חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צלחות לשבת

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

Re: צלחות לשבת

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 13 ינואר 2008, 13:05

יהודה, יפה מאוד! אני מאוד אוהב את הסט (הקערה הקטנה נראית קצת פחות קשורה - אבל עדיין יפה).
ספר קצת על שיטת האחיזה, ואיך סיימת את התחתיות של הצלחות - כמו שניתן לשער אחת הסיבות שאני משדרג את המחרטה זה בשביל לחרוט בקטרים הללו - ומעניין לשמוע איך אחרים עושים את זה.

אה כן, אם אפשר שתעלה את התמונות גם לגלריה - היא מבקשת מאוד יפה 8)
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

יש לי פלטה עגולה .

הודעהעל ידי DADAS » 13 ינואר 2008, 14:31

אני חושב די דומה לקוטר של התמונה.
מגלילי כבלים בעבודה.
למה זה משמש???????..
DADAS
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 13 ינואר 2008, 15:05

יהודה, תודה על השיתוף. זה מתקן שראיתי גם בכמה מגזינים ונחשב למתקדם ביותר (יותר טוב ונוח מהשיניים הרחבות שהיצרנים הגדולים משווקים - כי הרבה יותר קל לכוון אותו). אבל כל זה משמיעה ולא מהתנסות.

אשמח לשמוע חוות דעת שלך על המתקן, ומה החוזקים שלו והחולשות (לעומת פטנטים אחרים שהשתמשת בעבר) - ברור לי שחייבים להיות מאוד עדינים בחריטה כשזה מה שמחזיק - כי זו אחיזה יחסית קלה (ולכן משמש רק לחריטה הסופית ולגימור).
סחטיין על הביצוע - לשמחתי יש לי לפחות שתי גרסאות של התוכניות, וב"ה כשתגיע הנסיכה החדשה אבנה לי אחת כזאת לקערת הסלט הראשונה... אבל הנסיכה מתעכבת :cry: (מצד שני, אין לי ממש איפה לשים אותה כרגע, כך שהכל לטובה!).
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 13 ינואר 2008, 15:36

yehuda levy כתב:החולשה ביחידה שיש למתקן כרגע אלה הגומיות בגלל הצורה הגלילית ,אני מחפש להחליף אותן במשהו אחר שיהיה דומה לחרוט הפוך,ודק יותר,
אשמח אם למישהו מהחברים יש משהו דומה או יודע היכן ניתן לרכוש,ישנם מגומי קשיח שמשמשים כבולמי זעזועים לכל מיני מכשירים

הדבר היחיד שעולה במוחי, ונראה לי שיעזור זה לחפש בחנויות לציוד משרדי את התחתיות של כסאות מגומי (מהסוג הישן), אם אינני טועה הם חרוטיים בדרך כלל.

יכול להיות שתצטרך למלא אותם במשהו כי החור גדול מדי, ותמיד אפשר לחרוט אותם לצורה המועדפת :wink:

ושוב תודה... מתי אתה מעלה את התמונות (כולן) לגלריה? זה שווה שמירה לדורות הבאים!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הקודם

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים