חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

לונטה

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

לונטה

הודעהעל ידי umi » 18 נובמבר 2012, 00:27

בניתי לונטה מ MDF שני חתיכות מודבקות עם בסיס מלביד, גם שתי חתיחות מודבקות ועם תעלות. המקרות שמחזיקות את הגלגלים הם מעץ אלון די קשה.
הגלגלים בלי מיסבים, מפלסטיק . עדיין לא ניסיתי אותה בפועל, אבל נראה לי שזה יעבוד. חסר גובלים למקלות של הגלגלים.
קבצים מצורפים
PB170738.JPG
PB170753.JPG
PB170746.JPG
סמל אישי של המשתמש
umi
סופר משתמש

Re: לונטה

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 18 נובמבר 2012, 09:03

הי אומי, כל הכבוד... נראה מעולה!
נראה לי שהגלגלים יעבדו נהדר גם בלי מיסבים, אבל הייתי שם שם איזה חומר סיכוך בכדי שלא ישרפו בחיכוך עם הבורג...
למען האמת גם גלגלים לא מסתובבים כלל הלונטה תעבוד היטב, אבל החום שיווצר במגע עם העץ הנחרט, יכול לשרוף את העץ, לכן עדיף שיסתובבו הגלגלים. מיסבים זה פשוט חוסך את הצורך בסיכוך.

אפשר לסכך עם גריז או סיליקון (יחזיק פחות), או אפילו עם סבון כלים (ילכלך כי זה נוזל) ועוד הרבה אופציות...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי zvika002 » 18 נובמבר 2012, 09:21

אומי
לונטה שבנית טובה (אחת דומה לזו משרתת אותי זמן רב)
2 הערות:
1.יש לשים גובלים למובילים של הגלגלים כדי שלא יוכלו להסתובב סביב הבורג-3 שקעים בגוף העגול או 2 גובלים חיצוניים לכל מוביל
2.יש להשתמש בברגים בהם ה הברגה רק בחלק העליון שלהם כך שהגלגל בשעת פעולתו מסתובב על משטח ישר ולא על הברגה
zvika002
סופר משתמש

הודעהעל ידי umi » 18 נובמבר 2012, 12:54

תודה.
לא סמתי בינתיים שום חומר נגד חיכוך כי: (לצביקה) ההברגה היא רק מחוץ לגלגל, החלק של הבורג בתוך הגלגל הוא חלק. בנוסף לפרפר שסוגר את הגלגל שמתי את הברגים המקוריים של הגלגל שעוצר את הפרפר מלהסתובב כי הבורג הזה (המקורי) רק מבריג את הקצה, לא נכהס יותר בתוך הבורג.
כתבתי שעוד חסר לי לשים גובל, אני אעשה את זה. מקווה שיעבוד.
במיקרה שהגלגלים יתחממו בפעולה, שלא נראה לי שיקרה כי פלסטיק לא מתחמם כל כך, ואם כן מתמוסס, או אני תועה ?, אז אנסה להשיג גלגלים עם מיסבים.
תודה רבה על ההערות וכל ביקורת מתקבל בהערכה.
סמל אישי של המשתמש
umi
סופר משתמש

הודעהעל ידי dudi » 18 נובמבר 2012, 13:58

אומי,
אחרי שגלגלי הפלסטיק שלי נמסו מחום קניתי רולר בליידס משומשים (5$) ולקחתי מהם את הגלגלים (כולל מיסבים) אם תהיה לך בעיה ממליץ לעבור לגלגלי רולר בליידס :)
לי יוצא הרבה להתחיל ללא הג'יג לתמיכה (תפסנית ועוקץ חי) ואז לשים את הג'יג ולהוציא את העוקץ החי. אישית אני מעדיף שאפשר יהיה לשים את התמיכה כשהעוקץ עדיין תומך. בגלל שג'יג שלך עיגול סגור זה לא מתאפשר.
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הודעהעל ידי ykyk » 18 נובמבר 2012, 14:48

אין בעיה עם זה שהלונטה סגורה כי יש נוקדת מרכז .
אז משתים את הרוכב ומרכיבים את הלונטה ובא גואל לישראל

עבודה יפה
עשה ביקור בשוק ביפו תמצא מלא גלגלים עם מסבים בגרושים.
סמל אישי של המשתמש
ykyk
סופר משתמש

הודעהעל ידי umi » 18 נובמבר 2012, 15:22

חשבתי על פתוח, אבל מעץ, נראה לי שלא יהיה מספיק חזק. חשבתי על סגור שאפשר לפתוח, כמו שיש אחת כאן בגלריה אבל החלטתי להתחיל עם סגור.
אתמול הסתובבתי בשוק הפישפישים ביפו: ולא מצאתי רולר בליידס או מיסבים.
סמל אישי של המשתמש
umi
סופר משתמש

הודעהעל ידי gal-galim » 19 נובמבר 2012, 23:19

נראה יפה מאוד.
אני עשיתי גם כן אחת והשתמשתי בגלגלים ללא מיסבים בתחילה אלא רק גלגל שסובב על ציר (כמו הבורג במקרה שלך) והם התחממו ונמסו לי די מהר, אני כן מציע לך להשקיע ולקנות במשהו כמו 150-180 שח גלגלים של רולר בליידס לדעתי חשוב שיהיו חדשים כי אחרת הם לא יהיו מאוזנים, (ברולרים הגלגלים לא נשחקים במידה שווה)
בהצלחה

מצרף לינק לגלגלים
http://gymshop.co.il/products/828.html
gal-galim
סופר משתמש

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד