חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

ידית תוצרת בית למפסלת

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

ידית תוצרת בית למפסלת

הודעהעל ידי oferco » 16 מאי 2011, 11:32

למפסלת החביבה עלי - סקיו "1/2 - היתה ידית קצרה (10 ס"מ). עם ידית כזו קשה לעבוד והחלטתי להחליף אותה. בתור מושבניק ותיק, שהחליף לפני שלשים שנה את צנרת השקיה מברזל לפלסטיק, יש לי כמויות נאותות של צינורות ברזל. חתכתי מצינור "1 חתיכה של 50 ס"מ, תקעתי פנימה בכוח מקל של מטאטא לעומק 25 ס"מ, קבעתי את המקל בצינור בעזרת בורג עץ 20 מ"מ במרחק של כ- 20 ס"מ מהקצה, קדחתי חור באמצע קוטר המקל ותקעתי את המפסלת בחור. המפסלת כבדה, אבל כאשר היא שעונה על תומך הכלים המשקל אינו מורגש וזה עובד יופי.

בדקתי, ואפשר להכין ידיות גם מצינור "3/4 (צריך לחרוט קצת את המטאטא) וצינור "1-1/4, כאשר צריך לקבע את המטאטא יותר חזק (אפוקסי וברגים)

תמונה מצורפת.
נערך לאחרונה על ידי oferco בתאריך 18 מאי 2011, 18:57, נערך פעם אחת בסך הכל.
oferco

Re: ידית תוצרת בית למפסלת

הודעהעל ידי zigi » 16 מאי 2011, 11:43

אין טוב יותר ממראה עיניים, אז צלם והראה לנו, בכל מקרה כל הכבוד על היוזמה
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

הודעהעל ידי dudi » 17 מאי 2011, 00:02

ידית מפסלת חריטה של 10 ס"מ זה באמת מאוד קצר. אבל אולי זה אומר שזאת לא מפסלת חריטה או מפסלת שמיועדת למחרטות מיני.
אישית אני מעדיף שידיות המפסלת יהיו מעץ. גם בגלל המשקל וגם מבחינת המגע והצורה הארגונומית. אחד הפרוייקטים שהרבה חרטים גאים בו זה ידיות המפסלות שלהם שהם הכינו בעצמם. כל שאתה צריך הוא שארית ארוכה של עץ קשה.
אבל גם אני משתמש בצינור ברזל :oops: כדי ליצר את טבעת החיזוק בקצה.
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הודעהעל ידי oferco » 18 מאי 2011, 19:03

תמונה מצורפת

חרטתי ידיות מעץ - ידית של את שפיכה (כזו שמוציאים איתה את הזבל של המטילות מתחת לסוללות ההטלה) הפכה לשלש ידיות של מפסלות. אבל הידית הזו מדברת אלי יותר. ארגונומית אין הבדל משמעותי - התמיכה מאחורנית היא קלה
קבצים מצורפים
.JPG
oferco

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים