חברים שלום,
ניסיתי לחרוט טבעת אבל היא נשברה
ניסיתי להדביק שני עצים עם כיוון אחר וזה עדיין לא החזיק
מישהו הצליח להכין טבעת עמידה?
אתגר - טבעת
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
אתגר - טבעתחברים שלום,
ניסיתי לחרוט טבעת אבל היא נשברה ניסיתי להדביק שני עצים עם כיוון אחר וזה עדיין לא החזיק מישהו הצליח להכין טבעת עמידה?
Re: אתגר - טבעתDoes Irish weeding goblet with captive rings count?
The tool for that is very unique, it comes with several ring sizes and requires quite a bit of work.
Re: אתגר - טבעתיפה מאד , עבודה מאתגרת ותמיד יש את החשש שאוטוטו הטבעת נשברת בזמנו השתעשתי ברעיון ועשיתי מס' חפצים עם טבעת , סבלנות הוא שם המשחק , הנה אחד לדוגמא :
Re: אתגר - טבעתאם אתה מתכוון לטבעת כלואה אז מנסיוני הדל קודם כל חשוב סוג העץ. על עצים יותר פריכים זה מאוד קשה. על אקליפטוסים לדוגמה זה תמיד מצליח לי. בניגוד למשיב הראשון אני משתמש בסקיו ואין לי כלי יעודי. הטכניקה שאני משתמש זה להשאיר כמה שיותר מקום משני צידי הטבעת. לעגל את הפינות החצוניות. לעגל פינות פנימיות עם הקצה הארוך של הסקיו בזהירות כל פעם קצת מכל צד עד שהטבעת משתחררת. אז אני מזיז את הטבעת הצידה (לפעמים מדביק עם סלוטייפ) וממשיך לעבד את הגליל. חשוב לזכור שהכי קל להחליק את הטבעת כל זמן שהיא עדיין לא מופרדת ולכן כדאי להביא אותה כמה שיותר קרוב לגמר לפני הניתוק.
Re: אתגר - טבעתהגובלט מאוד יפה. מאיזה עץ הוא עשוי?
Re: אתגר - טבעתThe first is made out of California Walnut, the second is Cherry
Re: אתגר - טבעתתודה,
זה מעניין כי לפי התמונות קצת קשה לי לראות שמדובר בשני עצים שונים. האם זה בגלל הפיניש, התאורה והצילום, התכונות הדומות של העצים האלו או שפשוט עייני לא חדה מספיק?
Re: אתגר - טבעתטבעות זה בעיה ידועה מכיוון שתמיד חצי אחד הוא End Grain ולכן הטבעת מאוד שבירה בחלקה...
לכן הפסיקו רבים לייצר את הרעשן המפורסם לילדים מכייון שאם ילד שובר טבעת תוך כדי משחק זה עלול להיות מסוכן. כמובן שאם אתה מוצא עץ שבו החלק הזה חזק - אז פתרת את הבעיה כמו שכותב דודי, אם אתה מיומן בסקיו - לא צריך שום דבר אחר, אני בזמנו "ייצרתי" כלי יעודי לחלק האחרון של הטבעת (לנקות מלמטה) עשוי ממפתח אל-אן שקצת השחזתי ועיקמתי לפי הצורך (מתאים לגדלים רבים של טבעת - עד עובי מסויים), פשוט כדי שיהיה יותר קל. פשוט צריך קצת סבלנות והבנה של מה בדיוק עושים). עם הכלי נועד לתצוגה בלבד, הטבעת לא תישבר מעצמה.
Re: אתגר - טבעתהתכוונתי לטבעת לעצבע
איזה עץ מספיק חזק, ואולי אפשר לשלב ברזל לחוזק מישהו ניסה פעם משהו כזה?
Re: אתגר - טבעת
מדובר באותה טכניקה פחות או יותר, אפילו קצת יותר פשוט (כי אין צורך לעבוד במקום מוגבל). בהחלט אפשר לשלב ברזל (או כל מתכת אחרת כמו נחושת או פליז - יותר קל לעבוד איתן), אני ממליץ לשים את המתכת בתור צינורית פנימית (כמו שעושים בעטים) ואת הטבעת לחרוט לעובי המתאים ולהלביש על הצינורית עם דבק.
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים | |||||