עמוד 1 מתוך 1

גביע עץ

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2017, 16:43
על ידי טל בן דב
אהלן,
גילפתי גביע לקידוש מעץ ברוש,
האם יש המלצה לשמן\ לכה לא רעילים שיהיו עמידים ליין (אלכוהול, חומציות..)?
בנוסף האם יש סוג עץ מומלץ שעמיד במיוחד לרטיבות?
תודה

Re: גביע עץ

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2017, 18:30
על ידי Alex Milch
רשימה חלקית של עצים עמידים במים, יש נוספים, זו רשימה שאתה יכול להתחיל ממנה:

black locust(Robinia pseudoacacia),
teak (Tectona grandis),
ipe (Tabebuia spp),
california redwood(Sequoia sempervirens)
bald cypress(Taxodium distichum)

לגבי חומר גימור לעבודה שלך אין לי המלצה אך יש לי אזהרה :!: :
ברוש ידוע כעץ בעל תכונות אלרגניות :!: , לפי-כך לא הייתי בוחר בו להכנת כלי שימושי למזון.
יחד עם זאת, אני חייב לציין כי מכר שלי מכין לעצמו אפטר-שייב מאלכוהול+מים+שבבי עץ ברוש. יש לזה ריח נהדר, הוא כמובן מורח את זה על פניו ללא כל תופעת לואי.
אל תראה בזה המלצה!