גובה 28 ס"מ. קוטר מקסימלי 17 ס"מ.
גימור בשמן וקס
אגרטל מעץ זית
12 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
Re: אגרטל מעץ זיתמקסים ללא ספק והצילום בתאורה המתאימה מוסיף ללא ספק
Re: אגרטל מעץ זיתמאוד יפה, יש לעץ הרבה אופי (זית כמעט אף פעם לא מכזיב בעניין)
עם איזה כלים השתמשת בכדי לרוקן לעומק כזה? עם מה טיפלת בסדקים?
Re: אגרטל מעץ זיתמוצא חן בעיני בעיקר הצורה והמרקם ובכלל, הזית הזה - מיוחד, מיוחד.
Re: אגרטל מעץ זיתהריקון בוצע באמצעות מתקן הדומה למתקן של one way ראה בתמונה מצ"ב. לעבודה זו השתמשתי ב-tool rest הרגיל ולא ב"תפוח". הסכין האופטימלית לטעמי (ניסיתי הרבה, העץ יבש וקשה) מקדח מושחז כ-gauge - קוטר עשרה מ"מ.
החלקה מבפנים - באמצעות סכינים שאני חותך מפלדת HSS ומשחיז כ-scraper. סדקים: אני מנפה באמצעות נפת קמח (הכי דק שיכולתי למצוא ועדיין מחפש עדינה יותר) את שבבי החריטה. לסדקים גדולים מאוד אני מערבב עם אפוקסי וחורט שוב. לסדקים קטנים יותר אני משתמש בדבק שקוף של blanchon (שכחתי את השם), מערבב בו את השבבים הקטנים עד קבלת מרקם דמוי שפכטל לעץ, ממלא ומלטש - לא צריך לחרוט את החומר הזה.
Re: אגרטל מעץ זיתיפה,יפה, מצאת את העץ המתאים לעבודתך כל הכבוד .
אני מעדיף בעץ זית סדוק להשאיר את הסדקים כפי שהם ללא כל מילוי היות וכך הוא נראה הכי טבעי בסך הכל אינך ממלא בנוזל כך שאינך חייב לאטום אותו. נערך לאחרונה על ידי xuxgm בתאריך 10 מאי 2011, 01:25, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: אגרטל מעץ זיתאיזה חומר/ציפוי ישמת בפיניש?
נערך לאחרונה על ידי xuxgm בתאריך 10 מאי 2011, 01:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: אגרטל מעץ זיתכן שמתי לב שכתבת,האם השמן הזה שינה או לא את גוון העץ?תנסה בפעם הבאה רק ווקס דבורים.
Re: אגרטל מעץ זיתשמן וקס אינו שקוף ונותן גוון לעץ.
אני אוהב להשתמש בו משום שהוא מקצר את זמן עבודת הגימור. ייבוש החומר באמצעות חתיכת עור בסיבוב על המחרטה נותן תוצאות טובות מאוד. מהם היתרונות של וקס הדבורים?
Re: אגרטל מעץ זיתשמן וקס-על פי הוראות לישומו יש להמתין כ 6 שעות ליבוש,ללטש ושוב ישום.
וקס דבורים- אין צורך בזמן יבוש ,אינו משנה את גוון העץ וגם משמש שכבת הגנה והברקה . בכל אופן בשתי השיטות רצוי, שלב הליטוש חשוב עד לפחות ,אני מבצע עד נייר 360 .
12 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים | |||||