נסיון באגוז אמריקאי
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
Re: נסיון באגוז אמריקאייפה, יפה.
עכשיו תראה תמחרטה
Re: נסיון באגוז אמריקאימאמון, ראשית , תתחדש על הצעצוע החדש.
ושחקת אותה, כל הכבוד , כן ירבו הקערות ואיך ההרגשה ?
יפה מאוד. יופי של צורה בעץ.הטקסטורה של העץ נראית מעניינת וחסר הגימור כדי להבליט אותה.
כפי שציינתי בעבר , אני במהלך קורס כעת (חורט במחרטה שנראית זהה) ואת הגימור למדתי לעשות כך : 1.בזמן שהמוצר עדיין מסתובב על המחרטה , ע"י ליטוש בנייר 220, 320, סקוצ(של שטיפת כלים). את נייר הלטש מרפדים על הסקוצ, כדי לא לחרוך את הידיים. 2. שמים סנדינג סילר עם חתיכת בד , נותנים לקערה להסתובב (ע"מ לייבש) כחצי דקה ושוב נייר 320,סקוצ'. 3. עוצרים את המחרטה שמים שמן עם בד (לא הרבה מדי). מתחילים שוב לסובב ןמנגבים שאריות עם הבד (כותנה רכה) 4. עוצרים, מורחים טיפה וקס ושוב מחליקים עם כותנה. כמובן שם עובדים במספר שלבים צריך בכל שלב לעשות את הגימור. למשל פה - מיישרים את הבסיס,מבצעים גימור ואז ממשיכים לייצור של הקערה והגימור שלה. דרך אגב - מאיפה אתה משיג עצים מעניינים כאלה? בהצלחה
Re: נסיון באגוז אמריקאיתתחדש ותחדש.
Re: נסיון באגוז אמריקאיתתחדש מאמון וסחה על הספתח
Re: יפה מאוד. יופי של צורה בעץ.
איל, היכן אתה עושה קורס? האם תוכל קצת לספר לחברי הפורום על: מה לומדים שם ופרטים נוספים (מחיר, מיקום וכדומה)? לגבי צורת התגמיר שאתה מתאר, היא מאוד ספציפית בכמה אופנים 1 הלטש הראשון (מבחינת גסות) שמשתמשים בו מאוד תלוי באיכות החיתוך שלך עם הכלים, רוב המתחילים (ואני בתוכם) יזכו לגימור מוצלח יותר אם יתחילו עם נייר 80. במקרה של מאמון ידידנו (העבודה המוצגת) אפשר פשוט לנסות להוריד עוד קצת ולשפר את איכות החיתוך - השריטות והצ'טאר (רואים שהכלי קפץ כי הוא משאיר סימנים ברורים על הכלי - צלקות במרווחים קבועים) 2. לגבי הליטוש, מומלץ לעשות במהירות נמוכה יחסית, ואם המחרטה יודעת לעשות גם רוורס - אז ללטש גם בכיוון השני - בנוסף מומלץ לעצור את המחרטה מדי פעם ולהסתכל על התקדמות הלטש, ובסוף כל נייר ללטש קצת ידנית בכיוון הציר (כדי להעלים את השריטות בכיוון הסיבוב) - גם אין חובה להשתמש בסנדינג סילר. 3. גימור בשמן ושעווה הוא רק אחד ממגוון הגימורים האפשריים - פריקשיון פוליש, פוליטורה (French Polish), ללא גימור בחומר, לקה, סופר גלו (כן, כן, לא טעות) ועוד המון אופציות - חבל להינעל במיוחד שלא כל גימור מחמיא לכל עץ וקערה. עוד דבר - מנהלתי, אני מעביר את ההודעה הזו לפורום החריטה, יותר קשור לשם... ומאמון, כל הכבוד - זו התחלה בכלל לא רעה, ותמיד טוב לשמוע שהחיידק (של החריטה) הדביק עוד אחד
Re: יפה מאוד. יופי של צורה בעץ.הי משה
אני עובר קורס ערב כל יום ראשון מ17:00 אצל חי פלח בכפר נטר (ע"י נתניה). הקורס הומלץ בעבר ע"י עזר צור. עלות :אני משלם 1750 ש"ח אבל הבנתי שהתעריף עלה ל1950. לומדים עקרונות בסיסיים תוך כדי ייצור. לא העלתי תמונות כי אני רוצה לסיים ולהעלות את כולם יחדיו. הקורס מעולה לדעתי. עבודה אישית עם הכוונה מאוד מקצועית.(הומלץ בעבר ע"י עזר צור) לאחר הקורס ניתן לבוא לחרוט תמורת 25 ש"ח לשעה - נותן לי יתרון בכך שאין לי צורך להשקיע עכשיו עבור התחביב.(וגם אין צורך במקום - מה שאין לי כרגע) יש שם גם קורסי חריטה נגרות ונגריה עם כל האמצעים שבה הבוגרים יכולים לבוא לעבוד בתשלום. לגבי הגימור שהצעתי - זה הגימור היחידי שאני מכיר כרגע והוא נראה לי בסיסי. אני אשתדל לקרוא יותר ולהרחיב אופקים בתחום של הגימור. הצעתי למאמון שיטת גימור זו על מנת להבליט את היופי של הקערה. נראה שיש לה טקסטורה שלא קופצת לעין ללא גימור. אתר של חי פלח : http://www.woodstudio.co.il/
Re: נסיון באגוז אמריקאיתתחדש!!
תתאמן!! תהנה!! מתי אפשר להזמין עבודות....?
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים | |||||