חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בורג תופס עץ לפוטר-איזה קדח הכנה לעשות?

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

Re: בורג תופס עץ לפוטר-איזה קדח הכנה לעשות?

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 11 אפריל 2009, 22:55

הי אייל,

מצטער שלקח לי כל כך הרבה זמן לענות.
אפשר להשתמש בבורג לתפיסה כזו אבל בדרך כלל מומלץ להשתמש מקביל בעוקץ אחורי. אם בוחרים ללכת בדרך של בורג (בין אם בין מרכזים או קערות) חובה שיהיה מגע טוב של החומר שמסביב לבורג בצ'אק - אחרת יהיו רעידות ואם לא ישבר - בטח יצא עקום - זה גם מייצר עומס כבד על הבורג שעלול להישבר כמו שקרה ליהודה.

באופן עקרוני לא מומלץ להשתמש בבורג לבין מרכזים שכן התפיסה היא מהEnd Grain וזו לא תפיסה חזקה במיוחד שכן הבורג נוטה להשתחרר מהר.

זה כן אופציה לא רעה לקערות.

אישית, גביעים אני תופס בעזרת הצ'אק עצמו לצורך הריקון. יש שיטות לסיים אותו יפה (את התחתית) אבל בגדול עושים את כל הגביע מהכוס עצמה לתחתית בחיבור אחד (בדיוידי של אלי אביסרה יש טכניקה נחמדה שחוסכת את הצורך ללטש אחר כך את התחתית - מומלץ).

בכל מקרה תמיד מומלץ למדוד שלא יהיו טעויות בעומק הקידוח - אם מדובר בגביע לא עמוק במיוחד - ספינדל גאוג' זה מספיק לחלוטין בשביל הריקון (3/8) לא צריך שום הולואינג וגם סקרייפר מוחלף בקלות באמצעות נייר לטש אם טכניקת הריקון שלך עם הגאוג' טובה (והיא תהיה לאחר אימון). זה לא קשה...

בהצלחה!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

תודות למשיבים

הודעהעל ידי eyal g » 11 אפריל 2009, 23:59

אני מנסה לייצור קערה.
העץ היה צמוד לצ'ק ולכן אני חושב שהעומס לא היה על הבורג. לדעתי סגרתי חזק מדי את הצ'ק , פעולה שגרמה לשבירת החומר בהמשך. אני ארכיב את בעץ על הבורג מחדש ואנסה לתקן.
בינתיים אין לי spindle gauge בגודל נורמלי (הגיע בסט 3/4" ) ועוד לא ייצרתי מתקן להשחזות, כך שאני בשלב הניסיונות.
אני אעדכן בהמשך.
חג שמח
eyal g
סופר משתמש

Re: תודות למשיבים

הודעהעל ידי ranshara » 12 אפריל 2009, 01:20

אהלן אייל
מצטער על העיכוב אבל רק עכשיו (מוצ"ש) חזרתי מנסיעת החג שלנו.
תשמע לי נשבר הבורג כאשר עשיתי חור 8 מ"מ והשתמשתי בעץ קשה
בינתיים הכנתי "לבד" בורג חדש ואני קודח חור 10מ"מ מה שחשוב זה שכאשר אתה מכניס את הקערה שהיא תשב עד הסוף על הלחיים צמוד צמוד.
תמיד עדיף אם אפשר להיעזר ככל הניתן בעוקץ האחורי.
חג שמח, רן.
ranshara
מנהל פורום

הקודם

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים