חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

השחזה מה עדיף?

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

השחזה מה עדיף?

הודעהעל ידי gal-galim » 16 יוני 2009, 23:29

אני מתעסק לאחרונה בענייני השחזה האם עדיף להשתמש בגרעיניות עדינה יותר או אולי פחות עדינה ? לדברי ורשבסקי ( ככל שאני זוכר במדוייק ) שמצטט מומחה גרמני עדיף גרעין 60 : " כי זה עובד כמו סכין של לחם" -ואז בעצם שטח המגע עם של המתכת עם העץ גדל .לטענתו ככל שהמפסלת חדה יותר כלומר מלוטשת ממורקת היא הופכת קהה מהר יותר.
אני מתחבט בזה שאלתי לפורום המכובד מה דעתכם?
gal-galim
סופר משתמש

Re: השחזה מה עדיף?

הודעהעל ידי max63 » 17 יוני 2009, 10:46

ליהודה נסיון רב משלי אבל אני נוטה לא להסכים בכלל. האפקט פה הוא לא של חיתוך כמו סכין לחם, שם יש אפקט של ניסור, אלא חיתוך כמו של קולפן ירקות. במקרה שלנו עדיף חד וכמה שיותר. אם הייתה צודק, היית רואה כלים משוננים מופיעים בשוק.
האבן המומלצת היא של 80 או 120, עם נטייה ל120, על זה רוב החרטים מסכימים. 60 זה גס מדי ומשמש ר בעצוב מחדש של הלהב. עוד יותר עדין דורש קרור מים, כמו בטורמק. במקרה שלנו מומלץ על קרור באמצעות אבן לבנה אשר נוטה פחות להתחמם, וזאת רק משום שהיא פריכה יותר ונוטה להתפורר במקום לשרוף את המתכת.
גימור חד יותר מאפשר גימור נקי יותר בחריטה. במקרים קיצוניים, כגון חריטת endgrain או burl, אם הלהב לא חדה במיוחד מקבלים קריעה של הסיבים (tear out).
המקפידים אפילו עוברים שלב של honing אחרי ההשחזה באמצעות משחות מתאימות על גבי גלגל עור או MDF. שיטה זו נותנת גימור ראי כמעט ומונעת צורך לחזור להשחזה באותה תדירות.
מקס
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

Re: השחזה מה עדיף?

הודעהעל ידי yd » 17 יוני 2009, 20:14

היות והמקצוע שלי זה מכניקה שזה אומר חרטות,כרסום, השחזה אני יודע שככל שאתה עולה במספר גודל הגרעין קטן .אצלנו במשחזות הכלים משתמשים בגרעין 46 היות והגודל מתאים לכל סוגי ההשחזה ולכל סוגי המתכות פרט לוידיה שהיא צריכה אבן יהלום כדי שנוכל להשחיזה
yd
סופר משתמש

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים