אגרטלים
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
Re: אגרטליםהי דודי,
שנה טובה ומתוקה גם באוסטרליה הרחוקה! אישית האגרטלים לא בדיוק בטעם שלי, אבל אני אוהב את ההרפתקנות והשילוב עם הזכוכית. הכי אני אוהב את ההוא שמתחבא מאחורה - החלק התחתון והזכוכית נראים מעולה, הייתי מנסה בפעם הבאה ללכת על מראה קצת יותר עדין בחלק העליון - שנראה קצת שמן מדי למה שמתחתיו... גם את הבסיסים בשתיים האחרים אני אוהב למדי... שתהיה שנת יצירה והתחדשות! משה
Re: אגרטליםא. שתהיה שנה טובה בכל העולם.
ב. האמת שלא הצלחתי לזהות את הזכוכית עד שלא קראתי את דברי משה. נראה מעניין מאד ומוצא חן בעיני. ג. ספר קצת על שילוב הזכוכית ושיטות החיתוך שלה.
Re: אגרטליםהאמת שכל נושא השילוב של הזכוכית הממוחזרת הוא עדיין בשלב הניסוי וחיפוש ומידי פעם אני מעלה פה חלק מהתוצרים בתקווה לקבל קצת משוב.
האגרטלים הם למעשה בקבוקים מקושטים. השניים הקדמיים הם בקבוקים פקוקים ללא תחתית שעומדים הפוך (אחד בקבוק בירה מכבי ישן והשני בקבוק יין). האחורי הוא בקבוק יין שצוורו קטום. חיתוך הבקבוקים נעשה בעזרת הג'יג שכבר תארתי כאן בעבר http://www.nagaroot.com/forum1/viewtopi ... 195&t=2795. אחר היתרונות של האגרטלים הללו הוא שכל פנים האגרטל הוא זכוכית ולכן אין חשש למלא אותו מים. בתמונות קצת מתפספס האלמנט של משחקי ההשתקפות דרך הזכוכית בשינוי תאורה או זווית מבט שמוסיף הרבה עיניין לאגרטלים. אני מסכים לחלוטין עם משה שדרושה עוד עבודה כדי להגיע לפרופורציה/גאומטריה יותר נכונה או אטרקטיבית.
לדעתי יש משהו יפה בחוסר "פרופורציות" המקובלותיש בכלים שלך משהו אחר שמבהיר לכל מי שרואה אותם שזה מאסטר פיס, ולא כלי שיוצר במזרח.
אהבתי את הכלים מאוד, ואת השילובים.
Re: אגרטליםשנה טובה מייט
קודם כל שאפו על החדשנות והתעוזה ,צריך את זה אם רוצים להגיע למשהו אחר. בקשר לביצוע יש לי כמה שאלות, קודם כל האם התנועה של העץ לא יוצרת לחץ גדול מידי על הזכוכית? או יוצרת מרווח בחיבור בינה לעץ ? אם כן איך אתה פותר את זה ? דבר שני אני מניח שאתה מרכיב את החלקים אחרי החריטה, יש אפשרות לסובב את זה אחרי שזה מורכב ולהמשיך לחרוט? או שזה יתנפץ? בקשר לעיצוב כבר העירו הערות מחכימות ונכונות בעיקר בנוגע לפרופורציות. אגב אני הייתי חושב שיש לזה פוטנציאל להיות מנורות לא רק אגרטלים. חג שמח ושנה טובה
Re: אגרטליםנושא תנועת העץ הוא נקודה מעניינת. אני לא הייתי מודע לה ואכן חלק מהמנרות (אלו שמודבקת להן טבעת עץ על השוליים של הזכוכית) נסדקו בזמן השימוש. לדעתי זה נבע מהתפשטות שונה של הזכוכית והעץ כשהנר דולק. מעבר לכך שזכוכית הצינצנות היא דקה.
הפתרון היה להשאיר מרווח מעט יותר גדול בטבעת ולהשתמש בדבק יותר גמיש. מאז נפתרה הבעיה. באגרטלים הזכוכית יותר עבה ואין שינויים טרמיים קיצוניים אני מאמין שהסיכוי לסדקים נמוך יותר. נראה לי מסוכן מידי לעבוד על אגרטל מורכב. אפילו אם מצליחים עם אחד או יותר תמיד קיים סיכוי שיעופו חלקים ושברי זכוכית. אין לי אמצעי בטיחות להתמודד עם סיכון כזה ולכן אני נמנע מלעשוות זאת.
Re: אגרטליםתודה רבה לכל המגיבים.
גמר חתימה טובה לכולם.
Re: אגרטליםאכן רעיונות מענינים.
כדבק גמיש הכי "פרימיטיבי", הייתי מנסה סיליקון (RTV). אני בטוח שעדיין לא מאוחר, בשירשור המיתקן לחיתוך זכוכית דובר על שמן. אז ככה, כאחד שחתך מאות לוחות זכוכית עם גלגלת טונגסטן, הסוד הוא ........ נפט, כן, זה מה שמשתמשים כל הזגגים וזה הכלי שמותקן גם במכונות חיתוך ממוחשבות. כמובן שטרפנטין גם יעבוד. למי שאין את הכלי עם המיכל כידית, מומלץ להעביר פס על טואי החיתוך בעזרת מברשת קטנה. הבהרה: OIL BASED לקות וצבעים, הכוונה לבסיס טרפנטין, ואולי מכאן האי הבנה בקשר לחותך עם המיכל שמוגדר באופן דומה.
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד | |||||