חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

התייעצות בהכנת שעון

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

התייעצות בהכנת שעון

הודעהעל ידי photon » 19 מרץ 2012, 12:11

אני מעוניין להכין שעון לארוסתי שלי, וחשבתי על כמה אופציות. העלתי ציורים שלהם לכאן, צבע כהה יותר=העץ עמוק יותר (במילים אחרות, הלבבות בולטים מהשעון).
תמונה
באופציה השניה והשלישית יש לי קצת בעיה עם חלק מהמספרים, שחלק מהם יצאו גם על הלב וגם מחוץ ללב, ואני לא יודע איך לעשות אותם.
בעיקרון אופציה ג' היא המועדפת עלי, חשבתי לצבוע את הלב באדום חזק. לגבי השעון עצמו והמספרים אני עוד בהתלבטות.

מה אתם אומרים, מה עדיף? אני פתוח לשינויים, לא לחוץ לי דווקא על שלשת האופציות האלו, אם יש לכם רעיון לשעון שבת תאהב - אני פתוח להצעות.
חשבתי גם על להוסיף אולי טקסט כלשהו, יש לכם רעיונות?

דבר אחרון ואולי הכי חשוב:
זו העבודה הראשונה מהסוג הזה שאני עושה, גילפתי ממש טיפה בסתם עץ שמצאתי בשביל לבדוק אם אני יכול והיה סבבה. השאלה היא עד כמה זה ישים בתור עבודה ראשונה (לי אישית זה לא נראה מסובך כ"כ, אבל אולי אני טועה) ושאלה שניה היא איזה כלים אני צריך בשביל זה (מה שעשיתי עשיתי עם סכין יפני, קצת קשה), כמה בערך אמורים לעלות כלים פשוטים (אם זה עשרות או מאות) ואיפה יש חנות טובה בירושלים.

יצא קצת יותר ארוך ממש שחשבתי, תודה רבה רבה!
photon
משתמש ותיק

Re: התייעצות בהכנת שעון

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 19 מרץ 2012, 12:31

קודם כל ברוך הבא בצל קורתנו, נקווה שזו לא תהיה העבודה האחרונה.
דבר ראשון אני מבקש להפסיק לגלף עם סכין יפני, בפעם האחרונה שניסיתי את זה סיימתי עם 13 תפרים באצבע, לא חוויה חיובית לכל הדעות.
לא חייבים סכין מקצועית (למרות שעדיף), אבל כדאי סכין עם להב הרבה יותר קשיח מסכין יפנית (נגיד אולר של ויקטורניקס שיש להרבה אנשים זה סבבה).
חשוב גם שיהיה חד.

לגבי העבודה עצמה, לא הבנתי אם זה שעון יד או קיר (בקיצור מה הגודל המתוכנן) - אני אוהב את כל האופציות ששמת, ומבחינת התאמת המספרים, אני חושב שזה יכול להיעשות בכולם, אם על ידי הרחבת העיגול החיצוני טיפה (ולמקם אותם שם), או למקם אותם בתוך הלב המרכזי - בקיצור, לשבת קצת עם נייר ועיפרון ולצייר עד שיוצא משהו שאתה אוהב. אני חושב שלא משנה מה תעשה היא תאהב את זה מאוד - פשוט מהעובדה שהכנת משהו עם הידיים שלך במיוחד בשבילה...

כלים שימושיים: מסור ידני פשוט, יאפשר לך לחתוך את הלבבות ואז תוכל להדביק אותם אחד על גבי השני במקום דוקא לגלף אותם בתוך העץ - שזה עבודה הרבה יותר קשה - וצריך גם קצת דבק.
בשביל הגילוף, כמו שאמרתי סכין טובה, ואולי מפסלת קטנה או שתיים.
חנויות בירושלים, יש שתי חנויות אומנות במרכז העיר קרובות למדי אחת לשנייה קרוב לבצלאל (אחת ממש בתחילת רחוב בצלאל נקראת ידי אומן, והשנייה גם ליד). הן מחזיקות במלאי כלי גילוף בסיסיים שיספיקו לך ובמחירים סבירים, גם תוכל למצוא שם צבעים כרצונך, שבלונות וחומרים לגימור (לקה וכדומה).

לא לשכוח גם נייר לטש

בהצלחה, ונשמח לראות תמונות של התהליך והמוצר המוגמר.

אם אחרי הפרוייט יהיה לך חשק ללמוד את הנושא יותר לעומק, יש מספר קורסים שאפשר לעשות בשביל ללמוד יותר טוב, גם טכניקה וגם היכרות עם התחום, תמיד מומלץ בשביל להימנע מטעויות.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

Re: התייעצות בהכנת שעון

הודעהעל ידי photon » 19 מרץ 2012, 12:43

אוקיי, קודם כל תודה על התגובה.
השעון אמור להיות שעון קיר, ויש לי כמה שאלות על מה שכתבת:
לגבי הלבבות, עד כמה זה מסובך לגלף אותם?
נייר לטש הכוונה נייר שיוף או שזה משהו אחר?

לגבי הקורס, אני ממש רוצה לעשות אותו, הבעיה שכרגע אני סטודנט אז אין לי זמן לזה. אולי אחרי התואר נצליח.

ושוב, תודה רבה!
photon
משתמש ותיק

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים