|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?
על ידי Alex Milch » 03 דצמבר 2015, 14:49
aviv כתב:Alex Milch כתב:לא משתמשים באלכוהול נקי, מערבבים 50% מים עם 50% אלכוהול מפוגל (תעשייתי סגול לא לשתיה).
פשוט המשפט הזה לא נכון מבחינה כימית, אלכוהול נקי, הוא פשוט ברמה שבטוחה לשתיה, מה שכוהל מפוגל לא. בפועל אין שום בעיה להשתמש באלכוהול נקי לשימוש תעשייתי.
המשפט נכון מכל הבחינות!!! מה שלא נכון זה שהדיון הוא לא לגבי תכונותיו של האלכוהול לסוגיו. לריכוך עץ משתמשים באלכוהול מפוגל + מים, נקודה! עכשיו ברור?
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי aviv » 04 דצמבר 2015, 00:47
אתה מוזמן לכתוב את זה עוד כמה פעמים, הכימיה לא תשתנה.
כוהל מפוגל זה אתנול לא נקי, או אתנול שפיגלו אותו עם קצת מתנול כדי ששיכורים לא ישתכרו מאלכוהול מחנות לחומרי בניין, וזו גם הסיבה לצבע האזהרה הסגול.
מעבר לזה אם אתה עושה ניסוי וב100% אין שום השפעה לאתנול (אלכהול נקי) אז ככל הנראה המעט מתנול שיש בכוהל מפוגל הוא זה שעושה את ההבדל, שוב, קשה לי להאמין שזו הסיבה כי מדובר בריכוזים נמוכים מאוד. ועצם זה שאתה מוהל אותו עם מים רק מחזקת את הטענה שלי כי זה אפילו מוריד עוד יותר את ריכוז המתנול. אם היה לי אתנול ומתנול מולי וחתיכת עץ הייתי עורך ניסוי.
-
aviv
- סופר משתמש
-
על ידי aviv » 04 דצמבר 2015, 01:07
כמו שחשבתי, לריכוז המתנול האפסי בכוהל מפוגל אין שום השפעה על התהליך הינה אדם שמשתמש איזופרופיל אלכוהול (אלכוהול שמשמש לחיטוי) http://www.nawca.ca/resources/tips-how-to.htmlC2H5OH - אלכוהול, מה שאתה שותה במשקאות אלכוהוליים CH3OH - מתנול, רעל C3H7OH - איזופרופיל אלכוהול, חומר חיטוי C2H5OH + קצת מאוד CH3OH + צבע - כוהל מפוגל
-
aviv
- סופר משתמש
-
על ידי Pini Gold » 04 דצמבר 2015, 08:52
aviv כתב:כמו שחשבתי, לריכוז המתנול האפסי בכוהל מפוגל אין שום השפעה על התהליך הינה אדם שמשתמש איזופרופיל אלכוהול (אלכוהול שמשמש לחיטוי) http://www.nawca.ca/resources/tips-how-to.htmlC2H5OH - אלכוהול, מה שאתה שותה במשקאות אלכוהוליים CH3OH - מתנול, רעל C3H7OH - איזופרופיל אלכוהול, חומר חיטוי C2H5OH + קצת מאוד CH3OH + צבע - כוהל מפוגל
הגזמת. תגיד - יש אלכוהול נקי מפוגל? כשאתה הולך לקנות כוהל מפוגל אתה מקבל כוהל לשתיה? אתה גם מסכן אותנו בכך שאתה אומר שאיזופרופיל אלכוהול (IPA) משמש לחיטוי - בעוד שהוא נחשב כרעיל במיוחד שעלול לגרום לעיוורון אם הוא חודר לדם.
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 04 דצמבר 2015, 09:32
aviv כתב:אתה מוזמן לכתוב את זה עוד כמה פעמים, הכימיה לא תשתנה.
כוהל מפוגל זה אתנול לא נקי, או אתנול שפיגלו אותו עם קצת מתנול כדי ששיכורים לא ישתכרו מאלכוהול מחנות לחומרי בניין, וזו גם הסיבה לצבע האזהרה הסגול.
מעבר לזה אם אתה עושה ניסוי וב100% אין שום השפעה לאתנול (אלכהול נקי) אז ככל הנראה המעט מתנול שיש בכוהל מפוגל הוא זה שעושה את ההבדל, שוב, קשה לי להאמין שזו הסיבה כי מדובר בריכוזים נמוכים מאוד. ועצם זה שאתה מוהל אותו עם מים רק מחזקת את הטענה שלי כי זה אפילו מוריד עוד יותר את ריכוז המתנול. אם היה לי אתנול ומתנול מולי וחתיכת עץ הייתי עורך ניסוי.
אתה איגנורנט ברמה מאאאד גבוהה ועושה את צתפקיד הטרול במיטבו. ממליץ לך לעשות את זה במקום אחר. כאן זה מיותר. להפגין נוכחות בכל מחיר, לא מתאים לכאן!
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי שלמה » 04 דצמבר 2015, 14:46
למה לריב, אם אפשר ללכת מכות ?
-
שלמה
- סופר משתמש
-
על ידי aviv » 04 דצמבר 2015, 23:18
Pini Gold כתב:aviv כתב:כמו שחשבתי, לריכוז המתנול האפסי בכוהל מפוגל אין שום השפעה על התהליך הינה אדם שמשתמש איזופרופיל אלכוהול (אלכוהול שמשמש לחיטוי) http://www.nawca.ca/resources/tips-how-to.htmlC2H5OH - אלכוהול, מה שאתה שותה במשקאות אלכוהוליים CH3OH - מתנול, רעל C3H7OH - איזופרופיל אלכוהול, חומר חיטוי C2H5OH + קצת מאוד CH3OH + צבע - כוהל מפוגל
הגזמת. תגיד - יש אלכוהול נקי מפוגל? כשאתה הולך לקנות כוהל מפוגל אתה מקבל כוהל לשתיה? אתה גם מסכן אותנו בכך שאתה אומר שאיזופרופיל אלכוהול (IPA) משמש לחיטוי - בעוד שהוא נחשב כרעיל במיוחד שעלול לגרום לעיוורון אם הוא חודר לדם.
לא, לא הגזמתי בכלל, אבל יש לי תחושה שאתה לא יודע מה זה מפוגל. מפוגל זה מלשון פיגול, לקחת משהו ולפגל אותו זה אומר לפגום בו. בשר פיגולים בשר שאינו ראוי למאכל. כוהל שעבר פיגול, הוא כוהל שאינו ראוי לשתיה. https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7 ... 7%95%D7%9Chttps://en.wikipedia.org/wiki/Rubbing_alcoholצר לי לבשר לך זה האלכוהול לחיטוי הכי נמכר בארה"ב. בכל מקרה אני מקווה שלא תזריק לדם שום כוהל. בינתיים לא ידועה לי על מכת עיוורון בארה"ב, ואני אישית מחטא איתו פצעים וחתכים מאז שאני ילד, בינתיים אני רואה היטב. https://en.wikipedia.org/wiki/Alcoholשב תקרא קצת. במיוחד את הטבלה הזו: https://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol#Common_namesכל מה שכתבתי זה שככל הנראה כל חומר ממשפחת הכוהליים יעשה את העבודה, כנראה שאפילו אם תשפוך וודקה על העץ הוא יתרכך לרמה שיהיה נוח לגלף בו. ולא אמרתי את זה לאחר יד, נימקתי, כתבתי בצורה מסודרת את ההבדלים בין הכוהלים. ואפילו הגדלתי לעשות ומצאתי אדם שמשתמש בכהל אחר ממה שאלכס המליץ כאן. אני אדם שניגש לדברים באופן מדעי. אני העלתי השערה, אתם רוצים לסתור אותה, נהדר, אבל להתלהם זו לא דרך המדע. כדי לסתור את מה שכתבתי בצורה מדעית יש 2 אופציות 1. אתם יכולים להעלות השערה מנומקת שמסבירה למה מבחינה כימית מה שכתבתי הוא שגיאה. 2. לערוך ניסוי.
-
aviv
- סופר משתמש
-
על ידי aviv » 04 דצמבר 2015, 23:30
Alex Milch כתב:aviv כתב:אתה מוזמן לכתוב את זה עוד כמה פעמים, הכימיה לא תשתנה.
אתה איגנורנט ברמה מאאאד גבוהה ועושה את צתפקיד הטרול במיטבו. ממליץ לך לעשות את זה במקום אחר. כאן זה מיותר. להפגין נוכחות בכל מחיר, לא מתאים לכאן!
צר לי לבשר גם לך, להכריז על אדם שהוא איגנורנט, רק כי אתה לא יכול להביא סימוכין שיסתרו אותו רק מעיד על בורות מצידך. כל מה שכתבת זה שריכוך עץ עם כוהל מפוגל עובד לך. אני אומר מצויין. האם זהו החומר היחידי שעובד? לדעתי לא, אני טוען שכל כוהל יעבוד כי טרחתי לקרוא, ללמוד, להבין ולהסיק מסקנות. לדעתך אני בור ועם הארץ (איגנורנט). אני מתנצל, אך זו לא הדרך שבה המדע פועל.
-
aviv
- סופר משתמש
-
על ידי שלמה » 05 דצמבר 2015, 12:58
אולי די
-
שלמה
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 05 דצמבר 2015, 13:49
שלמה כתב:אולי די
נסה להסביר לאיגנורנט, אחרי שיתפכח משתית יתר של החומרים שאת תכונותיהם הוא מצטט מן הוויקיפדיה, כי הדיון לא על תכונות סוגי האלכוהולים אלא על ריכוך עץ.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד
|