חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מה לעשות קודם כל עם גזע שנמצא?

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

מה לעשות קודם כל עם גזע שנמצא?

הודעהעל ידי yaron24 » 01 יוני 2015, 09:58

היי
אני תמיד מסתכל לצדדים כשאני מסתובב ביערות בארץ שמא אמצא איזה ענף רציני או גזע זרוק
השאלה האם צריל לבצע תהליך לפני שאני מעבד אותו?
פעם אמרו לי שצריך לעשן אותו בכדי שלא יהיו חרקים בפנים..

האם לא כדאי להתעסק ולקנות ממקום מסודר?
yaron24

Re: מה לעשות קודם כל עם גזע שנמצא?

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 10 יוני 2015, 09:02

עשיתי דברים מדהימים עם עצים שמצאתי, אבל הרבה פעמים באמת היו בעץ כל מיני מרעין בישין, וזה יכול להשמיד את כל הסטוק שלך...
אם אתה רוצה להמשיך לעבוד עם עץ כזה מומלץ בהחלט לעשות חיטוי, ב"אוהל" פלסטי, יש חומרים מיוחדים שקונים ומשחררים בפנים (מאוד רעיל - זהירות!). אני אישית לא עשיתי אבל חברים שלי כן, ודיווחו על תוצאות טובות.
הייתי ממליץ להתייעץ עם מדביר מומחה לתחום (הדברה/חיטוי רהיטים) - ולקבל המלצות על חומרים מתאימים שמותר לחובבים ללא רשיון להשתמש בהם, או לקבל שירות ממנו של הדברה. כמובן שהחומרים עולים כסף, וכנרא לא משתלם להשתמש על ענף בודד, אבל גזע יפה אולי כן. בכל מקרה חשוב לעבוד לפי הוראות הפעלה ובבטיחות הנדרשת (מסכות עם פילטרים מתאימים, בגדים ממוגנים וכו') ולהרחיק ילדים, בעלי חיים ונשים בהריון מהסביבה.

בשביל להימנע מכל זה בהחלט ניתן לקנות עץ ממקורות מסודרים, זה חוסך את הבלאגן והסיכון, מצד שני ממקומות כאלה לא תקבל עץ ירוק לחריטה ונחסם בפניך עולם גדול של עץ בחינם :( אז... תחשוב ותחליט
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים