חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

עזרה בפרוייקט קצת יומרני - אבל כיפי!

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

עזרה בפרוייקט קצת יומרני - אבל כיפי!

הודעהעל ידי menny » 03 יוני 2009, 00:25

שלום לכולם,
שמחתי מאוד לגלות את הפורום הזה!

אני רוצה להכין לבתי הקטנה לירה - למי שלא יודע זה כמו נבל קטן (זה הכלי שדוד המלך נגן בו - כינור דוד...)

ראו תמונה:

http://www.bellalunatoys.com/_images/mu ... nglyre.jpg

יש לי ניסיון מאוד מועט בגילוף אבל הרבה מוטיבציה!
אשמח לקבל הדרכה מכם:
1. באיזה עץ להשתמש? איפה אפשר להשיג אותו (עדיף באיזור ירושלים)
2. באיזה גודל של עץ כדאי להתחיל כדי להגיע ללירה באורך 30 ס"מ וברוחב 20 ס"מ?
3. את החור הפנימי כדאי לקדוח או לגלף לאט לאט?

תודה רבה על העזרה!
מני
menny

Re: עזרה בפרוייקט בניית לירה - המלצה

הודעהעל ידי max63 » 03 יוני 2009, 12:52

מני,
בניית כלי נגינה הוא תת-מקצוע של נגרות העומד בפני עצמו. ממליץ לפנות לפורום חדש יחסית העוסק רק בזה, מנוהל ע"י אחד מחברנו הטובים ירון, כאן:
http://community.walla.co.il/?w=/303/3199
בהצלחה,
מקס
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

Re: ֳ²ֳ¦ֳ¸ֳ₪ ֳ¡ֳ´ֳ¸ֳ¥ֳ©ֳ©ֳ·ֳ¨ ֳ¡ֳ°ֳ©ֳ©ֳ÷ ֳ¬ֳ©ֳ¸ֳ₪ - ֳ₪ֳ®ֳ¬ֳ¶ֳ₪

הודעהעל ידי elico » 03 יוני 2009, 19:24

ֳ¡ֳ°ֳ©ֳ¢ֳ¥ֳ£ ֳ¬ֳ·ֳ¥ֳ£ֳ®ֳ© ֳ¹ֳ₪ֳ­ ֳ₪ֳ®ֳ·ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ°ֳ©ֳ­,
ֳ ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ÷ֳ© ֳ¹ֳ®ֳ§ ֳ¬ֳ£ֳ²ֳ÷ ֳ®ֳ₪ֳ¥ ֳ₪ֳ®ֳ·ֳ¥ֳ¸ ֳ¬ֳ¦ֳ₪ ֳ¹ֳ¦ֳ₪ ֳ«ֳ©ֳ°ֳ¥ֳ¸ ֳ£ֳ¥ֳ£,
ֳ ֳ­ ֳ¦ֳ₪ ֳ ֳ«ֳ¯ ֳ®ֳ¥ֳ±ֳ®ֳ× ֳ ֳ°ֳ© ֳ®ֳ¥ֳ«ֳ¯ ֳ¬ֳ₪ֳ²ֳ°ֳ¥ֳ÷ ֳ¬ֳ ֳ÷ֳ¢ֳ¸ ֳ¹ֳ¬ֳ× ֳ¡ֳ¹ֳ®ֳ§ֳ₪,
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

Re: עזרה בפרוייקט בניית לירה - המלצה

הודעהעל ידי menny » 03 יוני 2009, 22:16

ראשית, אני רחוק מלהיות מוסמך אבל הנה מאמר מאוד קצר ששופך אור על הנושא:

http://www.harpspectrum.org/historical/ ... hort.shtml

אם תרצה עוד מידע, אני יכול לנסות עם ידידה שלי שבטוח תוכל לתת לי עוד מידע.

בכל מקרה, אם הכוונה שלך בהענות לאתגר היא שאתה מוכן להדריך אותי, זה ישמח אותי מאוד!
תודה, מני
menny

Re: ֳ²ֳ¦ֳ¸ֳ₪ ֳ¡ֳ´ֳ¸ֳ¥ֳ©ֳ©ֳ·ֳ¨ ֳ¡ֳ°ֳ©ֳ©ֳ÷ ֳ¬ֳ©ֳ¸ֳ₪ - ֳ₪ֳ®ֳ¬ֳ¶ֳ₪

הודעהעל ידי elico » 04 יוני 2009, 18:18

ֳ¬ֳ  ֳ ֳ¥ֳ«ֳ¬ ֳ¬ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ¬ֳ× ֳ¹ֳ₪ֳ¹ֳ÷ֳ«ֳ°ֳ²ֳ÷ֳ©, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ¡ֳ«ֳ¬ ֳ¦ֳ ֳ÷ ֳ°ֳ¸ֳ ֳ₪ ֳ¬ֳ© ֳ´ֳ¸ֳ¥ֳ©ֳ©ֳ·ֳ¨ ֳ®ֳ²ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¯,

ֳ¡ֳ ֳ¥ֳ´ֳ¯ ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ±ֳ© ֳ§ֳ¹ֳ¥ֳ¡ ֳ¬ֳ£ֳ²ֳ÷ ֳ ֳ­ ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ®ֳ²ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¯ ֳ¡ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ÷ ֳ©ֳ£ ֳ°ֳ¨ֳ¥, ֳ ֳ¥ ֳ₪ֳ²ֳ©ֳ·ֳ¸ ֳ₪ֳ®ֳ¥ֳ¶ֳ¸ ֳ₪ֳ®ֳ¥ֳ¢ֳ®ֳ¸,
ֳ¡ֳ«ֳ¬ ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ₪ ֳ²ֳ©ֳ·ֳ¸ ֳ₪ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ«ֳ ֳ¯ ֳ₪ֳ©ֳ  ֳ´ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ¬ ֳ¹ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ¢ֳ± ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ·ֳ¸ֳ¥, ֳ ֳ³ ֳ«ֳ© ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ®ֳ÷ֳ ֳ©ֳ­ ֳ¢ֳ­ ֳ®ֳ²ֳ¨ ֳ¢ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ³ ֳ¬ֳ²ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ¸, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ¦ֳ₪ ֳ¡ֳ¹ֳ¬ֳ¡ ֳ¹ֳ°ֳ©,

ֳ¡ֳ¡ֳ§ֳ©ֳ¸ֳ÷ ֳ₪ֳ²ֳµ ֳ®ֳ¯ ֳ₪ֳ¸ֳ ֳ¥ֳ© ֳ¬ֳ¡ֳ§ֳ¥ֳ¸ ֳ¡ֳ²ֳµ ֳ§ֳ¦ֳ· ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ§ֳ£ ֳ¡ֳ¢ֳ¬ֳ¬ ֳ₪ֳ®ֳ÷ֳ©ֳ§ֳ₪ , ֳ£ֳ¥ֳ®ֳ°ֳ© ֳ¹ֳ ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ÷ֳ© ֳ®ֳ¹ֳ÷ֳ®ֳ¹ ֳ¡-ֳ®ֳ°ֳ±ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ₪, ֳ¬ֳ¢ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ«ֳ₪ֳ₪, ֳ ֳ¥ ֳ¡-ֳ©ֳ¥(U) ֳ¬ֳ¢ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ¡ֳ₪ֳ©ֳ¸, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ¢ֳ­ ֳ£ֳ¥ֳ¡ֳ£ֳ¡ֳ¯ ֳ©ֳ«ֳ¥ֳ¬ ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ ֳ©ֳ­,

ֳ¬ֳ¢ֳ¡ֳ© ֳ ֳ¥ֳ´ֳ¯ ֳ₪ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ¦ֳ₪ ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ·ֳ¸ ֳ÷ֳ¬ֳ¥ֳ© ֳ ֳ¬ֳ¥ ֳ«ֳ¬ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ₪ֳ©ֳ¹ֳ¢ ֳ©ֳ£ֳ×,
ֳ«ֳ£ֳ ֳ© ֳ¹ֳ÷ֳ¶ֳ©ֳ©ֳ¯,

ֳ¡ֳ°ֳ¥ֳ±ֳ³ ֳ°ֳ·ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ®ֳ ֳ¥ֳ£ ֳ§ֳ¹ֳ¥ֳ¡ֳ₪ ֳ ֳ©ֳ× ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ₪ֳ¥ֳ¬ֳ× ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ¦ֳ₪ ֳ®ֳ©ֳ÷ֳ¸ֳ©ֳ­, ֳ¥ֳ ֳ÷ ֳ ֳ¥ֳ´ֳ¯ ֳ₪ֳ«ֳ©ֳ¥ֳ¥ֳ°ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ¬ֳ₪ֳ­, ֳ¹ֳ¦ֳ₪ ֳ£ֳ¥ֳ¸ֳ¹ ֳ®ֳ·ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ©ֳ¥ֳ÷ ֳ¡ֳ´ֳ°ֳ© ֳ²ֳ¶ֳ®ֳ₪,
ֳ®ֳ₪ ֳ¢ֳ­ ֳ¹ֳ ֳ°ֳ© ֳ®ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ¹ֳ₪ֳ«ֳ¬ֳ© ֳ₪ֳ¦ֳ₪ ֳ¡ֳ°ֳ¥ֳ© ֳ²ֳ¬ ֳ±ֳ¥ֳ¬ֳ­ ֳ´ֳ°ֳ¨ֳ¨ֳ¥ֳ°ֳ©, ֳ«ֳ× ֳ¹ֳ¡ֳ«ֳ¬ ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ₪ ֳ÷ֳ£ֳ¸ֳ¹ ֳ¬ֳ¬ֳ®ֳ©ֳ£ֳ₪ ֳ¡ֳ´ֳ°ֳ© ֳ²ֳ¶ֳ®ֳ₪ ֳ¡ֳ°ֳ¢ֳ©ֳ°ֳ₪, ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ¦ֳ₪ ֳ«ֳ¡ֳ¸ ֳ¡ֳ ֳ®ֳ÷ ֳ°ֳ¹ֳ ֳ©ֳ¸ ֳ¬ֳ±ֳ¥ֳ³
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים