שלפי צורת השימוש הנ"ל קרוב לודאי שלא הייתי מיעד את אותו הכלי לשתית מרק, אכילת גולש וכד' וגם שתית קפה ומים. אפשר להכין כלים יעודיים לכל מטרה.
אם נראה לך שבבי אפוקסי בתוך התפריט, תחשוב עוד פעם.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש
 
הודעות: 4665
הצטרף: 13 אוגוסט 2007, 18:09
מיקום: חיפה


חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־25 אורחים