|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי matansab » 11 מאי 2016, 16:54
שלום, אני חובב DIY שמעוניין להכנס לתחום הנגרות. מחפש המלצות לכלים עבור ההתחלה. כמו גם כללים לעבודה נכונה וכו'. יש ידע תיאורטי רב יחסית לחסר ניסיון, ויש כבר כמה כלים שיהיו רלוונטים עבור עבודות נגרות (סט מברגות, מקדחים, דרמל, משור אנכי) מניח שהשלב הראשון יהיה משור גרונג ומשור שולחן קטן.
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
נ.ב. אני מבאר שבע. אם יש חבר פורום מהאיזור שיחפץ בכך, אני מוכן להציע עזרה בתחום הרכב בתמורה לשיעורי נגרות.
-
matansab
- משתמש ותיק
-
על ידי matansab » 13 מאי 2016, 13:38
קיבלתי הודעה פרטית, שאיני יודע מדוע לא נכתבה בפורום. אפרסם ואענה כאן (מבלי לחשוף את השולח, אם ירצה יזדהה בעצמו) כדי להמשיך את הדיון בצורה ציבורית. שלום,
זו שאלה ענקית, שקשה לענות עליו. הכי טוב, לדעתי, זה להתחיל מפרוייקט שתוכל לעשות אם הכלים שכבר יש לך. תקנה עץ כבר די מוכן. כלומר תכנן את הפרוייקט בצורה כזאת שתוכל להשתמש בעץ מוכן (בדרך כלל אורן).
אולי תשקיע בעוד כלי אחד, לכל פרוייקט. ככה משך השנים בניתי לעצמי את הסדנה. תלמד את תוכנת sketchup . זה יעזור לך גם לחשוב על תכנון. אני רק התחלתי עם זה בזמן האחרון, ואני מצר על כך. (הגירסה החינמית)
השאלה הגדולה היא כמובן, איזה כלים. יש כמה שרשורים בנושא.
1. הכי חשוב בהתחלה, הינו משור שולחן. יש המון דגמים זולים ויקרים. אישית אני ממליץ לחובבים על ה בוש GTX 10X. עולה בערך 4000. יקר מעט, אבל השולחני היא אולי הכלי החשוב ביותר. נכון, תוכל לקנות זול יותר, אבל הזולים, תוך זמן קצר, יעצבנו אותך. יש רמה גבוהה יותר שיכול להגיע ל10-30 אלף ש"ח. אבל הבוש מעולה, קטן יחסית (לי יש בעיה של מקום - בניתי לו בסיס על גלגלים, ואני מזיז אותו למרכז החדר כשאני צריך אותו). 2. שואב. זה דבר שבדיעבד הייתי צריך לקנות מזמן, וזה נראה פחות חשוב כי זה לא מייצר שום דבר, אבל זה חשוב. מסוג יבש רטוב. 3. מברגה נטענת. בסוף יהיה לך גם רגיל (נטען) וגם אימפקט. שניהם חשובים, אבל בתחילה לך על רגיל. מקדחה חשמלית חשוב גם, אבל אים כמו נטענים. עם זה תתחיל. גרונג חשוב, אבל אם תלך ישר על שולחני טוב, ותבנה לו sled, תוכל כרגע לדלג עליו. כמובן, כמו כל כלי, יש לו מקום, והוא הנכון ביותר למצבים מסויימים, אבל שולחני חשוב הרבה יותר.
בכל מקרה תשקיע בכלים טובים. בוש, מקיטה, דה-וולט וכו. יש רמה גבוהה יותר אם יש לך אמצאים, וזה festool, אבל אם תלך בכיוון כזה, אז תלך על זה עד הסוף, כי אצלם זה הכל "מערכת". השואב למשל, מדבר עם הכלים, ונדלק אוטומטית בהדלקת הכלי. וכו. אבל ממש ממש יקרים. אבל אולי אתה היטקיסט או משהוא. אה מתחום הרכב. זה גם לא רע, נכון?
בהתחלה חשבתי שמסור שולחן הוא הכלי הראשון אותו עלי לקנות, ואחרי שקצת חשבתי על זה החלטתי שיותר חשוב לי מסור גרונג מכיוון שבפרוייקטים הראשונים אעדיף להשתמש בעצים ארוכים ולא בפלטות. מה נכון לעשות? כבר ממש הייתי על סף קניה של מסור גרונג פנדל עם סמן לייזר ב 1300 ש"ח. מבחינת מברגה ומברגת אימפקט. יש לי סט 18 וולט של מילווקי. יש לי גם מקדחת עמוד שעומדת מוזנחת וממתינה שאשמיש אותה. יש ברשותי גם עוד הרבה כלים אחרים, אבל יותר לשימושי מכונאות: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?557942 (יש תמונות גם אחרי העמוד הראשון) בעניין השואב, יש לי שואב רטוב/יבש של קרשר, האם ניתן להשתמש בו כשואב עבור כלי העבודה? מה קוטר הפיה הנהוגה בכלי עבודה? ואני כבר לא עוסק בתחום הרכב בצורה פורמלית, רק כתחביב. אבל עדיין אין דירה, אז משתדלים לצמצם בהוצאות לא הכרחיות.
-
matansab
- משתמש ותיק
-
על ידי Alex Milch » 13 מאי 2016, 14:13
אינני יודע כיצד ניתן לענות לך כל עוד לא ברור (לי לכל הפחות) האם רצונך להכנס לתחום הנגרות כתחביב או כמקור הכנסה.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי matansab » 13 מאי 2016, 14:14
תחביב בלבד.
-
matansab
- משתמש ותיק
-
על ידי reifba » 13 מאי 2016, 15:18
העניין עם עיסוק כחובב שאין לך הרבה זמן פנוי לנושא ואם לא תשיג תוצאת בזמן סביר תתעצב עד מאד. בגלל זה אני דווקא כן ממליץ לקנות כלים איכותיים הן יד ראשונה ובמקרה הצורך למכור אותן והן יד שניה ממותג מוכר שניתן עדיין לקבל עליהם שירות. שקול נא גם לרכוש כלים מארה"ב ישירות. כמעט על כל כלי שרכשת הצטערתי די מהר שלא רכשתי את אחד הכלים מהשורה הראשונה בשוק.
-
reifba
- סופר משתמש
-
על ידי matansab » 14 מאי 2016, 21:55
מצד אחד איני רוצה לרכוש כלים מאיכות ירודה. כמו בשאר הכלים שברשותי, תמיד השתדלתי לרכוש לפחות כלים מאיכות בינונית ומעלה. ומצד שני אני לא רוצה למצוא את עצמי בעוד חודשיים עם אוסף כלים חדשים ויקרים שאין לי זמן להשתמש בהם. אני חושב שעלי להתחיל מכלים בינוניים ולהתקדם כשידרש. בערך כמו שעשיתי עם כלי העבודה שלי. אני לא מפחד שפרוייקט יארך מעט יותר משציפיתי. עכשיו השאלה היא אם להתחיל ממסור גרונג או מסור שולחן? מה דעתכם על החברות shepach ו- Einhell ? בשיטוט באינטרנט מצאתי את המסור הזה שחשבתי לפני כמה ימים לרכוש: http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=3562 אני מניח שלא מדובר בכלי מהשורה הראשונה, אבל מצד שלי זה לא סקיל ב500 ש"ח. האם יתאים לחובב? ואם להתרחק, אז לאיזה כיוון כן ללכת? באיזה מחיר הגיוני לחפש? על איזה פיצ'ר להתפשר ועל איזה לא לוותר? (פנדל? לייזר? הטייה?) מה הקוטר המומלץ?
-
matansab
- משתמש ותיק
-
על ידי Zaax » 14 מאי 2016, 23:23
כתבתי לך בפרטי, כי זה מסוג הדיונים שיש הרבה שרשורים. תראה, אני לא מכיר את hunter וצדקת שהוא לא מהשורה שראשונה. כלי איכותי מתבטה בדיוק שלו. כלומר למשל האם 90 מעלות הם באמת 90 מעלות. יותר מזה. גם כלי איכותי לא תמיד מדוייק, אבל יש להם דרך לעשות fine tuning. וכו. וזה מעבר כמובן לאיכות הבניה. אני אומר זאת, מכיוון שתוך זמן קצר, כבר תמאס במוגבלויות שלו. עבודות עץ תלויות מאד בדיוק הכלים. העין רואה מיד משהוא לא ישר. מצד שני, יש עבודות שלא חייבים דיוק, למשל שולחן פיקניק חיצוני. או גדר. או קופסת אכסון לצעצועים. ועוד. הכל תלוי במטרות שלך. גרונג מתאים אך ורק לחיתוכים רוחביים (crosscut). עם פנדל יש לך עד כ 30סמ, כלומר מדף סטנדרטי. וגם זה בקושי. תרצה אפילו סמ יותר, וזה כבר מעצבן. ניתן להפוך אותו, כדי להשלים, אבל אז אתה נכנס לבעיות של בטיחות, דיוק וכו. ללא פנדל הוא מתאים לקורות, שזה לא רע, וניתן לבנות הרבה עם זה פלוס פלטות אורן מוכנים בגדלים שונים. ויש לך משור ג'יגסו כדי לחתוך אותם אם צריך. אני מאד מבין את ההתלבטות שלך, ואת הרצון ללכת על כלי שתוכל ישר להשתמש בו, והפיתוי לקנות זול. אין כאן אחד שלא עבר את זה. ואין כאן אחד שלא מתחרט על כלי כזה או אחר שקנה בזול. גם לי יש כאלו. כל מה שאני מנסה לעשות, זה לעזור לך לדלג על השלב הזה, וללכת ישר על משור שולחני. יעלה יותר עכשיו, אבל יהיה לך את זה מוקדם מאשר מאוחר. אבל אני רואה שאתה ממש רוצה את הגרונג, ולפעמים אין תחליף לנסיון. וזה רק כ 1200 ש"ח ויעשה את העבודה. אז לך על זה חפש ביוטוב איך לשפר אותו על ידי בניית שולחן הרחבה. שזה יהיה הפרוייקט הראשון!
-
Zaax
- סופר משתמש
-
על ידי הרואה » 14 מאי 2016, 23:34
matansab כתב:מה דעתכם על החברות shepach ו- Einhell ?
תתרחק מהם (משתיהם, מנסיון).
-
הרואה
- סופר משתמש
-
על ידי matansab » 15 מאי 2016, 00:12
תודה למגיבים. מה הכוונה ב"שולחן הרחבה"? האם כוונתך להרחבות עבור השולחן? כמו אלה שעשויות מפח מכופף בכל המסורים הזולים? אני רואה שאתה בעצם מציע לרכוש קודם מסור שולחני. האם אוכל לחתוך בו עצים ארוכים? (מותר להשתמש במילה "קרשים" או שזה גס מידי?) הבנתי שיש סכנה של קיק בק בחיתוכים כאלה. אני גם מפחד שמרוב התלבטויות לא אקנה כלום בסוף. אז אולי שווה לקנות כבר משהו ראיתי גם מסורים של מטבו במחירים סבירים. אני מכיר אותם כיצרן לא רע, האם גם במסורים הם בסדר?
-
matansab
- משתמש ותיק
-
על ידי Zaax » 15 מאי 2016, 08:26
לגבי שולחן הרחבה, יש אין סוף אפשריות, בחר אחד שמתאים לך. זה מה שמצאתי לאחר חיפוש קצר. במיוחד אם אתה מתכוון שזה יהיה הכלי העיקרי שלך לזמן הנראה לעין. https://www.youtube.com/watch?v=CcuElzIKDKEhttps://www.youtube.com/watch?v=TL2TQn4YzQkhttps://www.youtube.com/watch?v=0yBU6IO40rwhttps://www.youtube.com/watch?v=nMpFsoJKF4gאכן ניתן לחתוך קרשים - קורות עם משור שולחני עם גדר cross-cut. עדיף (אולי כמעט חובה) לבנות לו מזחלת cross-cut sled. אכן שולחני פחות טוב לקורות ארוכים - בזה גרונג מצטיין, אבל חיש מהר אתה תרצה שולחני. ותמיד ניתן לחתוך קורות עם משור אנכי (חפש ביוטוב כיצד לשפר טכניקה זו). אבל בכל מקרה, להתחיל עם גרונג+פנדל או בלי פנדל, זה בסדר, וזה בהחלט יעזור לך להתקדם. אבל אם כבר, תלך על משהוא כמו: http://www.z-tools.co.il/product.asp?prodID=1167 וכן, מטבו חברה טובה. זה אמנם יותר מפי 2 מה hunter, אבל זה איכותי הרבה יותר. עדיך כלים ידניים מהונטר או כל חברה לא ידוע. אני אומר זאת ברצינות. בהצלחה!
-
Zaax
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים
|