חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

היכן לחפש פוטר משומש?

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

היכן לחפש פוטר משומש?

הודעהעל ידי haim_gds » 08 מאי 2014, 23:46

שלום, אני חדש כאן וחדש בתחום.

כרגע אני חורט בין עוקצים עם מחרטת ג'ט 1.5 כבר זמן מה. בגדול, חרטתי לא מעט גלילים ובזמן האחרון גם מספר גביעים (בין עוקצים...). לפני כשנה, כאשר התחלתי לללמוד לחרוט עבדתי עם פוטר וחרטתי מספר כוסות (לא מוצלחות במיוחד) והייתי שמח לחזור לסוג זה של חריטה.

ניסיתי לחפש פוטר לג'ט ולא מצאתי דבר (אני לא ממש מכיר את כל המושגים בתחום), הבנתי כי פוטר כזה חדש אינו זול ובתור מתחיל אני מנסה להמנע מהוצאות גדולות. מישהו יודע אם ניתן להשיג פוטר כזה משומש?

בתודה, חיים.
haim_gds

Re: היכן לחפש פוטר משומש?

הודעהעל ידי yonchi » 09 מאי 2014, 01:17

תפנה ליהודה ורשבסקי יש לו מציאות וגם פוטרים חדשים זולים יותר שאולי יתאימו לך

ואתה תמיד יכול לחרוט עם פלטה ודבק חם
yonchi
סופר משתמש

Re: היכן לחפש פוטר משומש?

הודעהעל ידי umi » 10 מאי 2014, 03:29

פוטר זה דבר חשוב מאוד וכדי לך להשקיע, אפילו לאת לאת, אתה לא צריך את כל החלקים בפעם אחת. בהתחלה מספיק את הגוף עם בורק והלחיים ובמשך הזמן אתה יכול לקנות סוגים שונים של לחיים לפי הצורך.
על תקנה סינית פשוטה, מה זה פשוטה ?, בלי שם . למשל, לי יש BARRACUDA של PEN STATE האמריקאית שהיא טובה ועד היום היא בסדר והיא סינית. לאחרונה קניתי פוטר של AXMINSTER האנגלית שהיא עושה רושם טובה מאד. היה לי ניסיון מר עם פוטר (שבא במזוודה עם רוב הלחיים) ללא שם , סינית : שלא שווה כלום וזה סתם ביזבוז כסף, רואים מיד כמה שהיא בנויה לא טוב, לא סימטרית. אם תמצא משומש של VICMARK או של ONE WAY אלה מצויינות.
אני מציעה לך להיתייעץ לפני שאתה קונה, עם הפורום כאן, גם אם אתה קונה בזוק המקומי.
סמל אישי של המשתמש
umi
סופר משתמש

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים